Tisdag

Att vakna upp imorse var ett skämt. Jag var HELT ensam på 3 gånger så stor yta som jag är van att ha 2 pers till att dela med! Jag tror aldrig att jag ar känt mig så ensam .. på länge iaf.

Vi diskuterade våran "egentid" för ett tag sen på fuxxan. Sara hade sin egentid på dagarna innan hennes jobb, Linda hade sin egentid på jobbet och jag .. ja, jag var ensam 2 svängar om dagen, på mornarna när jag åkte tunnelbanan 2 stationer till jobbet, och efter jobbet när jag åkte samma 2 stationer tillbaka hem.

Och frågan är då:
- Hur ensam är man egentligen på tunnelbanan mellan skanstull och slussen i Stockholms rusningstrafikstid !?

Nä, om det är någonting jag har blivit bortskämd med den senaste tiden så är det att ha någon nära 24/7. Så fort jag har velat säga något så har jag bara öppnat munnen, och fått ett svar tillbaka - oavsett tid på dygnet. (Till och med när jag omedvetet pratade i sömnen hade jag någon som svarade mig !! ).

Så att krypa till kojs igår utan att ha någon att säga godnatt till, och dessutom vakna upp i total tysthet imorse gjorde mig smått panikslagen. Så panikslagen att jag var tvungen att väcka Teza, en alldeles för tidig tid på dygnet, för support.

Det lugnade sig, och nu känner jag faktiskt lugnet av att bara vara. Ska återgå till min favoritavslappningssyssla; ha på musik och ligga på rygg i sängen och bara titta i taket. Det är egentid för mig!


Sambosar - var ÄR ni ??


 

KARIN


Mobilsurf

När det gäller mociltelefoni lever jag verkligen på stenåldern, jag har just upptäckt att jag kan surfa i min nalle! och gratis dessutom (tror jag iaf att det ska vara). men nu ska jag sova, ensam för första gången på nästan 3 månader! godnatt.. pendeltåg. (till mina fd sambosar)

HEMMA!

Gud vad underbart det är att vara hemma!

Mamma hämtade mig på kallax imorse och sen dess har jag varit med henne när hon fixade ögonbrynen och så var vi och lunchade på mat&prat.

Var som att promenera rätt in i ett julkort sen när jag kom hem, med allt julpynt och alla ljus! Har gått runt från rum till rum bara för att jag kan. Lite skillnad från ettan på fuxxan!

Nu ska jag bara njuta av att vara hemma, äta hemlagat som jag slipper göra själv och diska efter. Slänga alla kläder i tvättkorgen och veta att det kommer vara tvättat och vikt inom det närmsta dygnet. Duscha i ett varmt badrum och gosa in mig i min morgonrock. Vara med Mamma och Pappa och alla andra nära och kära.

Åh, vad jag har saknat detta!






KARIN


Ungefär såhår såg jag ut när jag vaknade imorse ..


Lördag

Hur socialt missanpassad är man när det plingar på dörren en fredagskväll och man förskräckt utbrister:
- Vi har väl låst dörren ??

Vi satt lugnt uppkrupna i soffan och kollade på OC, när rinklockan plötsligt plingade till, och vi blev alla tre stela som fiolsträngar och tittade på varandra med uppspärrade ögon.

Jag förmodade dock efter att ha lugnat mig att det måste vara "Måns", grannen som vi drack glögg med förra helgen och Sara tog tveksamt på sig att gå och öppna:
- Aaa, jag gå väl och öppnar då ..

Det var "Måns" och det enda han ville var att bjuda oss på fest på juldagen. Jag och Linda satt som två fån i soffan och jag drog en tafatt vink.

Nä, nu måste vi fan skärpa oss, vi kan ju inte vara så socialt invalida att vi, så fort någon tar kontakt med oss, hoppar i taket och tror att det ska vara någon som vill oss illa!

Men efter att endast ha haft bestämd kontakt med alla man känner här, kommer det bli en chock för mig att komma hem och få ett oväntat möte med någon jag halvkänner på stan. Det är ju inte precis så att man springer på folk man hälsar på här på stan särskilt ofta! Nä, fy vad jag kommer att spåra med tafatta vinkar (som Teza alltid mobbar mig för), gråtröst när jag ska hälsa och en röd blodexplosion i ansiktet. Gulp.




 

KARIN


Fredag

Sista dagen på jobbet för detta år avklarades idag och det var bara till att säga god jul till mina kollegor, för på måndag morgon bär det av hemmåt till norrland. Känns skumt, jätteskumt faktiskt.

Det känns som 100 år sedan första dagen på jobbet var, och tänk att jag inte har varit hem något på hela den tiden!! En jämförelse som Linda brukar göra, och den är heeeelt overklig.

Sinnes att en hel årstid har gått, jag anlände till jobbet första dagen med skinnpajjen i soligt höstväder. Nu är det ett översnöat kontor i vinterkyla som jag lämnade för jullov.

Och nu sitter jag i läggan här med samboskaran, och vi ska ha ett sista fredagsmys tillsammans. Inget idol på schemat, vilket är en fruktansvärd saknad, känns inte som fredag pga det.. Men vi kör på OC-marathon ist.


9 (!) veckor sen - Min första helg på Fuxxan


KARIN

 


Onsdag

Vaknade imorse med tjock hals och febersvettningar. Snodde ihop ett sms till chefen om att jag inte kommer till jobbet och somnade om.
Nästa gång jag vaknade var det ringklockan som plingade och sekunden efter slänger sig en klump på mig i panik för att hon inte vågar öppna dörren.

Fantastisk morgon som följs av en ännu mer fantastisk dag, med mycket att stå i.

Dagens planer är då att:

♦ Springa ner till ringen och inhandla ny tandkräm (våran är sönderklippt på mitten och så urskrapad att den ser diskad ut)

♦ Boka en tvätt-tid och tvätta eller inhandla nya trosor (eftersom jag ändå ska iväg och handla tandkräm lockar alt. 2)

♦ Slänga den mögliga apelsinen som ligger i fruktskålen

♦ Gå ut med soporna så att dom inte möglar också

♦ Diska undan diskberget

♦ Och hitta på ett sätt att slå ihjäl 5 timmar av ensamhet

Lika bra att sätta igång dagen, klockan är ju trots allt över 2 och jag har inte gjort ett enda knop idag..


KARIN


Tisdag

Jag har åkt på en riktig dunderförkylning som Teza hade med sig hit. Gick tidigare från jobbet igår och sov i princip hela dagen/kvällen. Dock med ett avbrott då Linda väckte mig och sa att ambulansen var utanför och vi var tvugna att ta på oss vintermunderingen och evakuera lägenheten efter att Sara pratat med en polis. Det var ett riktigt pådrag, men falskt alarm..

Med den döda mannen som hittades här på Rutger Fuchs och självmordsbombningen som skedde, går man tydligen aldrig säker. Det kommer att bli skönt åka hem till trygga Luleå!

Det är mindre än en vecka tills jag åker hem nu, shiiiet!


KARIN

Lördag

Fantastiska dagar. Underbara, bästa Theresé är här och vi gör stan till 100 procent. Slirade iväg så hårt i onsdags att det nu är medges ej på kortet. Bjöd cigg till Olle från idol på Spyan eller La roy eller vilket jävla ställe det nu var som tog alla våra pengar .. Kramades med Olle för att hålla värmen, sen tyckte vakten att det var dags för honom att avsluta kvällen och han stod och gastade efter Waise.

Nu blir det fix, 7.0:or och utgång för hela slanten. KINGS BAR ska få sig ett besök också, fantastiskt ställe. Och sen ska vi inte bli arga på taxi-chaffisar ikväll, eller bli inhämtade på 7eleven efter att ha snott en korv.. Det är såååå last-day!

Vi har kollektiv i läggan och bor nu 5 pers här. Lindas brorsa satt och åt frukost imorse när vi trillade in efter glögg-mys hos grannen. Jag behöver aldrig vara nervös över att vara ensam. I love it!

Och vad ska jag säga om JAY!? Har inga ord. Helt outstanding vad jag älskar honom.
Så mycket att vi har


JAY SMITH ALL SONGS PART 2!!!

på repeat.

Jag svamlar på som att jag skulle vara full, sanningen är att jag inte har rört en droppe, men det ska vi ädra på, tjing!



KARIN

En försenad söndagsblogg


Helgen har passerat och bjudit på en hel del roligheter. Linda har tjatat som en gris att jag ska blogga, jag får verkligen inte lägga mig om jag inte gör det ikväll. Det blev extremt sura miner nyss och nu diskuterar vi min bloggning som en extremt seriös uppgift.

Okej, Linda och Sara, HERE WE GO:
(Det västa är att dom tillsammans nu om några minuter kommer att tillsammans stå som hökar vid datorn och läsa och diskutera inlägget. I hate it!)

Lunchning med M och P, plus sambosarna i lördags. Sen stanrunda och en sväng hem för att visa upp läggan. Pappa satt med knäna i näsan på soffan och höll inte på att ta sig upp och mamma tyckte det var helt okej att tömma sockan från grus mitt på vårat vardagsrumsgolv! Skumt att ha dom i våran lya.

Sen blev det middag på pappas favoritrestaurang Il Giardiano eller nåt (där vi även åt ikväll), och sen kalasade vi ungdomar vidare på Kings Bar. Även idol-finalisterna Minnah och Jay promenarade in på vårat sunkiga alkishak. Minnah tyckte att min sjal var fin, tråkigt att den inte kom från något flashigare ställe än hm..

Jag och Linda stod ute och rökte med Jay sen. Han tyckte det var så trevligt att han tog både en och två cigaretter. Förhoppningsvis var det bara tobak i dom, jag och Linda tänkte båda ta upp hasch-skandalen, men vi bet oss i tungan och lät bli. I stället fick vi lyssna en sneak-peak på vinnarlåten i hans mp3, och nu spårar vi med Jay-marathon.



Han är så fantastisk och stor på scen, medan han i verkligenheten är så liten och sympatisk.

Minnah var ett pack i baren, hon hängde ensam över bardisken och snackade med killen i baren. När jag och Linda skulle önska en låt sen, ja kings är som en hemmafest med bärbar dator och spotify, säger "bartendern" om man nu kan benämna honom med en sådan yrkesmässig titel:

- Nej jag och Minnah Karlsson är INTE ett par!
- Okeeej .. Vi skulle bara önska en låt ..


Vaddå storhetsvansinne?!

Aja, igår blev det middag i Nacka hos min faster m fl och Pappa Göran och Görans son fick vara huvud-topic på bjudningen. Jag fick till en skrattande publik dra harangen både en och två gånger. Utan att bli blodapelsinsröd i ansiktet!

Nej, nu tittar Linda förväntansfullt på mig, helvetesjävlapress jag har.


KARIN


Give me more FRIDAY´S

Idag den 3:dje december är det 17 dagar kvar tills jag åker hem, 21 dagar kvar till jul, 28 dagar kvar av året, 1 månad kvar tills krogen-karin fyller 23 och ENDAST 7 månader tills jag fyller 20 år!

Men, viktigare än det, idag är dagen Mamma och Pappa kommer ner till Stockholm. Dom kommer dock ner så sent ikväll och åker direkt till min faster, men imorgon får jag träffa dom! Har inte setts på 2 månader, vilket är längre tid än vi någonsin har varit borta från varandra. Så imorgon blir det lunchning och stanrunda med familjen och sen middag hos min faster på kvällen.



Igår skulle jag och Fågel på bio eftersom jag vann en bio-biljett på jobbet, men jag strulade till det som vanligt och hann inte köpa biljetter innan dom stängde kassan .. Aja, vi drog på Friday´s ist och åt VÄRLDENS godaste efterrätter och så drack vi lite vin till, supermys!


Jag tog en supersmarrig varm brownie med vaniljglass och Fågel åt cheesecake som vanligt. Rekomenderar starkt!

Var jävligt trött på jobbet idag eftersom Sigge som jag jobbade med förut fick för sig att ringa mig MITT i natten. Okej, jag trodde klockan var typ 4-5, den var bara halv 2, men ändå. Jag minns ytterst lite av samtalet, tror han ville att jag skulle komma och parta med dom och blev förvånad att jag sov:

- Ligger du och sover ??
- Jaaa ... Lite faktiskt ...

Nåja, hade iaf glögg-after work på kontoret efter jobbet så det var ju trevligt och jag kom hem för ett tag sen. Nu är sambosarna mina och inhandlar föda och jag ska börja med städningen.. Ciao.


KARIN


Kurrikurr

Att födelsedgasmiddagarna hos Elin är något man ser fram emot flera veckor i förväg har alltid varit ett stående skämt, men det är sanning. Och Emma var så snäll och berättade vad jag missade - Hemmagjorda chili cheese, välkomstdrinkar, toast, klyftpotatis, kött, såser, sallad, chokladmousse, chips, dipp etc, etc.

Dom måste nog ha ätit mer den kvällen än vad jag ätit på hela veckan. För i tisdags blev det ingen frukost, knäckebröd med köttbullar på till lunch och skorpor till middag för mig. Igår åt jag ingen frukost och lite chili con carne till lunch och knäckebröd till middag. Idag har jag inte ätit någon frukost, sushi till lunch och nu ska jag äta - hör och häpna - knäckebröd till middag.

NÅGON FRIVILLIG SOM VILL KOMMA OCH STORHANDLA OCH FYLLA UPP KYLEN HÄR?


KARIN


Min humor

Jag ringde för ett tag sen till en familj och sökte en Göran.
En liten kille svarade.

- Hejsan, har du Göran där?
- Ja, vänta lite jag ska kolla..


Jag hör killen i bakgrunden:

- Mamma, mamma! Finns det någon Göran här?
- Jo, men det är ju pappa, pappa heter Göran.


Killen utbrister förtvivlat:

- VA?! Heter inte pappa PAPPA??
- Nä, pappa har ju ett namn, pappa heter Göran.

Killen kommer tillbaka till telefonen och låter som att han just gjort en stor upptäckt:

- Du ska få prata med pappa, för pappa har ett namn, och det är GÖRAN!!

Han ger telefonen till sin pappa.

- Ja, det var Göran..

Vid det här laget kunde jag inte hålla mig, ett ohejdat skrattanfall bubblade upp och jag var tvungen att klicka pappa Göran i örat.. Jag DOG!


KARIN


Grattis till Elin min fina som fyllde bolaget igår. Ja, då var man ensam kvar på sin ålder igen.. Bara 1 år kvar och sen kommer jag aldrig mer ha ångest över att alla andra blir äldre. Då börjar alla få åldersnojja och jag kommer glädjas över att vara 1 år yngre!

Jag har dock inte haft det så jobbigt som jag kunde ha haft det, och det skänker jag oändligt många tack till min syster för, eftersom att jag alltid haft tillgång till hennes leg. Tänk bara tanken att vara 17 år när ALLA som man känner är 18. Fy, tur att man är över den svängen.

Lite sad att jag missade den årliga middagen hos Elin, alltid världens godaste mat där! Fick inte vara med att fira, men det tar vi igen runt jul. Och tiden som sambos börjar närma sig ......


KARIN


RSS 2.0