Måndag

Jag och Linda pratade om att hennes mamma inte ville ha ett duntäcke för att dom behandlade djuren så illa. Jag höll milt med om att så kan man ju inte tänka så hela tiden, och då klämmer hon ur sig totalt samvetslöst:

- Ja, det är ju ändå vi som ska leva!!

Okeeej, vaddå självisk..?

Ja, jag bor ju inte med nån djurrättsaktivist om man säger så, och många veganer sätter nog sitt ekologiska bark-thé i halsen nu. Och folk som brukar säga att jag är egoistisk! Men jag har mött min överkvinna på den fronten.

Foto: TV4
Mår du bra av att se detta, Saga??

Nä, nu känner jag att det blev lite för allvarlig stämning här i bloggen. Då är det tur att våran kära Hollywoodfru Maria Montazami finns och lättar upp stämningen. Hon skänker många goda skratt och räddar nog hela svenska folkets måndagar. Hon måste vara den enda som ordnar en överraskningsfest åt sin man och sen efteråt klämmer ut frågan ifall han kan betala för den. Hur störtskönt är inte det ?!


KARIN


1a advent

Gårdagskvällen blev helt okej, endast. Var jättekul att träffa Susanna och även Liina från min gamla gymn. klass var med, har inte träffat henne sen i somras! Så det var riktigt skoj! Kul att Liina går i samma klass som en som har bott hos Sara och Lindas kompis Johan. Världen är liten.

Idag är det första advent och vi har julpyntat här på fuxxan. Beställde en skarvsladd med Sara och Linda eftersom våran stjärna just nu hänger så jävla högt med sladden tvärs över, men självklart glömmer dom att köpa den..



Har städat och pysslat hela dagen, gjorde hemmagjorda köttbullar nyss! Blev rätt mycket för en hel familj typ. Så nu väntar jag på att mina sambos ska komma hem och se om dom vill äta det med mig.


Ska iväg på bio sen, eller typ snart. Stressad jag blir.


KARIN


Julmarknad

Jag och Linda åkte till kungsträdgården för att gå på julmarknad där. Det var jättemysigt, alla var glada och stämningen var på topp. Det luktade glögg och en kör stod och sjöng julsånger. Tycker det är roligt att bara gå runt och titta, klämma och känna. Julstämningen fanns definitivt där!


Fanns världens sötsate hästar där och jag fick klappa!






Skridskobanan var fullsatt med folk





Nä, nu måste jag ta tag i mig själv och fixa till mig. Ska ta en middag ikväll i gamla stan, på oleary´s troligtvis. Blir att dricka ute hela kvällen eftersom bolaget var så packat så Fågel fick inte komma in och handla .. :(

Äh, blir bra det med, för mig iaf, kanske inte för kortet, men det överlever nog. Ha så roligt ikväll alla mina x antal läsare!


KARIN


GOD DAG!

Igår hade jag och mina sambos myskväll här på fuxxan och tittade på Idol som är fredagstradition. Sen ringde Fågel som var på söder så jag traskade ner till medis och mötte upp henne och Anna-Karin. Vi tog ett glas vin, som blev 2 och en drink. Lugn kväll.

Just nu är jag världens äckligaste människa. Jag sitter här med mina brillor under täcket med datorn och käkar chips och cola till frulle. Chipsen fastnar i tänderna och jag har en colabeläggning som känns som klister. Mitt hår är insmort i smör, som även Linda var snäll och påpekade, min fejja är prickig som en prickikorv av finnar och min hygien är nere på noll.

Jag kommer att bli mäkta förvånad om ens en dusch, smink och ett klädombyte kan fixa mig idag! Ska iväg på julmarknad med Linda, sen middag och utgång med Ida, Anna-Karin och Susanna.



Det är en jättefin och solig dag, så jag ser fram emot att gå ut. Bara det inte är så kallt, var -8 grader igår och jag höll på smälla av. Fy. Hur ska det bli att komma hem??

 


KARIN


Jag är mållös ..

Jag och Linda var då på en lägenhetsvisning ikväll. Efter några blocket-blåsningar sedan tidigare är vi vana att allt möjligt kan hända, men detta .. detta tar priset. Det var en av de mest surrealistiska upplevelserna jag någonsin varit med om.

Det första som syntes när man kollade in i lägenheten var en häng-gunga som dinglade i taket. Det luktade rökelse och konstnärssjälen Philippe, som jag var tvungen att skaka hand med, fick mig att vela vända i dörren. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta, jag var i chock.

Väggarna i vardagsrummet var baby-blåa, en liten frukost-tv svävade högt uppe i helvetet, målad i samma baby-blåa nyans som väggarna. En bongo-trumma och en sekretär var i princip den enda som fanns i rummet, plus en trädstam som hylla ända upp i taket.

- Den här lägenheten är ju lite annorlunda, jag är ju konstnär och jag jobbar hemifrån, så det här är ju lite som min studio.
- Ja, den är ju verkligen .. annorlunda.

Vi tar en husesyn och TVINGAR oss själva att VERKA intresserade. Vi hummar, tittar runt och frågar frågor.

- Det finns ingen balkong då?
- Nä, men det här är ju på bottenplan, så det är bara att hoppa ut genom fönstret. Det kan man ju göra.


Jag ser för min inre syn hur han gör det, och jag som har en tendens att få ohejdade skrattanfall vid de minst passande tillfällena, hade fullt sjå med att hålla mig. Jag höll på DÖ. Bokstavligen talat. Jag var tvungen att tänka på det absolut sorgligaste jag kunde komma på, och inte ens det kunde stoppa mig.

När han går för att koka te och jag och Linda sätter oss på något som skulle kunna liknas vid en soffa, brister det för mig, men jag lyckas samla mig. Båda gångerna.

När vi får teét är det bara en tanke som snurrar runt, runt i mitt huvud:
Han kommer droga oss, vi kommer att bli inlåsta och våldtagna. Han kommer droga oss, vi kommer att bli inlåsta och våldtagna. Han kommer droga oss, vi kommer att bli inlåsta och våldtagna.

- Rohypnol, väste jag till Linda.
Jag ångrade bittert att jag tackat ja. Varför måste jag alltid vara så förbannat artig??

Jag drack teét, Linda spillde ut halva i knäet och lämnade resten, och sen gick vi efter en hemsk stund av artigt småpratande. Så fort vi kommer ut på gatan släpper det för oss och vi GAPSKRATTAR.

Det har aldrig varit så underbart att komma hem till fuxxan. ALDRIG.





Gör man en jämförelse är det här den vanligaste, mest nyrenoverade lägenhet jag någonsin sett.


♥ KARIN


Torsdag

Nyss hemkommen från jobbet, kom försent imorse och inkallades i buren och fick skäll. Jag kan väl inte rå för att snön skapar kaos i den kommunala trafiken. Hemma är det då aldrig problem när det snöar litegrann.

Snart ska jag och Linda kila iväg på ett litet mission, nejvööös..

Nä, nu klämmer Linda fram att hon också är nojjig och att hon har en jättedålig känsla..
- Nä asså jag är dundernervös, Karin!

Om jag inte uppdaterar bloggen mer ikväll kan ni ju ringa polisen och säga att dom ska leta efter mig i alla lägenheter som finns här på söder mellan slussen och medborgarplatsen!

Annars är planerna att köpa med oss sushi hem sen, min dagliga föda.



Sen antar jag att vi (iaf Linda) ska bänka oss framför tv:n och Ladies på Östermalm.


♥ KARIN


Onsdag

Jag åkte till Julia efter jobbet igår, hon bjöd hem mig på lasagne till middag. Sen kollade vi på träningsprogrammet med Anna Anka och blev taggade att börja träna, såg Desperate Housewives och satt och surrade! Vi grämde oss över att Lanvin-kollektionen på HM´s hemsida tog slut på 2 sekunder och undrade vad i helsike vi ska göra succé i för kläder under juldagarna..

Idag har det snöat hela dagen så även Stockholm är snötäckt såhär dagarna innan 1a advent! Jag och Fågel var och åt (käkade som Fågel skulle ha uttryckt sig) sushi på söder och sen åkte vi till östermalm och strövade omkring på biblioteksgatan som är hemskt mysig med allt pynt!



Nu ska jag ta efter Lindas exempel som redan har gjort natt och krypit ner i soffan. 1 natt sov hon i sängen och nu ville hon ha tillbaka soffplatsen.. Så det blir jag som får kramas med Olle inatt.


 

KARIN


Nov. 21, 2010

Igår åkte jag och Linda till Johan och Strippan. Drack vin och drog en lugn fördojja. Hade det så mysigt så vi glömde totalt bort tiden och fick våran taxi väldigt sent. När vi då väl var i den, visste inte taxisnubben vart vi skulle, vad är det för chaffis som inte ens hittar i stan han kör i? Åkte från essingen och skulle till stureplan, hamnade på söder alldes vid oss .. ? Helt på andra sidan stan. Johan kallade det för "ute i vischan", tack för den!

Så när vi väl var framme på Magenta var det sjukt mkt folk. Johan försvann så det var jag och Linda som fick röja stället.

Runt 3-tiden kände vi oss inte nöjda, eller jag var inte nöjd, så jag insisterade på att dra vidare. Mötte upp Johnsi och Sigge på slussen, tänkte dra på nån båt där, men åkte tillbaka till Stureplan och när klockan var 4 gick vi på Spy Bar, värt att betala in sig för 1 timma!

Vi avslutade kvällen på 7eleven där jag fick mig en gratis skagenmacka. Den var god, undra hur gammal den var.. Jag var sugen på fika också, men vägrade dra kortet, så fick en gratis bulla :)


Johan var stilig i Filippa K-kavaj med en näsduk nedknölad i en ouppsprättad ficka.


Linda var också piffig i sin kavaj som vi alla körde på kvällen till ära.


Jag, Johan och chipsen


Strippan fick också vara med, men hon tycker inte om mig, hon tycker bara om chips.

Blev inte mycket bilder alls, 10 stycken närmare bestämt, trots att jag hade med mig kameran hela kvällen.

Idag har jag och John lunchat och catchat upp lite. Men vi prata mer än vad vi åt, min aptit var inte som den brukar av någon konstig anledning. Diskuterade livet och allt mellan himmel och jord. John är en person som det känns som att jag har känt hela mitt liv och han är verkligen som mig - fast kille.

Imorgon ska jag jobba och sen träffa Fågel, ge henne en bamsekram och säga välkommen tillbaka. Som jag har saknat henne. Stört ändå, 4 dagar brukar vi ju vara ifrån varandra, men bara för att jag har vetat att hon inte bara är 4 pendeltågsstationer bort, så har saknaden kommit.

Nä nu har jag skrivit way too much.

 


 

KARIN


Torsdag

Jag mötte upp Fågel efter jobbet för en middagsdejt! Vi spårade och gick på en finrestaurang där man till och med var tvungen att lämna in jackan i garderoben. Men åt världens godaste rödingfilé, Fågel gick lös på en entrecôte och så drack vi ett glas vin till. Sved lite när notan kom .. men det var gott och mysigt.

Sen eskorterade jag Fågel till Arlanda express och vinkade av henne när skulle hem till Luleå över helgen. Jag fick en liten sväng att jag skulle vela följa med i hennes handbagage, men kom ganska snart på andra tankar. Jag trivs alldeles utomordentligt bra, och jag det kommer faktiskt besökare från Luleå varje helg ända tills jag åker hem. John är först ut nu och dyker upp imorgon, så han kommer att få dras med mig i helgen!


KARIN


Kvällsunderhållning

Sara & Linda:

- Orkar du börja om, så ska jag ta en stol och sätta mig?
- Åh dom här stunderna älskar jag!
- Karin, sänker du tv:n lite?


Dom bänkar sig framför dataskärmen och börjar kommentera:

- Jag har studerat här lite..
- Åh titta..!
- NEEEEJ OOOJ!!
- ÅÅÅÅÅH!


Stort gapskratt.

- Det är så pinigt.
- Det här är ju bäst!
- Vänta dom ska bara prata lite först..
- Ja, jo jag vet.
- Nu, nu, nu!
- WOAAAAH!!


Mera skrik och skratt.

- Jag ska bara spola tillbaka lite så ska du få se en sak..

Ytterligare gapskratt.

Och sen börjar det om igen.

Nu tror man då att det är något viktigt dom diskuterar, men sanningen är att dom kollar på ett idol-klipp.. Hallå, ett IDOL-KLIPP!?!? Hur i h-vete kan man ha så mycket att kommentera, och ha så roligt åt, ett idol-klipp?

Nu har dom suttit i en hel timme och surfat runt på idol-klipp.

Nä, tacka vettja bloggar som får bli min underhållning. Jag skrattar högt här i "vardagsrummet/sovrummet" för mig själv och Sara&Linda skrattar högt i "matrummet/hallen". Eftersom alla rummen sitter ihop är det mycket endorfiner här på fuxan.


♥ KARIN


16-11-10

Idag gick finalen i våran spiff om digitalkameran och ... damdamdada:

JAG VANN!



Jag som aldrig vinner något, någonsin. Jag har aldrig tur i lottdragning, jag skrapar aldrig fram vinster på triss och jag lyckas definitivt aldrig vara rätt person, på rätt plats, på rätt tid, som man bara hör att händer folk.

MEN, när det gäller att kämpa, att jobba hårt för att nå ett mål, ja då är det något som triggar igång mig. För jag vet att jag kan påverka resultatet. Jag vill alltid vara bäst, jag nöjer mig inte med att vara en medelmåtta, och det ger mig oanade kunskaper. För vem hade kunnat tro att jag skulle kamma hem vinsten framför de som jobbat betydligt längre än mig?

Så digitalkameran fick följa med hem till Rutger Fuchs. Tror den kommer att trivas bra här med resten av de elektroniska prylarna som vi har. Vi har nu ploppat in 3 digitalkameror, 3 bärbara datorer och en dunderklump till tv (ett kap för 75 spänn på blocket), här i våran 1:a!


♥ KARIN


Måndag

En hemlängtansbacill verkar ha dragit över Luleåborna här i Stockholm, Fågel ska åka hem för andra gången på en månad, mina kära sambos har även dom haft lite Luleå-längtan och en vars blogg jag läser (nämner inga namn) verkar mest av allt ha velat åka hem hela tiden hon har varit här. 

Det förstår jag inte, varför ens vara här om det enda man gör är att räkna ner tills man ska få åka hem och vara en hemvändare eller tills man får besök från Luleå? Såhär ser jag på saken; jag är där jag är, och gör det till vad jag vill att det ska vara. Annars kan jag lika gärna göra något annat eller åka någon annanstans. Varför slösa bort värdefulla ungdomsår på att räkna dagar?

Nä fy, hamnar jag där hoppas jag för guds skull att någon ber mig tänka om. Just nu har jag mål med allt jag gör, och varje dag ska jag närma mig målet, annars kan dagen lika gärna strykas ur almanackan. Bara därför ska jag nu plugga lite Kemi - Gaser och Termokemi, fantastiskt intressant, eller hur!?





Jag var inte ironisk även om det låter som det. Jag tycker faktiskt om kemi..

 


♥ KARIN
 


Söndagschill

Bio med Sara, Linda och Ida igår. I rymden finns inga känslor levererade och många skratt blev det, och skrattar högt till filmer är något jag MYCKET sällan gör. Okej, jag somnar oftast efter halva, så jag missar nog alla skämten.. Men att en film lyckas hålla mig vaken är många pluspoäng bara det!

Igår spenderade jag även tid med en mycket trött Fågel. Vi promenerade runt på östermalm och kungsholmen, samt lunch-/middagade tillsammans.

Imorgon är det ny vecka (igen!) och jag måste kämpa hårt på jobbet. Förra veckan vann mitt lag gruppspelen i tävlingen om digitalkameran som vi har. Så imorgon är det är grand the finale mellan mig och min teammate.

Nu ska jag göra lite nytta denna extremt degiga söndag och plugga lite kemi. Jag har sovit alldeles för mycket denna helg, typ 12 timmar per natt och jag känner mig superseg och hårdkokt i huvudet..


♥ KARIN


12-11-10

Tacos, cola och Idol med Sara och Linda ikväll, det hade inte kunnat bli mycket bättre. Det var dessutom en superunderhållande fredagsfinal från Luleå!

Tänk att det blir en så stor uppståndelse när idolerna intar norrländsk mark. Genrepet är någonting man går och ser (?), fredagsfinalen drar in 10 % av hela Luleås befolkning och ryktena säger att llt-bussarna har idol-flaggor?! Ja, i Luleå är dom verkligen idoler för hela slanten!

Det kändes superkonstigt att se klipp från min föredetta vardag på tv. Storgatan, som jag brukade spendera 10-20 timmar i veckan på, såg ut som en folktom bakgata, Allstar som är Luleås största (och enda) "nattklubb" framställdes som en byakrog och snön som jag är så van vid fick hela Luleå att se öde ut.

Det är definitivt skillnad att vara här. För vissa bor ju 200 m från idol-hotellet, shoppar på samma hm som sångpedagogen, åker tunnelbanan titt som tätt med idolerna, möter dom när dom slinker in och tar en pizza och hänger med dom på sunkiga alkishak. Här är dom - ursäkta uttrycket - nobodys.

MEN, trots allt så har Luleå sin charm och det fick mig verkligen att längta till den 20:e december då jag återigen dyker upp på mina stammis-ställen. Så alla som vill få en skymt av mig när jag kommer på en snabb visit - häng på storgatan på dagen, kvantum på vardagskvällarna och allstar på helgerna. Där kan ni definitivt hoppas på tur när ni kändis-spottar efter mig!

Nu blir det att nanna kudden och läsa min engelska bok. Saga:
- Vem ska offra sig och sova med Ollfansäckel inatt??



♥ KARIN


Tisdagsmys!

Snö(o)väder här i Stockholm. Riktigt jobbigt väder, ja, men att Sthlmarna beskriver det som ett oväder är lite att ta i, iaf om man är van klimatet i de norrlänska skogarna!

Tråkigt att det ska vara så slaskigt bara, jag och Sara kan ju inte vara på våra "upptäcka-stan":rundor då.. Igår promenerade vi runt södermalm, vidare till kungsholmen, stan och sen tillbaka hem igen. Gick på ca 2,5 timmar. Så ja, jag kände mig värd att ta tuben till jobbet imorse efter den kraftansträngningen! Och imorgon är jag nog inte heller så pepp för en promenad som det ser ut nu iaf.

Annars har varit helt död på mornarna, har 5 alarm på mobilen innan jag tar mig upp. Helgen tog hårt på mig och jag har varit zombie på jobbet. Imorgon lovade dock chefen att en kaffekopp skulle stå redo på mitt bord när jag kommer till jobbet, så jag hoppas han håller det!

Nu ska jag kila iväg till åhlens här och inhandla lite hårspray. Sen om jag överlever den färden i slasket ska jag vidare och hälsa på Julia en sväng och ha lite tisdagsmys. Är spänd på att se hur hon bor!


♥ KARIN


Söndag

Helgen fulländade min vecka.

After worken i fredags slutade med att jag och de tappra av mina arbetskompisar hamnade på hemmafest i Täby (?) och drog en slaggning i Vallentuna, så långt från civilisationen man kan komma. Det märktes dagen efter när jag gjorde den fasansfulla upptäckten att jag totalförstört mina favoritskor i lera..

Nåja, jag och Fågel hade iaf kvalitetstid på lördagen när vi spatserade längst götgaran, lunchade och promenerade runt djurgården.

Sen åkte vinflaskan fram och jag tyckte det var helt okej att gå ut i gårdagens smink och hår. Dock så gjorde jag kraftansträngningen och bytte kläder, lite fräsch kan man ju försöka vara iaf!
Jag var trött, men Fågel var i gasen vinglaset fylldes på både en och två gånger!

Jag trillade hem efter 5, intog mittenplatsen i sängen, roffade åt mig täcket och somnade som en prinsessa.

Upptäckte att vi hade haft kollektiv här inatt när jag vaknade upp i total misär. Lägenheten såg ut som ett krigsområde i Bagdad, med döda människor utslagna lite här och var. En kusin på soffan, en Saga under filten på högerkanten, en Johan utslagen på mage med käften på vid gavel, på vänsterkanten, utan vare sig täcke, kudde eller lakan (fast lakan har vi ändå aldrig i sängen..), dock iklädd full mundering med skinnjacka och allt - minus strumpor, och en Strippa som springer omkring och kräver uppmärkssamhet.

Så storstädningen som vi hade ägnat oss åt ikväll var välbehövlig. Och efter att ha sopat och skurat hela lägenheten i brist på en dammsugare, har jag kommit fram till en slutsats - ibland är det tur att man bor i en skokartong. Det kommer att kännas som ren lyx att städa med full utrustning!

Nu är Bagdadkänslan borta och en svinig lägenhet har ersatts av ett hem. Ingen disk, inga sopor och inga slängda kläder eller avdäckade människor. Fantastiskt. I stället har vi levande ljus, bäddad säng och kvällsrutinerna pågår för fullt.

Godnatt folket!


♥ KARIN


Tillängnar..

..detta inlägg till Saga, min bloggs STÖRSTA (och enda) fan!
Varje kväll tittar hon på mig med tindrande ögon:
- Kommer det att bli en liten bloggning ikväll..?
Nu har jag sagt att jag bloggar och jag fick till och med en liten applåd.
Så här kommer det, TILL DIG SAGA!

3 och en halv vecka har gått sen jag lämnade trygga, mysiga Luleå. Jag sliter mig upp varje morgon, tar min prommis till jobbet, kämpar hårt för att vara bäst (vilket jag brukar vara) och på kvällarna har jag mys i läggan med mina sambos.

På nätterna håller jag också igång. Jag har alltid varit en sömnpratare, men nu är det illa. Börjar fundera på om jag är orolig här, för jag har verkligen pratat VARJE natt sen jag kom hit.
Inatt var det jobbet som var i fokus:
- Jag söker den som har hand om den fasta telefonin..
Sara, min kära syster och sovkompis (som sover alldeles för nära mig) har lite svårt att sova, och driver därför med mig. Inatt hade hon svarat:
- Ja, det är jag.

Minns nu när hon sa det att jag blev superförvirrad, hade mumlat fram: "Okej det är du.." och var helt väck för att det inte alls var vad jag hade väntat mig och att komma på sig själv att man pratar i sömnen är aldrig kul. Det är fruktansvärt genant. Sara hade haft så svårt att hålla masken och var tvungen att vända sig om och skratta. DU, Sara, om någon borde veta att man inte ska störa den som är i sömnen. Jag kan ju få psykiska men av det.

Trots att jag håller låda dygnet runt, har vi här i veckan även hunnit med en tripp till Uppsala för att kolla på basket, en promenad runt årstaviken och ikväll har jag haft en middagsdejt med Julia.
Nu saknas bara en after work och en dejt med fågel så är min vecka fulländad.

Funderar verkligen på hur jag kommer att tänka tillbaka på denna tid, vilken känsla jag kommer att ha i kroppen när jag tänker tillbaka på Rutger fuchs-tiden.. För så är jag alltid, varje del av mitt liv ger mig en speciell känsla.

Dessa låtar kommer dock alltid att ta mig tillbaka till denna period.








 ♥ KARIN

 


RSS 2.0