Singapore del 1

 
Det gick lite sådär va med mitt bloggande under utlandsstudierna... Det var helt enkelt för roligt så jag inte hade tid med något skrivande.
 
Men nu, såhär drygt 3 månader efter hemkomst, har jag blivit lite sentimental och tar gärna en återblick då och då som jag kan dela med mig av.
 
Singapore är, som jag tjatat om, den absolut häftigaste stad jag varit i. Men likt allt annat blir det vardag även där, vilket jag en snöig valborg i Luleå har en enda kommentar till - VARFÖR? Varför hängde jag inte på stranden mer, på stan, nere vid poolen eller i den fantastiskt sköna jaccuzzin!?
 
Det känns absurt i detta nu, men mycket av tiden spenderades i lägenhetskollektivet. För en ensamvarg som mig var det lite otippat, men jag älskade att det alltid var folk hos oss. Dock så drog vi nitlotten med lägenheten och fick inte bara den minst flashiga, utan också den mest spartanska. Den innehöll INGA hushållsredskap och när vi var spyless på ris från morgon till kväll åkte vi till ikea och köpte lite köksprylar. Pannkakorna vi stekte den kvällen är det absolut godaste jag ätit, jag lovar.
 
 
I lägenhetskomplexet hörde ett gigantiskt poolområde. Det roliga var att så fort det blev sol flydde alla Singaporianer och området övertogs av alla  utbytesstudenter, vi var säkert 50 pers från Sverige. Sen när det blev mulet eller solen gick ner drog vi in och Singaporianerna kom tillbaka och började med sin simträning igen. Även om man kan räkna de gånger jag badade i poolen på ena handen, var det sjukt najs att bara hänga i en solstol. Eller i den uppvärmda jaccuzzin, som inte minst brukades illegalt nattetid - som efterfestställe efter ett antal krogrundor. Hur det slutade är en historia för sig som vi får ta en annan gång.
 
 
På kvällarna var det inte helt ovanligt med filmmys och jag vistades ständigt under mitt biltäcke eftersom alla envisades med att ha det så sinnessjukt kallt på AC:n. Cindy och Ida som vi lärde känna bodde ett stenkast från oss, och eftersom de bodde i ett dårhus med bara tjejer (okej, kanske inte ett dårhus, men med massa konflikter) var de oftare hos oss än vad de var hemma. Bra för mig dock, eftersom de drog upp tjejkvoten hos oss där jag i flera veckor bara hade grabbarna. Vilket var ett klokt val eftersom vi inte hade en enda konflikt på hela vistelsen.
 
 
Ja, det var väl så vi hade det mestadels av tiden på LakeShore.
 
 
När det kommer till skolan som jag i sjäva verket var där för, känns det mer som en parantes i min utlandsvistelse. Jag var förberedd på skola från morgon till kväll, världens tempo och häftiga skolmiljöer. I den meningen var det väl bara en sak som stämde - det var sjukt coola byggnader. Men med skola tre dagar i veckan, en lektion om dagen, var jag inte där jättemycket. Och förutom att jag aldrig hörde vad Singaporianerna i mina grupparbeten sa, så var det inte jättesvårt att hänga med fast m
 
 

KARIN ♥

RSS 2.0