Nya löften

 
Nyårslöften för mig är inte att sätta gränser eller förbud mot saker, utan ett sätt att sträva framåt, sätta upp mål och visioner. Förra året skulle jag bli de tre s:en - snygg, smal och smart. I år spetsar jag dem och går ett steg längre, till de tre v:en - vacker, vältränad och vis. Till skillnad från att jag ville vara sund förra året, vill jag nu vara välmående.  
 
För snygg känns inte längre roligt att vara, det känns som en yta som ofta döljer en dålig person. Jag har många gånger blivit beskriven som snygg, och många gånger också varit väldigt.. taskig. Jag har trampat ner andra för att själv vara på toppen. Nu vill jag vara vacker. Inifrån och ut. En fin person helt enkelt.  
 
Smal är jag också, och har alltid varit, att säga att jag är tjock är som ett hån mot de som är större än mig. Det brukar jag tänka på när människor mindre än mig klagar på att de är tjocka - vad är jag då, överviktig? Däremot är smal inte alltid snyggt, framförallt känns det som en genväg att vela bli smal. Man kan banta sig smal ganska lätt genom att inte äta, men att bli vältränad är en ansträngning. Det ligger på djupet och känns äkta. Jag är hellre lite större och fast, än att vara benig och slapp.  
 
Till sist vill jag gå från att vara smart till att bli vis. För smart är också något ytligt, man pluggar in något, lär sig det och kan faktan. Det är liksom grunden. Att vara vis däremot handlar för mig om att lägga ihop allt man lärt sig, att kunna använda det i alla sammanhang och att dra lärdom av allt man upplevt. Endast en vis person vet hur de ska bli den bästa versionen av sig själva. Och är det inte det vi alla borde sträva mot?
 

Återfunnen!

 
Känner man mig vet man att jag har två svagheter när det gäller att hålla koll på saker och ting. Det ena är mobiltelefoner. Det är som att de lever sitt eget liv, de flyger och far och är hala som ålar. Ibland funderar jag seriöst på om de försvinner i ett stort svart hål, eller går upp i rök på annat sätt.
 
Det andra är nycklar. Jag är hopplös. Mobiler är ändå ganska synliga och det går ju att ringa till dem, men nycklar alltså.. de är ju så småå, så små. Jag vet inte hur många gånger jag fått stressa för att jag upptäckt i sista stund att de är borta. Jag letar på alla möjliga och omöjliga ställen där de kanske, mot alla odds kan finnas. Det är oftast där de är, senast jobbnycklarna var borta låg de i skrivaren.
 
Så när jag upptäckte att min tredje nyckel till lägenheten var borta efter en knapp vecka, blev jag inte ens förvånad. Jag minns att jag tänkte lämna den hos M och P - de mest pålitliga personerna i världen, ifall det skulle inträffa någon incident. Men sen har jag inte sett skymten av den, förrän idag. Efter 3 månaders (o)aktivt letande fann jag den - i innertyget på min väska.. så typiskt.
 

30 december, 2012

 
Snart rinner 2012 ut i sanden och jag fullkomligen sprudlar av engagemang inför ett nytt år. Jag är nämnligen en person som alltid har tyckt att det är något visst med årsskiftet, en fräsch start, man får vända blad och jag hade säkert kunnat skriva 28 klyschor till, men jag tror det räcker så.
 
2012 har varit ett av mina bästa år (sida vid sida med 2008) av den enkla anledningen att jag hittade mig själv. Ännu en klyscha, men äh, det hör väl till så här års?
 
Jag lyckades med mina mål, och idag har jag det precis som jag önskade för ett år sedan. Vem hade kunnat tro det om man såg insidan av det lilla nervvraket jag var då. Jag påstår inte att jag inte är ett nervvrak idag, men det är mindre situationer som förvandlar mig till det. Förut gjorde livet i sig mig till ett nervvrak.
 
Nu ska jag förbereda mig för 2013, då jag förhoppningsvis ska hoppa upp ett steg till på min livstrappa. Jag har väldigt många mentala bilder över allt i huvudet, det är lite så jag funkar.
 

29 december, 2012

 
Väckte Ida, som sov här medan jag jobbade, imorse med att gå lös på porttelefonen. Tyckte ett brutalt uppvaknade passade fint innan hon skulle iväg på spinning.
 
Har städat upp och ska fixa lunch tills hon kommer tillbaka. Börjar jobba igen klockan 4. Får se vad vi gör tills dess. Kankske går på stan ett tag. Eller bakar lite praliner som jag tänkt göra.
 

28 december, 2012

 
Sitter på bussen på väg till T.  Var tvungen att komma hemifrån lite, för jag rör mig seriöst inom en radie på max 100 meter. Senast jag gjorde något som kan liknas att vara jobbigt, var att ta taxi hem till björx på julafton. Som Pappa både beställde och betalade.
 
Min kropp är så fysiskt understimulerad att det ständigt pirrar i den. Saknar att vara så utmattad att det är skönt att sova. Är inte ens hungrig för att jag inte bränner något, brukar äta ett mål om dagen och bara fika sen.
 
Men nu får jag lite nya intryck, och måste ju hinna träffa T en sista gång 2012..
 

Sms-tabbe

 
Anledningen till att jag skulle behöva en smartphone är inte för att jag ska kunna surfa eller ladda hem roliga appar. Det är helt enkelt för att jag är i stort behov av att ha sms-konversations-funktionen. För nu gör jag ständigt bort mig.
 
På juldagsnatten fick jag ett sms där ett nummer frågade om det var efterfest. Eftersom att jag är så dålig på att spara nummer läste jag bara de sista siffrorna som var 22-någonting och tog för givet att det var John.
 
Jag hade kommit hem då och det var definitivt ingen efterfest, så jag svarade nästa dag:
 
"Hej, var du ut igår eller?"
"Hey, jo vi träffades ju, hade du kul? :)"
 
Jag - fortfarande i min tro om att detta var John - trodde att han drev med att jag hade en karatefylla och inte skulle komma ihåg att vi träffats, kaxade tillbaka (för att jag bombis visste att vi inte setts):
 
"Nej det gjorde vi inte alls!!! Jag hade jättekul!! Själv då?"
 
Inte ens min överexhaltering över hur roligt jag hade det brydde jag mig om att dölja.
 
"Haha knäppis, hur tror du annars du fick mitt nummer? ;) jag hade också kul :)"
 
Löd svaret. Gick och kollade gamla sms från John och min farhåga besannades - det var inte samma nummer. Efter lite tankeverksamhet gick det upp för mig att det var en kille som är lite småbetuttad i mig som jag gett numret till.
 
Var tvungen att förklara min miss i ett halvgenant sms och han måste tro att jag är lte halvskum nu.
 

27 december, 2012

 
Jag hade en urkul juldag. Helt fantastisk. Så fantastisk att ingenting kunde dra ner mitt humör, varken den nästan timslånga kön eller fulla garderoben när jag och mina förfrysta ben äntligen kom in, suddade bort mitt leende.
 
Jag hade till och med så kul att jag på annandagen inte hade minsta uns av lust att ta mitt ass utanför dörren, förutom för att äta lite sushi med Ida. Sen gick vi då till mig, dit Susanna också kom och drack the hela kvällen.
 
Idag har jag bakat och städat upp hemma inför finfrämmande av Linus och Ylikangas. Vi har inte setts på gud-vet-när, men julen känns som den perfekta tiden att ses igen. Bjöd nog hem halva allstar till mig på juldagen, folk lär väl tro att det är fylleprat, men jag hade älskat ett spontanbesök. Om ni har vägarna förbi stationsgatan 42c, plinga på k nilsson och titta in.
 

Festligheter

 
Ikväll är det fest hos mig, hoppas de har trevligt. Själv är jag på jobbet. Har tvingat hem alla på förfest till mig ändå, snällt kan man ju tycka eftersom jag typ bor granne med Allstar som vi ska på. Men.. det är enbart av själviska skäl, på så sätt slipper jag ta mig någonstans.
 
Först är det dock årets höjdpunkt - Victorias secret fashion show! Sista tagget till att fixa drömkroppen nästa år. Förra året var målet att bli "smal", är nere på målvikten, så i år ska musklerna fixas.
 

Juldagsmorgon

 
Jag har länge längtat efter att få sova ut, utan någontig att passa. Så när jag vaknade imorse, tänkte jag "åååh vad skönt att bara vända sig om och somna om". Mamma hade renbäddat min säng och haft ute allt på vädring, det var varmt och gosigt och luktade så gott.
 
Sen hörde jag att det var ett irriterande, vibrerande ljud som hade väckt mig.
 
"Larm 07:25"
 
Läste jag på mobilen. Jag blev besviken som aldrig förr när jag kom på att jag lovat att jobba extra, och inte ens hos K, utan hos tjejen som jag senast var hos i våras. Någon snooze var det inte heller tal om eftersom jag skulle åka 07:30. Ville dö. Speciellt eftersom jag inte somnade förrän halv 3.
 
Nu jobbar jag kvällen hos K. Började en timma tidigare också. Försöker komma på vad det är för fel på mig, jag är besatt av att jobba. Typ beroende. Narkoman. Andra blir trötta efter en arbetsvecka, jag blir mer och mer hög desto mer jag jobbar.
 

Juul

 
Jag och Pappa firar en stillsam jul. Ser Svensson Svensson med en varsin chipspåse att knapra på. Vad har för övrigt hänt med Svenssons julfirande? Var det rasistiskt måntro så de var tvugna att ta bort det..?
 
Annars har jag och K varit i kyrkan idag och sett den levande julkrubban. Nu väntas Mamma in så ska julklapparna öppnas.
 

God jul

 
Tänkt att jag i 20 år har vaknat upp på julaftonsmorgon sida vid sida med min familj, eller i alla fall i samma hem. I år bryts traditionen. Jag kommer för första gången vakna upp alldeles själv. Känns bra, som att jag är vuxen på något sätt. Jobbar på dagen och sen ska jag självklart hem. Sara stannar dock i Stockholm i år. Folk frågar om det inte känns konstigt att inte fira tillsammans, men för mig är julafton bara en dag av 365 - vi har ju alla andra dagar att vara tillsammans på, och bara för att vi inte är med varandra, betyder det ju inte att vi inte har varandra.
 

Dan före dopparedan

 
Fjärde advent och sista ljuset har tänts. Jag äter frukost inlindad i en filt med sällskap av Peter Jöbacks julskiva... Eldar lite rosenblad och en frän doft börjar sprida sig så grannarna säkert snart kommer uppspringandes  i tron om att huset står i lågor. Helt idylliskt kan man ju inte ha det.
 
Ska till jobbet snart och sen hem till M och P. Vi ska griljera skinka och ha uppesittarkväll. Tror inte jag har varit hemma på typ 3 veckor. Och imorgon ska jag sova där också, kommer kännas skumt!
 

Året som gått..

 
 Sitter och läser min blogg, ser tillbaka på året och sammanfattar i en årskröninka i 12 delar - en för varje månad. Ju längre jag kommer, desto mer märker jag hur jag har mått bättre och bättre och inser att det inte är så pjåkigt att vara fast i mig själv, jag är nämnligen ett fantastiskt sällskap. Till mig själv i alla fall, andra kanske inte delar den uppfattningen, men det är trots allt deras problem.
 
Jag märker också att jag blir tråkigare och tråkigare ju bättre jag mår, min självironiska humor dör som ut litegrann. Man är nog ganska tråkig när man mår bra. Ska filosofera vidare nu och leta fram min humor som inte går ut på att göra narr av mig själv. Den borde ju finnas någonstans..
 
 

Julklappshandel

 
God morgon, så här dan före dan före dopparedan. Samlar kraft inför att ta mig till staden med Ida, som kommer ha fullt sjå med att köpa julklappar idag, tillsammans med troligtvis resten av stan eftersom det var löning igår...
 
Själv tror jag inte på julklappar. Jag tycker inte om att ge dem och jag tycker inte om att få dem. För oftast blir det fel, vilket känns som ett slöseri. Om man inte kommer på en dunderidé, men hur många har tid med det samtidigt som de trängs i olidligt varma affärer ihopskuffade med alla andra duninslagna människor.
 
Jag har dock för ett tag sen köpt en grej till Mamma och en till Pappa som de får till jul. Det får räcka. Sen ska jag bjuda dem på middag här också någon dag. Det uppskattar de nog mest.
 
 
 

$


Det märks att jag umgåtts en del med Ida när hon ringer mig och berättar hur mycket pengar hon har och att hon har blivit alldeles fixerad vid det.
 
- Visst är det kul!?!?! utbrister jag överexhalterat.
- Jaaa, jag är alldeles besatt!!!
 
Jag tror inte att man blir lycklig av pengar, men jag tror att jag blir lycklig av pengar. Precis som folk har att resa som intresse, eller någon sport de utövar som gör dem lyckliga, så är mitt intresse pengar - alltså gör det mig lycklig. Jag älskar att tjäna pengar, spendera pengar, investera pengar och att se pengar växa.
 
Ända sedan jag var liten har jag alltid sett mig i framtiden som en rik person. Vissa drömmer om att bli fotbollsproffs, eller modell - jag har alltid drömt om att bli rik. Min idol har varit Joakim von Anka och ett tag ville jag växla alla mina pengar till tior så jag kunde bada i dem.
 
Under min arbetslivskarriär måste jag ha tjänat närmare en miljon nu. När jag var 16 år och gick i skola snittade jag 10 000 kronor i månaden. Idag, 5 år senare, har jag snittat 27 000 kronor i månaden. Vart jag är om 10 år om jag följer denna kurva kan jag bara drömma om.
 

Höginkomsttagare

 
Ända sedan Emil nämnde att man var höginkomsttagare om man hade en årsinkomst på över 300 000 kronor, har målet för iår varit att ta mig över den gränsen. Idag kom årets sista lön och bruttoinkomsten under året visar på att jag lyckades med råge.
 
Googlade lite på detta och insåg att om detta var under socialdemokraternas ledning hade jag behövt betala extra, statlig skatt på detta, utöver de 85 000 kronorna som jag redan bidragit med till landets alla slackers (skämt (till viss del)). Behöver jag nämna att jag ser detta som en oerhörd brist i det röd-gröna blockets politik?
 
Det är inte det att jag inte vill bidra med pengar till staten, självklart vill jag det. Men att jag skulle betala en extra hög procentsats, (gentemot de under 310 000 tror jag det var), ser jag som ett hån till alla som kämpar. Plus att de som tjänar mer, troligtvis också spenderar mer och på så sätt "momsar" och gynnar företagsverksamheten mer.
 
Pengar är till för att vara i rullning ute i samhället, det är då de gör nytta, inte i statens ägo. Personligen skulle jag vilja ta en del av min skatt och starta företag för att få ut arbetslösa, bidragstagande människor till ett givande arbetssamt liv. Möjligtvis en privat arbets- och utbildningsförmedling. En dag kanske jag har nog med pengar för att det ska bli möjligt, vem vet.
 
 
 

Lilla julafton

 
Igår var det lilla julafton och jag kan ju säga att jag redan är less julmat. Tycker att man ska äta rätterna var för sig, blir ju mätt bara av att se hela bordet uppdukat! Men nu har jag i alla fall färdig mat så jag klarar mig under julhelgen.
 
 
Nu njuter jag av den bästa stunden jag vet. När allt är städat och fint, diskmaskinen brummar lite svagt i bakgrunden (okej, min utför högre gurglande ljud ibland så man nästan får hjärtstopp) och jag sitter i min ensamhet och fikar och filosoferar. Sällskap i all ära, men att vara själv är underskattat. Tänk att jag för ett tag sen var så rädd för ensamheten.
 
Tänker tillbaka på året som varit, som jag alltid gör så här års. Jag har kommit långt. Jag kanske ser likadan ut. Mitt liv kanske ser likadant ut. Men ändå är allt så annorlunda, jag är annorlunda - till det bättre.
 
 

Julkort

 
Igår kom min prästkompis till K. Vi pratade om livet och sådant. Han visade också bild på hans barn och barnbarn.
 
- Men jag har tyvärr ingen åt dig...
 
Vad är det med folk som ska tutta ihop mig med någon, det är inte första gången någon vill ha mig till deras barn. Tror jag är populär som svärdotter.
 
Fick ett julkort jag också, han gillar verkligen mig och tycker jag gör ett fantastiskt jobb.
 
 

Puss!

 
 
Jag och Brama brukar pussas när jag är hos henne. Hon sträcker fram mulen så långt det bara går mot en när man putar med läpparna och gör ett litet pussljud. Jag lever i tanken att hon verkligen vill pussas, men i själva verket är hon bara ute efter godiset som hon vet att hon brukar få då..
 

18 december, 2012

 
Laddar upp med frunch innan jag ska ta tag i dagen. Har lite ärenden på stan, bäst att passa på att göra det tidigt när det bara är pensionärer på stan, orkar nämnligen inte fixa mig.
 
 Ska iväg till stallet och Brama-bus sen. Jag som aldrig skulle bli en töntig djurvän som hittar på töntiga smeknamn och pratar med djuren på bebis-språk, är nog töntigast av alla. Men så får det vara. För vem drömmer inte om att plumsa fram genom snön i full galopp? En känsla av total frihet, samtidigt som man har full kontroll.
 

Julmat

 
Julmatslagandet kom igång idag då jag gravade laxen och la in sillen. Gjorde även egen gravlaxsås som smakade salt nå jävulskt. Kollade receptet och såg att det skulle vara ett kryddmått salt - inte en matsked som jag satte i. Vad jag tänkte med vet jag inte själv ens. Slängde och gjorde om, men den smakade skit ändå. Man kan inte lyckas med allt, det får bli gräddfilssås med dill i stället..
 
Imorgon ska jag göra köttbullar och på onsdag griljera skinkan. Har alltid älskat varm skinka direkt ur ugnen och tyckt det varit så synd att den alltid görs på uppesittarkvällen hos oss och då är kall på julbordet. Men nu jävlar ska jag ha varm skinka på mitt "lilla julbord". Med min lilla vän.
 


17 december, 2012

 
När jag skulle åka till stallet idag insåg jag att jag hade glömt mina ridkläder hemma hos M och P. Fan tänkte jag. Aja, jag får väl vara en lurk i mina vinterskor och alternativa kläder då. Väl i stallet ser jag att vi skulle rida ute. Vilken förbannad tur att jag hade vinterskorna på mig.
 
Jag förundras över hur ofta det sker oförutsedda saker till det positiva i mitt liv, för annars brukar det vara tvärt om. Typ om man försover sig och kutar iväg ofixad en dag, det är då man möter de man absolut inte vill träffa.
 
Samma om man tappar en macka på golvet, då landar den alltid upp-och-ner. Pålägget fastnar i golvet och smöret kladdar ner. Nuförtiden landar mina mackor alltid "rätt". Och eftersom mina golv oftast är väldigt rena kan jag lungt ta upp den och smaska vidare.
 
Så vad beror då detta på, är det kharma som äntligen återbetalar mig för att jag varit en god människa på senaste tiden, eller är det ren tillfällighet?
 
Jag vet inte, men glad gör det mig. Och en sak jag vet är att om man är glad smakar livet så mycket bättre..
 
 

Tredje advent

 
 
Tredje ljuset har tänts, 1 vecka kvar till jul. Tittar på jul med Ernst och fylls med inspiration. Skan hem efter jobbet och pyssla. Imorgon är jag ledig, julmat ska inhandlas och lagas, presenter ska handlas och "lilla julafton" på onsdag ska förberedas. Åh, vad jag gillar detta.
 

15 december, 2012

 
Imorse när jag plumsade hem från jobbet träffade jag min prästkompis. Vi ska ses på onsdag, han, jag och K. Jag gillar verkligen äldre människor, de känns så genuint goa bara. Inombords är jag nog 70+, inte för att jag är genuint go, men för att jag hade kunnat mysa på i ett pensionärls-liv.
 
Annars så har jag och Ida haft lussebullsbak idag. Se där, pensionärs-syssla! Igår spelade jag schack till och med..! Blev nog gott, var dock tvungen att kuta till jobbet, så hann inte avnjuta dem. Ska smaska på några imorgon när jag slutat.
 
För övrigt så ringde min Mammas faster och frågade efter receptet till min sockerkaka. Hon som är en riktigt grym bakare, ville ha mitt lilla recpet.
 
- Hoppas jag lyckas lika bra med den som Karin, hade hon sagt.
 
Det var gott betyg.
 

14 december, 2012

 
Snöigt som jag vet inte vad ute. Jag ligger i sängen, snuttar på täcket och ser det som en ypperlig anledning att inte gå ut. Ska tända ljus, slå på kaffe, fixa iordning något smarrigt att stoppa i munnen och mysa ner mig ordentligt i väntan på besök..
 
 

Lucia!

 
Lucia idag, även om det har passerat mig nästan obemärkt. Det tycker jag är tråkigt, för det var nog min absoluta favorit-dag när man gick i skolan. Har så mysiga minnen från förr, allt från när jag var tomte i luciatåget och klämde sönder min lilla text jag skulle läsa i allt handsvett så det knappt gick att urskilja bokstäverna, till när Sara och Linda kommer hem från deras luciavaka så prilliga att Pappa tror de hade druckit "något olämpligt" och jag sitter med telefonen i handen redo att ringa 112.
 
För att inte tala om mitt och T's vakande, en klass för sig. Hon ringde mig idag:
 
- Jag tänkte jag måste ringa dig nu när det är en högtidsdag för oss idag!
 
Kommer nog alltid förknippa våran relation med lucia, tror det var då jag första gången verkligen klickade med henne, så ja, man kan väl säga att vi firar 6 år idag. Grattis hjärtat, jag har haft roligt varenda sekund. Puss.
 

12.12.12

 
Fortfarande dålig, var tvungen att skippa stallet idag igen. Ligger ännu i sängen, sett serier och mått dåligt över att jag känner mig som en pundare med obäddad säng, massa tvätt, disk och ingen färdiglagad mat i kylen.
 
Tror inte att jag är så sjuk som jag känner mig, tror morgonrocken, det flottiga håret och den allmänna sunkigheten bidrar en smula. Ska styra upp mig och äta ännu en apelsin, borde göra mig pigg.
 

Julfest

 
 
Lite (mycket) smink räddade mitt utseende, i alla fall i början av kvällen på julfesten. Såg världens snyggaste kille som jobbade i kundtjänsten, som jag bara pratat i telefon med tidigare. Försökte se snygg ut när han tittade på mig, för det gjorde han ganska mycket.
 
När vi sen skulle gå tycker jag att jag har uppfört mig nog och utbrister:
 
- Nä, nu måste jag snyta mig!!
 
Tar fram ett papper och fräser ut världens snor- tsunami. Tittar bak och ser snyggingen på ett avstånd så det mycket möjligt hade kunnat ha stänkt på honom också.. Där rök väl den chansen.
 
Pratar sen med Anette som också jobbar i kundtjänst, då kommer faktiskt han och sträcker fram handen mot mig. Än var inte hoppet ute.
 
- Hej, Jakob, vi har nog aldrig hälsat.
x
Jag lägger min bacill-hand i hans. Ångrar mig i samma stund. Rycker dock reflexmässigt bort den då en oväntad nys kommer. Lägligt. Har jag sagt att jag hatar att vara sjuk?
 
 

11 december, 2012

 
Ligger och väntar på att bli frisk. Har försökt med alla huskurer, så det är väl bara kvar att vänta nu. Åt omelett med vitlök på nyss, fast smakade mest som vitlök med en touch av omelett. Vill inte tänka på hur jag måste lukta ur munnen. Halsontet har i alla fall övergått till näsan och jag funderar stark på hur mycket snor som kan rymmas i den. *Super_fräsch_tjej_91*.
 
Ska jobba ikväll och vi ska på julfest med Inre Kraft. Förra året jag var på det tyckte alla att jag var så snygg, så man har ju ett visst rykte att leva upp till. En random tjej jag träffade på krogen någon vecka efter kom fram till mig och sa:
 
- Visst jobbar du åt Inre Kraft, du var så jääävla snygg på julfesten!! Jag har aldrig sett någon så snygg!
 
Jag vill inte skryta, men hon sa så.
 
Ikväll kommer jag nog mest se ut som rudolf med röda mulen. Och folk kommer ta omvägar runt mig och sky mig som pesten. Har 3 timmar på mig att bli människa. Kanske hinner om jag skyndar mig.
 

10 december, 2012

 
I lördags vaknade jag upp med halsont. Jag överdramatiserade som vanligt denna lilla åkomma till att verka döende och fick därför frukost på sängen och ompyssling hela dagen. Något jag måste sluta med, för som vanligt slår det tillbaka och igår var det illa på riktigt.
 
Ida stressade över att jag inte var stressad över att det var så stökigt i lägenheten och städade undan lördagens förfest innan jag tog mig upp ur sängen. Hon blev lugn när hon insåg att jag var sjuk:
 
- Vad skönt, det föklarar varför du inte hetsade med städningen..
 
Idag tog jobbet alla mina krafter och i stället för att rida ikväll har jag legat i sängen. Stackars, sjuka lilla mig som dessutom har skadat hakan. Buhu.
 

6 december, 2012

 
Är på jobbet och borde egentligen sova, men tror det blir svårt eftersom det pirrar så mycket i min mage att det gränsar till ett obehagligt sug. Brukar få så när jag längtar mycket till något, vet inte riktigt vart jag ska ta vägen och så känns det som att min kropp är för liten för mig själv.
 
Känner mig som en duracell-kanin på speed. Helt urspårad alltså. Vill bara att det ska bli morgon.
 
Imorgon är det lunch med Mamma på Olivers, ett nytt favvo-place. Sen ska jag även träffa T innan jag ska till jobbet igen.
 
Och nu funderar väl alla på vad det är jag längtar till, om det "bara är det". Aa, that's it. Jag älskar att vakna på mornarna (okej, 05:30 är jag inte lika kaxig) till ännu en dag i mitt underbara liv. Ibland längtar jag så mycket att jag inte ens kan sova. Typ nu.
 

Nya skor..

 
Kände mig ap-gammal när jag klev in på granngården idag för att köpa mig ett par fotriktiga, varma stallskor. Hittade ett par jag älskade och med dem på känner jag mig i stället som "Karin, 12 år" i kavat-skor Mamma alltid lät mig gå runt i.
 
Att jag för ett tag sen bara såg skor med 15 centimetersklackar känns konstigt, eller det konstiga är väl att jag har slutat titta efter det. Det kommer och går, i guess.
 
 
Ska rida med Angelica och hennes kompis, som har två hästar, imorgon. Riktigt kul, vill nästan köpa mig en egen häst...
 

4 december, 2012

 
Har legat halvdöd i sängen och lyssnat på sommarpratarna, mitt favoritprogram. Idag var det före detta perfektionisten och numera coach och föreläsaren Elizabeth Gummesson. Oh, vad jag kände igen mig.. Väldigt intressant.
 
 
Sen fick jag massa energi efter att ha pratat med min syster. Ska gå och köpa pysselsaker i väntan på att Ida slutar. Sen blir det middag hos familjen Fågelqvist (känns lite som mina svärföräldrar) och där blir det alltid mycket skratt. Kul att jag identifierar min humor i Idas pappa Janne!
 

3 november, 2012

 
Unnande mig själv en sovmorgon idag, och låg kvar i sängen till 12.. Sen lite ärenden på stan och så kom Mamma förbi på glögg-mys! Ikväll har jag haft ridning, som alltid på måndagar. Har fått lite "rutin-panik" eftersom varje dag på min vecka har sin speciella aktivitet. Kan inte bestämma om det är skönt eller enformigt.
 
Stannade hemma hos M och P sen. Pappa servade mig så bra med chips och dricka när jag låg alldeles slut i kroppen på min säng. Har haft svårt att förstå hur jag kunde bo hemma så länge, men ikväll förstod jag. Jag hade det så jävla gött!
 
 

Adventsljusstake

 

1a advent

 
De lugnaste stunderna i mitt liv är när jag har jobbat natt och kommer hem. Då är det liksom okej att bara vara. Speciellt på helgerna, för då är ingen vaken och allt är helt tyst. Ingen telefon som ringer och ingen som klagar på att man inte svarar. Det är min tid.
 
Har tagit ett bad med levande ljus och nu äter jag gröt-frunch i sängen på min nya frukost-i-sängen-bricka. Peter Jöback sjunger julsånger i nyhetsmorgon som pricken över iet. Snart ska jag iväg till stan med Ida, men först julkalendern! Mysig advent.
 
 

Juletid

 
Tiden innan och efter jul är min absoluta favorittid under vinterhalvåret. Då är jag i mitt essä kan jag tala om, när det ska bakas, pyntas, shoppas osv.  Ingenting är så viktigt som att få till de perfekta paketen, eller de rundaste köttbullarna. Och när allt runt omkring mig är perfekt - ja, då kan jag mysa i timmar och bara beskåda mina verk, äta mina godsaker och njuuuta.
 
Imorgon är det skyltsöndag och adventsmys. Det första ljuset ska tändas i adventsljusstaken. Hoppas det inte brinner snett....
 
 

1 december, 2012

 
Sitter och samlar krafter inför dagen, tror jag börjar bli sjuk. Alla i min närhet är det i alla fall och jag har haft så ont i huvudet..
 
Ska till stan en sväng, shoppa julpynt! Och träffa Ida och Anna-Karin. Sen ringde Angelica och frågade om jag ville åka till Bramis idag. Så ska dit och rida henne i eftermiddag. Måste låna bilen då, så äter väl middag hemma med M och P. Får se vad kvällen bjuder på, blir lugnt eftersom jag jobbar natt..
 
Nu ska jag fixa mig, något jag typ aldrig gör längre. Gillar inte att göra det på vintern, för jag blir inte snygg hur jag än gör. Men vem vet - kanske idag!
 

RSS 2.0