Måndag

Har nyss krypit ner i sängen för första gången här i nya lägenheten för att sova. Igår sov vi dock första natten här, men då däckade vi alla 3 på soffan, helt slutkörda efter allt packande och städande.

Har jobbat hela dagen idag och som vanligt var det kaosartat. Hade ingen mat hemma så jag fick köpa med mig en sallad att äta på tunnelbanan. Kom på på vägen att jag inte hade några sockar med mig så fick köpa det också. Sen var det ett nytt kontor jag skulle till också, så självklart kom jag försent.. Fryst som en gris har jag gjort också, helvetes fanskap.

Ska jobba dubbelt både imorgon och på onsdag också, så inte får man någon vila. Efter en månads lugna puckar i Thai, är det back in buisness direkt. Och att jag börjar klockan 7 på fredag förtränger jag så hårt det bara går. Jag kommer att behöva stiga upp klockan 5! Herregud, det är ju mitt i natten!!

Jaja, nu säger morsan Elin att jag måste sova, så så får det bli... Brukar ju somna med datorn i famnen och brillorna på, så bäst att stänga ner innan det händer igen.


♥ KARIN


Hemma igen

Att vara hemma igen efter en månad i Thailand känns skumt på många sätt - men skönt! Trots det kändes det som att en liten tår kanske ville trilla nerför kinden när jag och John skildes åt på Arlanda..

3 sömniga tjejer mötte mig i dörren igår när jag kom hem och fy vad jag saknat dem. Har sovit välbehövliga timmar inatt, och idag känner jag mig som en människa igen. Tar igen tid med Sara och E & E. Äter sushi och pytt i panna. Fryser - är det normalt att det ska vara så här kallt, jag trodde det skulle vara sommar när jag kom hem?!

Idag packar vi ihop våra saker och förbereder oss för en flytt imorgon. Skönt med något nytt. Lite mer uppstyrt. "Mamma" är hemma nu så jag ska ta hand om mina småknoddar och se till att de får mat, kylen som mötte mig här var oroväckade tom!

E & E är på bolaget och fixar något smarrigt till ikväll. Jag ska sätta mig och fundera vilka av mina 40 nya par lösfransar som ska invigas ikväll. Välja kläder och skor. Väska och smycken. Ska njuta av att fixa håret och sminka mig. Fan, hur mycket har jag inte saknat detta!?



KARIN

Thailand

Uppdatering fran thailand och koh tao. Kom hit for nagra dagar sen och kanner att jag trivs som fisken i vattnet. Efter att ha stallt mig pa vagen ar det nu bantningslager som galler, promenader upp och ner i bergen for att utforska on och inga mer chang (okej en blev det idag + en drink..). Var ju tvugna att fira att vi traffat fagel och anna-karin! Har inte hort av dem sen de var i svergie och idag nar jag lag i vattnet och och plaskade ser jag dem dar helt plotsligt! Trodde jag hade fatt solsting och sag i syne, men icket! Varlden ar allt bra liten.

Har inget tradlost internet pa rummet langre, sa sitter har pa ett internetcafe, jobbigt liv jag lever.. Sen har mobilen kommit pa villovagar (vad ar det med att jag inte kan halla koll pa den?!) sa kanner mig totalt isolerad fran omvarlden!! Menmen, jag har ju semester!

Dags att pallra sig tillbaka till rummet nu, imorgon blir det att ta tuktuk-bat pa utflykt till andra sidan on for att snorkla lite. Spannade!



Saknar alla mina fina dar hemma, sa puss till er alla fran ett soligt thai och en Karin som ar rod som en reka!


♥ KARIN


Thailand

Klockan är 5 på natten/morgonen och jag sitter på en balkong i Thailand och ser ut över dom tysta gatorna. John sover, klokt beslut, vi ska upp före fan klockan 7, men likförbannat sitter jag har. Termometern står på 27 grader, och inte för att klaga, men lite småkyligt måste jag säga att det är.

På dagarna är det helt sinnessjukt varmt, 36 grader i skuggan är inte att leka med, och tar man termometern till solen kollapsar den. Svetten rinner hela dygnet, inne som ute och att ta sig ett dopp i poolen känns som att komma till himmelriket.

Har varit i Thai nu i nästan 2 veckor och jag har njutit av (nästan) varje stund. Det var någon dag där jag inte mådde bra och tillbringade dygnet med att stirra på hotellrummets vita väggar, och förberedde mig för slutet av min tid som artist. Men annars älskar jag landet, människorna och klimatet. Nu har man börjat vänja sig vid värmen här och när den 30-gradiga poolen känns kall och man fryser häcken av sig om man har ac:n på mindre än 27 grader då är det illa!

Den thailändska maten är också någontig som ligger mig varmt om hjärtat, och så länge jag inte mår dåligt är jag hungrig konstant. Har ätit en hel del på en restaurang där vi vet att vi inte blir sjuka och det lönar sig på många sätt. Igår fick vi till exempel smaka på den "riktiga" thailändska maten, en väldigt spicy kyckling-gryta, något som verkade vara thailändarnas version av köttsoppa och till efterrätt något godisaktigt gjort av färsk kokosnöt.

Och har jag inte mat i munnen (eller då också) sitter jag troligtvis med en iskall Chang i handen, thailändskt öl som fungerar lika bra till frukost, lunch och middag eller när som!

Dock så är äta och dricka inte det enda vi gör. För någon dag sen var vi t ex i Cha am där det finns någon slags fiskesjö. Vi tävlade om vem som kunde dra upp den största firren och här håller jag i rackaren som John fick upp:


Stolt över att våga hålla en fisk (jag HATAR fiskar)

Sen var det min tur att ge mig på spöet, och efter några småttingar fick jag napp på riktigt:


Kämpaar..


..och fick helt själv upp en riktig feting (okej då, jag fick hjälp med avlastning ett tag för att orka)

Just nu befinner vi oss i Hua Hin:


Utsikt från berget


Ödlorna som finns överallt


En påfågel har vi sett

Idag har vi varit och utforskat berget och, svimma nu inte Sara, men jag så min första thailänska orm! En snabb liten rackare som knappt syntes i gräset. Om den var giftig eller inte vet jag inte, och vill inte veta heller, så jag ska stoppa mina fingrar från att googla ormar thailand


Såg även lite apor på berget

Nu dör batteriet på datorn snart och jag ser det som mitt kall att jag ska gå och lägga mig. Åker söderut imorgon ner till öarna. Ida och Anna-Karin borde också ha anlänt till Thai nu, så ska försöka få tag på dem! Nä, sova, annars blir det en riktigt gringig Karin att resa med imorgon..



♥ KARIN


RSS 2.0