Ny vecka - Nya möjligheter

Måndag idag, taggad inför en ny skolvecka. Not. Skolkade en lektion, varmkök, och gick till Ida och bakade muffins ist. Så då fick jag ju träna mina matlagnings-skills iaf. Nog för att det enda jag gjorde var att mäta upp smör och slicka skålen. Resten av tiden satt jag vid datorn. Emil hjälpte till att äta muffinsarna och vi passade på att ägna oss åt det vi är bäst på (förutom att äta) att mobba Ida.

I helgen har jag ägnat mig åt blandade aktiviteter;

Fredagskvällen började hos Lisette med dom härliga brudarna Emma, Elin och Lisette. Sen drog vi på en fest och vidare till Cleo där resten av Luleå var samlade. En väldigt lyckad kväll blev det för mig, synd att inte alla hade det lika bra hela kvällen!
Jävligt mycket folk man kände, det är ju alltid kul. Råkade även fastna på en vimmel-bild med Maria och Tobbe.


På lördagsmorgonen vaknade jag vid 10 av ett sms, ville slänga mobilen i väggen. Strax efter kommer mamma in i rummet. Sen pappa. Sen min morbror. Och sist men inte minst kommer min granne in. Det var värsta folksamlingen och jag gömde mig där under täcket, allmänt morron och lite bakis som pricken över i:et.
Dom studerade det nylagda golvet och snackade om lister och träslag i vad som verkade vara en timma. När dom väl drog kunde jag självklart inte somna om.
Spenderade hela lördagen i sängen med datorn och sen igår jobbade jag hela dagen. Skönt att få lite pengar sen.

Nu ska jag gitta till köket, fika och vara social med gästerna som är här.

HEJS

.

Blir inge bloggade ikväll heller.


.

Igår, en heldag med Lisette. Stan på dagen, vi köpte lite smått och gott både jag och Lisse. Trots att hon mest klagade på att det var jobigt att gå, måste ta med henne på en löparrunda så hon får känna på riktigt tunga grejer.
For hem och käka och sen bar det iväg igen, ut på nya äventyr. Man vet aldrig vart man hamnar när man är med henne, men det är ju det som är det roliga. Lite action i tillvaron.

Idag har det varit en skön söndag, vaknade innan 2 nån gång, efter att ha drömt en massa. Hade ingen aning om först vad som var dröm och verklighet, så jag hade en megastor ångest eftersom i drömmen hade jag varit på samma fest som mamma och pappa. Först när jag vaknade till liv lite mer kom jag till klarhet med allt som hade hänt. Och inte hänt.

Var ut på promenad med Elin, som var tionde meter ville stanna och vila. Typ. Satte oss vid gamla skolan och pratade minnen från högstadietiden. På kvällskvisten åkte vi till kvantum för att köpa glass. Elin halkade efter nästan direkt och klagade på att hon inte kunde andas, hon måste också följa med på löparrundan.
Väl på kvantum var vi så törstiga att vi var tvugna att köpa dricka ist för glass, något vi hade kunnat köpa på konsum.
Åkte till henne och skulle se tv. Jag fixade och kopplade ihop antennsladden och vi hann se typ 10 minuter innan jag råkade bryta av hela skiten. Då såg vi step up och åt chips, dipp, djungelvrål och äppelkaka med vanlijsås. Jag blir alltid övergödd när jag är där.

Har tyckt synd om Elin hela dagen för att hon har varit tvungen att kolla på mig när jag ser ut som jag gör idag. Mitt hår är så smutsigt att jag måste duscha snarast. Om jag inte gör det kan jag tyvärr inte gå till skolan imorgon, ser ut som en blandning mellan en skrurmopp och svinto. Det betyder att jag måste upp vid halv 7 nån gång. Bäst att sova snart då...

GODNATT

Vilken underbar dag!

Verkade som om hela familjerna Nilsson och Aldrin var på kanelen igår, även där borta i Stockholm var det party för Sara och Linda. Sara längtade nog dock mest hem:
- Kan du gå in i mitt rum och så står du där och tänker "jag är inte där".
Nej, Sara, du är inte där. Nu är det mamma som har invaderat det rummet och snart gör vi om det till mammas och pappas. Vi kickar dina grejer till deras gamla och jag och mamma skämtar alltid om att du får bo i gästrummet när du kommer på besök, trots att jag vet att du hatar det.
Nej skämt åsido. Hur lugnt och skönt det än är att vara ensambarn är det klart att jag inte kan vänta på att du ska komma hem. För när du kommer hit kommer du alltid komma hem, hur länge du än bott borta, och först då kommer hela familjen att vara samlad.
Varför annars skulle vi ha en tom krok i badrummet där din handduk ska hänga?



Nu ska jag till stan och åh vad jag är taggad. Var länge sen jag gjorde något en lördag, vettefan vad jag har pysslat med på senaste tiden, men ut har jag då inte tagit mig. Det blir ju inte sämre av att det är ett underbart höstväder med solen som skiner!
Det påminner om dom tiderna när man var liten, typ mellanstadiet och alltid åkte in lördagsförmiddagar med Elins familj som skulle äta på max. Eller den gången jag första gången var ensam på stan med en kompis och hennes mamma.
Då var stan en stor grej, nu är det mitt andra hem. Tillbringar nog mer tid där än vad jag gör på björx.

Nåja, ett lite sidospår bara. Ska äta och börja sminka mig och sånt för att vara i stan klockan 1. Antar att det är lika att jag åker hem till Lisette som förmodligen inte kommer att vara klar, så kan jag göra henne sällskap den långa vägen från södra hamn upp till stan.

PUSS&KRAM

Fredag = PARTY (men inte för Karin..)

Torgny och Monica, mer kända som Lindas föräldrar, har varit här ikväll och umgåtts med mamma och pappa. Ostbricka, vin, öl, ölkorv och salta pinnar, ett riktigt vuxen-party.
Det är likadant oavsett ålder, det spelar ingen roll om man är i tonåren eller 50+, efter några glas kommer skitsnacket. Tror dom har snackat om varenda jävel på hela björx och några till.

Efter det när alla är på lyset börjar fyllesnacket:
- Vi måste göra det här oftare.
- Nästa gång bjuder vi.
- Det blir alltför sällan vi umgås, men det är ju så trevligt.
- Då tar vi det här igen nästa helg Christina inte jobbar, det får inte gå för lång tid.


Mamma och pappa har haft en überseriös diskussion om att pappa inte håller på Luleå i sport:
- Jag är inte lulebo från början, det är så svårt för mig att hålla på Luleå.
- Man måste hålla på det lag man bor i.
- Nej, det är för svårt för mig, ursäkta.
- Då får du ha ett eget sovrum.
- Men jag har ju redan det.


Pappa är ett stort Hammarby-fan, så stort att han smittat mig. Jag går numera runt med en Hammarby-logga som nyckelring på min hemmanyckel. (Ja hör och häpna, Karin har äntligen fått äran att få en egen hemmanyckel efter alla nycklar jag tappat bort genom åren!!)

Pappa är som mig, har inte koll på någonting, helt uppe i det blå 24/7.

- Vilket år gifte ni er?
Pappa står och funderar.
- 97.. eller var det 98?
Lång tystnad.
- Var det 97?
Mamma ser förolämpad ut och svarar kort, mycket kort:
- 87.

Nu har Toggan och Monkan dragit, efter lite strul i hallen med påklädningen och skämt om att dom kan rulla ner för backen.
Mamma och pappa är kvar och ska tydligen dansa. Bäst att jag går och puttar dom i säng så dom inte ställer till med någon scen här hemma. Mamma spiller ju vin i soffan när hon är nykter, så hur ska detta nu gå?

Of all the fish in the sea, why did you pick me?

Dags att krypa till kojs snart, tänkte göra det redan innan 10, men då drog Lisette raggen så jag snackade med henne ett tag. 31 minuter för att vara exakt.

Gick grymt bra att jobba ikväll, firar faktiskt ett halvår där nu. Minns första dagen, jag mådde illa och ville bara springa gråtandes därifrån. Men jag stannade och det är jag glad för. Karin som personlig assistent asså, ingen tycker jag passar som det, men om sanningen ska fram är jag rätt duktig.

Vi var ute på långpromenad idag och jag gick in mina nya skor som jag köpte. Så var det en bil med ett killgäng i som tutade och vinkade. En kvinna som gick framför mig piffade till sitt hår och vinkade tillbaka till dom. Killarna tutade och vinkade igen och kvinnan vinkade tillbaka. Tredje gången killarna vinkar har jag hunnit ikapp kvinnan och när hon upptäcker mig rodnar hon och säger generat:
- Det var nog till dig dom vinkade..



Fredag imorgon och helg igen, veckorna bara rusar förbi. Blir en lugn helg, känns ju skönt efter allt party på senaste tiden. Är uppbokad klockan 19-20 imorrn, ska se ensam mamma söker. Så när jag vanligtvis piffar till håret och sminkar mig för en utekväll kommer jag sitta bänkad framför tv:n. Så var det med den saken.

Kommer troligtvis bli en toppenhelg matmässigt, jag har fått välja allt vi ska äta för att mamma är så kinkig och tror inte att jag har ätit ordentligt i veckan, åt hemma senast i måndags. Blir tacos imorrn (efterlängtat), marinerade lammkotletter med klyftpotatis på lördag och lax på söndag. Mmmmmm, vad smaskigt, blir hungrig bara av att tänka på det. Har också beställt chips och dipp av pappa så jag kommer komma rullandes tillbaka till skolan på måndag.


Nu ska jag äta lite choklad och somna till one tree hill.

SWEET DREAMS

God morgon

Har haft kalla kriget med mamma några dagar och inte snackat, men nu har vi begravt stridsyxorna och allt är frid och fröjd. Eller nästan iaf, pappa är som vanligt bambi på hal is och har bränt rumpan på handdukstorkaren (hur man nu lyckas med det är ju en bra fråga) och nu lär vi få höra klagomål över det ett jävla tag. Måste vara från honom jag har ärvt min klumpighet.

Sitter och kollar min kontoinformation och funderar vart alla mina pengar tar vägen. På 10 dagar har jag slösat upp 1100 kronor och jag har inte köpt ett enda klädesplagg, skor eller smink. Det står bara kvantum, sub, konsum, dagobert och liknande på varenda utgift. Och några "bankomat" mitt i natten som jag antar gått till krogen och alkohol.
Så jag har väl mitt svar där, jag äter och festar upp mina slantar. Det är ju ekonomiskt.
Och shit, bara de senaste 4 dagarna har det gått 900 kronor.. Menmen, fick ändå studiebidrag av mamma och pappa i augusti också, så jag klarar mig. Och om en vecka får jag lön, halleluja. Ska på stan och köpa ett par skor jag la undan igår.

Nu måste jag börja göra mig redo för en knapp timma i skolan. Smörade för Viveka så jag slapp gå på mattelektionen imorse och börjar sen jobba klockan 1 så jag missar ios:en. Jag har typ mitt egna schema i skolan, men så länge jag inte hamnar efter så är det ju lugnt, närvaro betygssätts ju ändå inte.

PUSS

The best wingwoman

Ikväll var vi på g igen, Lisse och Karin, blondinerna som... Ja, vad är det vi gör egentligen? Vi har ju bara roligt!

 
Maj -08

Vi skulle ut på kvällsprommis och Lisette glömde sin väska, så det var bara att vända och hämta den.

Från Lisettes blogg:

Jag var så uppspelt och inne i mitt snack så jag tröck på fel nummer i hissen. Vi hamnade på våning tre utan att veta om det. Jag fixade till dörrmattan som låg huller om buller. Sedan plingade jag på dörren x antal gånger, för att jag inte hade med min hemma nyckel. Sedan upptäcker jag att det står på dörren ; Elisabeth...någonting.. Vafan, vi hade såklart tagit fel dörr.

Ja, så kan det gå. Eller rättare sagt så går det när vi är i farten.
Kom iaf iväg och fick oss en del skratt när vi var och hämtade min jacka och halsduk som liksom blåst bort i helgen. Sen lunkade vi (det går inte i särskilt högt tempo för oss, det var en gullig gubbe inte sen på att upplysa oss om) vidare till kioskpirren och laddade upp med godis inför.. TOP MODEL! När klockan är åtta upptäcker vi att det är fucking Extreme Home Makeover ist. Åt helvete med det, jag ville se Tyra och gänget.

Nåja, nu sitter jag iaf här efter en del härliga skratt och känner att jag kan ta tag i lite skola. Ska göra klart en storyboard och krönika till imorgon. Böjar klockan 12 så det är skönt och efter mina två lektioner tänkte jag se oth med Teza. Som förhoppningsvis kryat på sig till imorgon.

PUSSCIAOO

Sunny day

Vi kör väl på ett gammalt hederligt söndagsbloggande med alla detaljer om helgen. Eller nja, vi skippar detaljerna, dels för att det bara är jag och mina vänner som får skratta åt dom och dels för att.. ja, jag minns väl inte riktigt alla.

Jag och Lisette har iaf börjat dejta våran kära älskling Party allt mer på senaste tiden, ja man skulle nästan kunna säga att vi har stadgat oss. Kilar stadigt, liksom.

I fredags skulle vi dra på lite födelsedagsparty, men jag vet inte riktigt vad som hände, vi kom aldrig riktigt iväg. I stället hade vi kul på andra håll, med två crazy blondiner som mig och Lisse slutar kvällen alltid med galenskap.
Vi avslutade på cleo med drinkar och ett sår i pannan. Jajamensan, ibland är det hårt att vara Karin och det kändes på lördagsmorgonen kan jag tala om. Kände mig rätt mörbultad och varenda kroppsdel smärtade, menmen.

Jobbade sen kvällen på lördag och han jag jobbar hos satt och skrattade åt min panna och tyckte jag skulle ta det lugnt. Mamma frågade om jag hade varit i slaggis eller om det var nån som varit dum mot mig. Karin i slaggis, det hade varit en lustig syn.

Nu ska jag rulla ner till Elin och dra ett söndagschill med henne. Precis som på den gamla goda tiden då jag spenderade 99 av 100 söndagskvällar hemma hos henne.

PUSS

0N5D4G

Idag kom jag på det, jag måste jobba mer! Har inte jobbat på några veckor nu och det lär väl snart synas på kontot. Så jag sa det till Teza att jag kanske skulle slänga iväg ett sms till Anette och säga att hon kan höra av sig om det blir nåt ledigt pass.
En timma efter, när jag fortfarande inte kommit till skott med att få iväg sms:et, ringer nallen och se på fan, det var ju Anette som undrade om jag kunde jobba kväll imorgon.

Det är andra gången det händer nu, att just dagen jag nämt för Teza att jag inte jobbat på ett tag ringer dom och frågar om jag kan jobba, lite scary börjar det bli..

Så som sagt imorrn blir det jobb, lär se Idol med honom som jag tror är från Luleå. Det kan ju bli lite roligt.
Trodde det var ikväll härifrån, men icket det. Så jag gled ner till Elin för att sysselsätta mig med något.

Gick dock lite väl fort för mig, så fort att jag själv inte hann med i svängarna. Jag glömde att sätta på mig skorna innan jag åkte iväg. Märkte det när jag hade rullat nerför typ halva backen och orkade verkligen inte hem och hämta dom. Nåja, kom fram till Elin med ont i fötterna, så vi började baka lite kladdkaka som plåster på såren. Eller det var väl mest jag som bakade, när jag inte var i full färd med att stänka vatten på katt-jäveln. Elin den hemmafrun diskade åt mig.

Avnjöt kakan framför RajRaj och sen somnade vi till Hey Baberiba.

Börjar skolan nu om 12 timmar, så jag ska sova och peppa inför den enda lektionen jag har, svenska. Tror iaf inte vi har nån IOS sen, och om vi har det måste jag ändå gå tidigare för att hinna till jobbet, soft.

GODNATT

Watch out

Vissa personer borde inte få äga en cykel, typ jag. Än mindre cykla på den. Varje cykelsäsong händer det, jag vurpar.
Är det inte för att det är halt, så är det för att jag cyklar ner i nåt dike, får sladd över en kant, cyklar in i någon annan eller som idag: att foten bara gled av pedalen.
Var på väg hem från kvantum med Elin när det hände, det gick i slow-motion, liksom: "Yiiihaaa nu döööör jaaaag!".
Jag dog dock inte, utan styrde in i järnstaketet för att få stopp på det sabla cykel-helvetet. Sen låg jag där på cykeln och det enda man kunde göra var att skratta. Så det gjorde vi. Ett jävla tag innan vi fortsatte hemåt.

Hade man behövt ha körkort för cykel hade jag aldrig fått det, jag hade varit som kära lilla Rut, över 70 år och har fortfarande inte tagit körkort. Nu har hon dock gett upp och tar taxi dit hon ska, det kostar väl ändå lika mycket som alla körlektioner hade gått på.
Det är nog lika att hon håller sig till att vara passagerare, Rutan ute i trafiken är nog lika farlig som mig på cykelvägarna. Det kommer att vara ett under om jag nånsin lyckas med körkortet.

Webb-tv <3

Dagen har glidit på rätt bra, I guess. Inget spännande hände väl i skolan förutom att vi fick våra varmkökskläder och jag måste ju säga att man kände sig riktigt het i dom.

Sen bråkade jag och Teza om vem som skulle få åka hem först, min buss går 5 min efter hennes och hennes går 10 min efter min, så det är alltid tjaffs om vem som ska behöva vänta på sin buss. Självklart blir det alltid jag eftersom jag bara behöver vänta 5 minuter.. Hårt att vara Karin.

Kom hem och fick panik för att jag var så rastlös. Trots att jag pratade i telefon och på msn, plus att jag kollade på tv och lyssnade på musik, låg jag på sängen och sprattlade med benen om en bäbis. Jag har absolut ingen ro i kroppen och jag förstår verkligen inte vad alla sysselsätter sig med hela kvällarna.

Jag cyklade iaf ner till Elin där Roffe i en tom lägenhet möter mig.
- Hej Karin! Känn dig som hemma.
Jag gick in i Elins rum, även det ekande tomt och sen gick jag ett varv runt i lägenheten, men ingen Elin någonstans. Brukar väl iofs inte kännas så konsigt att vara hemma hos dom utan att hitta henne, men utan möbler eller liknade kände jag mig mest bara i vägen och påträngande.
- Nä, Elin är borta på 208:an, säger Roffe.
- Jahaja..
Han kunde inte ha gjort sig besväret att tala om att hon var där borta på en gång jag kom in genom dörren, nä ist fick jag gå runt som ett fån och leta henne. Och hon är också så tankspridd att hon glömmer den lilla detaljen om att hon helt och hållet flyttat iväg till nya läggan, tur att den bara är några gårdar bort.
Sådan far, sådan dotter.

Jag fick iaf med mig Elin att göra av med lite överskottsenergi genom att cykla till kvantum, där det var 9f reunion med massa från gamla klassen.
Sen blev vi kära i webb-tv och jag hann se ett ID-avsnitt och halva Hey Baberiba innan jag somnade. Elin väckte mig och så skrattade vi lite till Raj Raj innan jag tog mig ut i kylan och nu sitter jag här och ska slå på nåt roligt program jag kan somna till. Har fått sömnsvårigheter och somnar endast om jag kollar på nåt.

GODNATT

Dom är på g på söndagar..

Fan vad tiden går fort hela tiden, minns att det var tisdag nyss och att Lisette frågade vad som händer i helgen. Jag tyckte hon var tossig som började tänka på det redan på tisdagen, men nu är helgen redan över. Shit alltså. Snart sitter man där med rullator och tänker tillbaka på sin ungdom.

På tal om det så känner jag mig redan som en pensionär, tänker på att sova direkt jag vaknar på morgonen, mitt på dagen och sisådär klockan 7 på kvällen. Ska knåpa ihop detta inlägg klart och sen sova.

Var iaf på party i fredags, med Lisette, Elin och lite annat folk. Det spårade sen så vi tog taxi hem. Lisette ringde "brorsan" och vi fick oss alla i taxin ett gott skratt.



Sen fortsatte jag dricka partydricka ett tag innan jag somnade som en död råtta. Hann också med att mytta lite för Therese, om att jag hade gjort lite grejer. Självklart gick hon på det också:
- Det hade inte förvånat mig om du gjort det, man vet aldrig vad du kan hitta på.
Jag tror jag bevisade för henne där i somras att ingenting är omöjligt för Karin Nilsson.

Igår åkte jag till stan och kollade när Carro sjöng med Liina och Ida. Har aldrig hört henne sjunga på riktigt förr, men shit vad bra det var!
På kvällen var jag hos Emma där jag, Emma, Lisette, Maria och Michaela busade en stund, innan jag åkte vidare till Ida och var med henne och Sussi.

Idag har jag chillat järnet. Fixat naglarna, duschat och flätat håret så jag får lockigt tills imorrn.
Nu ska jag sova så jag pallar med skolan imorrn, 8.15-17.00. Hurra!

KRAM

Rastlös

Jag har inte så mycket att göra för tillfället, ingenting för att vara exakt.

Har redan hunnit städa upp på mitt rum, fixat ny blogg-design (var på tiden, är dock inte 100 klar än menmen..), påbörjat en läxa som ska in v. 38 och till och med sattit på mig nattisar.

Mor och far är och badar bastu och Sara är inte heller hemma. Klart som fan att Sara inte är hemma, hon har ju flyttat.. Det är stunder som nu när man saknar henne som mest, typ klockan 9 på kvällen då man är uttråkad till döds, men när det är försent att dra ut och umgås.
Jag är van att alltid ha min älskling här, ända sen den dagen jag föddes har jag haft en kompis vägg i vägg. Tänk vad praktiskt; att vara bästa vän med sin syster och syster med sin bästa vän. Är inte det det bästa?

 
Sara och jag

Nåja, hon kommer väl hem någon gång och imorgon kommer jag hoppa glädjeskutt över att få vara själv på morgonen, hallelujah. Eller själv och själv, byggarbetarna kommer väl inklampandes klockan 8. Men det är lugnt, dom märks ju knappt, tar bara upp hela hallen så man får studsa fram mellan brädor, cementblandningar, kakelplattor, spikar och skruvar. Helt lugnt för min del.

So close, yet so far away

Är ganska nyss hemkommen från stan och skolan. Var på alla lektioner jag hade, utan att varken gå tidigare eller komma försent. Rätt bra för att vara mig!
Slutade över två timmar tidigare från varmköket eftersom det var första gången. Fick bara lite information, bl a att alla som vart utomlands inom 6 månader måste lämna ett avföringsprov för att se så man inte har samonella. Vi får väl se hur det blir med den saken, det är ju faktiskt ingen som behöver veta att jag varit utomlans..

Var sen och fikade med Teza och nu sitter jag och väntar på att få pizza. Mamma orkade inte laga mat så vi beställer hem, är dock ganska less på att äta sån mat men det slinker väl ner. Eller är mest less på kina-mat och hamburgare, men eftersom jag inte har ätit pizza under hela min uppväxt är det fortfarande helt okej.

Snart är vårat badrum klart också, det börjar ta sig och se riktigt fint ut nu! Mamma är så nöjd och hon älskar en av killarna som gör det. Hon är verkligen superkär och hennes högsta önskan är väl att jag ska gå dit och ragga upp honom så hon kan få honom som svärson.
Hon var typ i extas när hon fick reda på att vi hade snackat, jag tyckte väl det var mindre kul eftersom jag stod med morron-frilla inlindad i ett täcke. Menmen, det är faktiskt mitt hem så jag orkar inte bry mig ens om jag skulle springa runt naken.

Nu kom pizzan så vi ska väl äta, vi höres.

RSS 2.0