Måndag

Nu var det ett tag sen jag skrev igen, men jag har så fullt upp så jag knappt slår på datorn på dagarna.. NOOT!

Menmen, har faktiskt inte vart hemma så överdrivet mycket, sovit borta och sen jobbat på dagarna. Bengt min morbror har haft mitt rum och jag ides inte sova på madrass i Saras rum mer än en natt.

Igår for jag och Elin till Emmsi och slingade hennes hår, blev mycket bra! Jag tar stolt på mig äran till att det blev så läckert. Okej, jag fick inte dra ut en enda slinga, men det var jag som satte i färgen, så lite duktig var jag.
Satt ist och kollade fotboll och åt dom goda nötterna hon glatt försåg mig med.


Sen snackade vi lite minnen från förr. Typ om musikteatern då jag var i "framtiden" och hade ett grönt skynke på mig. Alla andra hade silvriga kreationer, jag var udda..  Och så höll Emma på mobba det och stod på en stol i mitt rum och sa:
- Jag är JESUUUUS!!
Lisette skrattade åt det och jag började gråta, känslig som jag var.



Idag har jag städat min garderob, rensat ut det jag inte använder. Eller okej, blev lite less så jag bara slängde in kläderna sen.. Men har gjort plats för alla nya kläder jag ska köpa för. Ska faktiskt handla upp lite pengar här nån dag när jag orkar ta mig in till stan.

Fyller ju år på torsdag också, har inget att önska direkt, tror inte att pengar kommer att stå på önskelistan iaf. Kanske en biljett till Stockholm skulle sitta fint, ska dit i augusti har jag planerat.

Forever

Har några tappra läsare som troget kikar in trots min brist på skrivande här.
Har väl skrivit ett och annat blogginlägg som jag dock inte publicerat, har känt att det inte har varit något bloggrus i mig. Kände också att det var en grej jag var tvungen att göra innan det blev nå bloggande och nu är det gjort, så då kanske jag kan slänga in en uppdatering..

Iaf, vädret är åt helvete, kan bara säga det. Har deppat en hel del över det.
Men lördag, söndag lovas sol vilket inte skulle sitta fel om det skulle inträffa för ovanligheternas skull.

Under tiden jag har varit borta från bloggen då, jo litegrann har jag lyckats klämma in. Var ju för ovanligheternas skull på bio, såg Sex and the City, ofc! En helt underbar film, tro mig. Trots nackspärr, byxor som skärde in i höfterna och lite andra små obekvämheter njöt jag till fullo av filmen! Se den! Inte ofta man tjänar en hundring på att gå på bio heller ;)

Annars har jag mest hängt med Ida och company, Teza och ikväll the ladies. Mm, dom är rättså underbara. Om folk visste vad vi har pratat om ikväll skulle dom tro att vi är knäppa, och det kanske vi också är. Men det är så vi är och vi är bara helt jävla bäst!

Nu är det dags för avrundning, inte blev det mycket sömn inatt inte. Efter mycket bök och gorm med dom 4 täckena i kylan somnade vi väl runt 4.. Vaknade av att Lennart ringde från jobbet halv 8. Kul.. Tog 2,5 timma att ta mig till jobbet, seg som jag var. Ska jobba imorrn också, lika att göra det när det är kloakväder. Har insett att jag måste leva snålt med tanke på att jag har jobbat 3 pass på hela juni.. Behöver alltså alla pass jag kan få.

Nä, godnatt!

Sommarlov

Igår sprang jag och Elin på stan i några timmar på jakt efter den perfekta presenten till lilla Emmsi ;) Hittade lite smått och gott som vi sen gav på kvällen då det bjöds på tårta och grejer.

Idag är det midsommarafton, eller är det afton? Aja nåt är det iaf och för de flesta vankas nog lite party. För mig blir det lugna puckar ska jobba litegranna. Känns läskigt att åka dit nu efter att ha varit borta, speciellt också när jag ställde till det för dem genom att åka bort över mina pass. Haha, vd:n själv fick ju rycka in och jobba eftersom det inte fanns nå personal..

Har också hunnit springa ner till Elin och sätta in bilderna från resan, det är ju inte nådigt vad man längtar tillbaka av att se dom..


Hemma igen

Så nu är man hemma i torra och tråkiga Luleå igen. Eller har varit det sen tisdags och det suger riktigt hårt kan jag meddela.

Menmen, det enda jag har saknat är alla vännerna så det är ju kul att träffa dom. Idag fyller Emmsi stor flicka, så ska dit och fira henne, grattis!

Annars så händer inte så mycket (läs ingenting). Har inte ens hänt nånting under tiden jag har varit borta.. Men för mig har det iaf hänt grejer ;) Kan sätta in bilder när jag får in dom på datorn, en viss Sara Nilsson har slarvat bort kamerasladden..

Stannade ju även i Stockholm efter Turkland, var skönt att inte komma hem direkt eftersom det skulle kännas ännu mera tomt. Kollade på lägenheten som Sara och dom ska hyra, en 4a med utsikt över hela Stockholm, inte illa. Så då vet man var mina pengar kommer att gå i höst, flygbiljetter dit ner. Har fortfarande inte fattat att dom flyttar, trots att jag vart i läggan och allt, vill väl inte inse att hon lämnar mig min lilla Ollfaan.

Nåja, nu måste jag städa upp här hemma innan mor och far kommer hem, dom åkte till Pajala just när jag och Sara kom hem, börjar nästan misstänka att dom undviker oss.

PUSSOCHKRAM

Back in the days

För 5 år sedan var jag 11 år och hade just gått ut sexan. Majoriteten av dygnets timmar spenderades hemma hos Elin med henne, Lisette och Emma. Vi lekte "Mat", var besatta av ESC (spelade in och kollade på bandet flera gånger om dagen), hade våra egna klädaffärer och gjorde käpphästar som vi lekte ridskola med. Vi tog till fullo vara på våra sista månader som barn - till hösten skulle vi börja högstadiet och bli stora.

För 3 år sedan var jag 13 år, hade just gått ut åttan och levde livet som brunett - alltså väldigt torrt. Jag hade, till mammas fasa, tillfredsställt min sko-fascination och köpt mina första högklackade skor. Jag var fast besluten om att lära mig gå i dom, så på avslutningsdagen gick jag i en och en halv timma runt på björx med 9 centimeters klackar.

För 1 år sedan var jag 15 år och hade just gått ut ettan. Jag förstörde den lugna atmosfären, som vår familj alltid haft helg efter helg genom att göra revolt mot att ha två överbeskyddande mammor. Jag var minst sagt besvärlig.

För 3 månader sen längtade jag mer än nånsin efter vår och varmare väder. Jag festade aldrig, sket i skolan och sov mest hela tiden.

Igår var mitt andra år på gymnasiet officiellt över, lycka! Firade det med lite klassisar hemma hos Carro. Mamma visade också vilken toppenmamma hon är, typ bäst. Ni borde vara avis på mig som har allas våran kikkan till madre :) Pappa är inte så dum han heller. Och när vi ändå är igång är Sara den bästa systern man kan ha!

Imorgon lyfter planet till Turkish Riviera som resebolaget så klatschigt kallade det. Jag och Sara lär irra runt på Arlanda några år och inhandla allt vi glömt. Hoppas vi hinner med planet.

Om en vecka ligger jag förhoppningsvis och steker dom sista dagarna på playan i Alanya. Förutsatt att planet inte kraschar på väg ner eller nåt. Förhoppningsvis är jag också lite brunare (rödare) än nu.

Om ett år tar jag studenten, pepp som fan! Jag och Ylikangas skakade hand på att vi kommer gråta, höll för fasen på börja lipa igår när jag såg utsläppen. Då ska led2b röja!


..

Nu åker jag på 4 timmar och jag har inte börjat packa. Lyckat Karin, verkligen.
Men jag mår så illa att jag inte tar mig ur sängen typ. Mamma får hjälpa mig att packa, hon har redan tvättat kläder åt mig. Hon gör allt för mig min madre, och pappa med för den delen, riktiga tofflor har jag som föräldrar.

Mitt illamående blir inte heller bättre av att se ungarna här utanför studsa studsmatta. Imorse var den första tanken som slog mig: Jag skulle hellre dö än att hoppa studsmatta nu. Att sen komma på att jag skulle sätta mig i ett flyg ikväll fick det att slå volter i magen. Fyfan..

Nä nu dör jag, hejdå.

Supernojig..

Jag är jättenervös inför att åka iväg, typ skräckslagen.. Inte för själva resan och det, mer för att det kommer bli nå strul så vi inte kan komma iväg.
Satt uppe inatt och skulle boka flyg till Stockholm, var mycket tjorv, men vi bokade iaf på fredagkväll och en natt på nå hotell där i närheten. Det kommer säkert att skita sig och så kommer vi få slagga på nån bänk på arlanda..

Nä, ska sluta vara så negativ, det är bara det att mamma alltid har hållt koll på biljetter, bokningar, pass osv. Och på tal om pass har jag fortfarade inte fått mitt, kommer det inte imorrn är vi körda, riktigt jävla körda.



Idag har jag iaf solat och fått lite färg. Typ inte bränt mig nåt heller, ovanligt. Sen åkte jag till stan med Ida, gled runt lite bara.
Gled med henne igår också, var på balen och spanade. Inte så många kändisar några från ledarskap och chockande nog en från jobbet. Sen gick jag hem till Emma, där Lisse och Maria också var. Såg tv och chillade! Skrattade även lite smått.

Ikväll får jag se vad som händer och fötter, kanske städa och packa lite. Imorrn kommer jag inte hinna, då är det studentfirande för min kusse och en hel del ärenden på staden. Sen på kvällen blir det party, först hos Carro, middag och sånt, sen vidare med brudarna, dom gamla vanliga ;)

På fredag hade jag tänkt vara bakis till klockan 4, då slutar Sara jobbet så vi ska väl fixa det sista och sen säga adjö till madre och padre som kommer sitta och oroa sig över en vecka för sina små älsklingar!

Puss

30 grader och strålande sol

Jahapp, nu är tydligen även solkrämer cancerframkallande. Några ämnen där i är inte bra för kroppen och med solkräm minskar man också intaget av D-vitamin som förebygger cancer. Det man kletar in sig med för att slippa cancer ger alltså cancer. Hela livet är ju för fan cancerframkallande.

Har haft en diskussion med mamma om det nyss, eller hon höll föredrag för mig. Hon var helt seriös med att jag skulle skippa solkrämen i Turkland, hon är helt från vettet den kvinnan.

Haha ;)

Har även diskuterat andra faror som kan tänkas finnas utomlands. Jag tänkte ju direkt på det jag skulle vara orolig för om min dotter åkte, typ att hon skulle däcka i nån buske och bli våldtagen, överkörd eller kanske ivägspolad i havet (stor risk för mig med mina kassa simkunskaper).
Men mamma lilla, hon är mest orolig att jag ska ta med mig en turk hem. Och ja, hon är seriös.

Jag förstår verkligen inte, varför i hela friden skulle jag ta med en TURK hem!? :O
Hennes kommentar var:
- Dom kan ju vara ganska på, säga att man är det vackraste dom sett osv, och visst är det kul med bekräftelse, men det blir bara problem om man tar med dom hem!
Skulle jag typ erbjuda honom Saras flygbiljett och lämna henne där eller? Nä morsan, jag vet att du brukar ha dina lustiga fundering, men den där toppade det mesta ;)

Sista minuten

Puh, äntligen är utlandsresan bokad!

Har hållt på vela fram och tillbaka en vecka cirkus, när, var och hur.. Nu är det iaf klappat och klart, och om allt går bra sitter jag och Sara på flyget till Turkiet på lördag.
Åker dock ner till Stockholm redan på fredag, vilket är i överövermorgon, shit!

Dags att börja tagga nu!!


Måndag

Lite dålig uppdatering den senaste tiden av mig, men det är i princip sommar och då har man ett liv. Förhoppningsvis..

Idag var iaf sista skoldagen för mig, imorrn är det bara betygssamtal och fika tydligen. Måste dock göra klart ett samhällsprov som skulle in i mitten på maj. Sen är jag finito med åk 2!
Har varit jävligt slitsamt år för min del, spec nu på vårterminen då jag sköt upp allt till sista stund. Får ta igen det i trean.

Sov hos Ida inatt, skulle plugga lite, men det slutade som vanligt med att jag låg och chillade och hon fick små utbrott på mig.

Sen var det synundersökning, jag satt och gissade på alla små krumelurer som tydligen skulle föreställa bokstäver. Han var iaf trevlig den där optikerjäveln så det var tur.

Kom hem vid 12 och sov till 5. Hann drömma en massa knäppa drömmar, om Emmas fula frisyr, min gamla cd-spelare och att jag gick över en bro som brakade så jag föll ner mot det iskalla vattnet. Värsta verkligt, vaknade just när jag skulle slå i vattnet.

Kollade på balen med Ida sen, men ingen var klockren så vi drog på prommenad. Jag blev dock less och ringde pappa sen så fick han komma och hämta mig ;)

Nu håller jag på hungra ihjäl, men vågar inte gå till köket för mamma är lite sur.. Hon tycker att jag är naiv och tror att saker bara ska fungera utan att jag lyfter ett finger.
Grejen är den att jag vet att det mesta löser sig, man behöver inte planera i 100 år inför nåt. (Även om jag planerar går ändå inget enligt planerna).
Så nej, vi tycker inte riktigt lika på den fronten.

RSS 2.0