28 mars, 2012

Idag har jag varit hos optikern. 395 kronor för att hon på 10 minuter skulle konstatera att min syn inte förändrats sedan förra gången. Rena rama rånet.

Tycker dock alltid att jag ser väldigt dåligt, men hon tog mig inte på allvar och påstod att jag hade normal syn. Men om man tänker på hur det gick senast jag var och kollade synen tycker man att de borde fatta att jag ser som en kratta:

- Kan du läsa något från översta raden?
- Nej.
- Men om du försöker?
- Njaaa.. Den tredje kanske är ett.. Z..?
- Jaaa, fast Karin nu är det ju siffror vi kollar på.


Det förklarar varför jag inte ens kunde gissa vad de hemska krumelurerna var. Annars brukar det stå mellan typ C, G och O, eller Y och V osv.

Skulle i alla fall få testa nya linser, som man till och med kan sova med. Hur skönt hade inte det varit??


♥ KARIN


Brompa <3




Förutom att min arm på denna bild ser ut som det största kycklinglåret jag någonsin skådat (jag ser seriöst överviktig ut :o:o), så saknar jag denna tid väldigt mycket. Tror det är dags för mig att ändra kurs på min livsplanering - kanske, kanske är det dags att börja spåna på en emigration tillbaka till Stockholm igen..


♥ KARIN


22 mars, 2012

Ligger med datorn i sängen och drar en kvälls-surf innan jag ska sova. Det är konstigt, hela veckan har jag varit trött som en pensionär om kvällarna och varit på däcknings-gränsen redan klockan 9, men nu, bara för att jag jobbar imorgon, är jag inte alls trött trots att klockan är halv 12..

Har hunnit med en hel del idag, var ute och sprang imorse, fixade i garderoben och målade om lite galgar på förmiddagen. Pluggade, gjorde middag åt Mamma och Pappa och på kvällskvisten åkte jag och besökte Lisette för lite surr och umgänge. Välbehövligt.

Om man bortser från att jag jobbade natt i måndags (vilket inte känns som jobb) så har jag varit ledig i en vecka. Jag håller på att bli tokig. Behöver få in lite "måsten" att göra, spårar ur annars när jag har way to much fritid.


♥ KARIN


God morgon

Pigg och glad OCH HUNGRIG SOM EN VARG var jag när jag vaknade för ett tag sen. Så nu har jag ätit frukost och surfat runt min vanliga bloggrunda.

Ska ta tag i och städa min garderob som fullständigt svämmar över. Dags att rensa bort lite kläder, för har jag inte använt något på två år tvivlar jag starkt på att jag någonsin kommer att använda det!


♥ KARIN


Maaaaaaaaaaaaat

Har bestämt mig för att skaffa bättre matvanor (för femhundraelfte gången), vilket har gått helt okej hela dagen, då jag bl a knaprat i mig detta:


Havregrynsgröt med cashewnötter och tranbär


Knäckebröd med gravad lax

Men så kommer kvällen............... Mamma Mia, vad jag är hungrig.

Måste säga att jag saknar min korvdiet som jag hade i Stockholm mer än någonsin. Brukade stanna och handa Dennis-korvar att steka till middag på väg hem från jobbet, men oftast var jag så hungrig att jag slet upp paketet med tänderna på väg hem från tunnelbanan och gick och åt dem råa. Det var tider. Och falukorvsringen vi alltid hade öppnad i kylen, med en kniv redo bredvid så man kunde gå och småäta den titt som tätt.


FYFAAN vad detta hade suttit fint nu!!

Ska i stället gå och dricka de 6 glas vatten jag har kvar för att rensa ut äckel ur kroppen. Och mättar inte det får jag väl knapra baby-spenat-blad tills jag somnar, innehåller typ 0 kalorier.

 



♥ KARIN


21 mars, 2012

Läser på facebook hur glada är över sin återbetalning av skatten. Loggade in på skatteverket och såg att själv har man fått restskatt på 1500.. Wohooo! Inte för att det går någon nöd på mig pengamässigt, men ändå, aldrig kul att behöva betala.

Annars känner jag mig ganska glad, så glad att jag till och med är trevlig med smileysar och allt till enerverande personer på facebook-chatten! Eller så är jag bara i behov av lite uppmärksamhet.

Igår hade jag i alla fall en mycket bra dag hos Therese. Sydde så mycket att jag nu blir illamående bara av att se tyg och trådar, och T hade modevisning för mig i kontorskläder och lekte assistent åt Mr Kaburski. Ja, vi har någon typ av bokstavskombination.

Nu har jag nyss rivit ut hela tvättkorgen, hittat alla bortglömda vår-/sommarplagg, satt på en tvätt och väntar med spänning på att Mamma ska komma upp och gasta om hur otrooooooligt stökigt och struligt det blir. Hon har jobbat natt och är då alltid extra kinkig till mina försök att hjälpa till med hushållssysslorna.


Därför är det alltid bra att krydda upp lägenheten med fjäsk-lappar lite här och var!



♥ KARIN


Mina egensydda kläder

Hittade en låda med mina kreationer jag sytt på syslöjden i högstadiet. Färg- och modellvalen tåls väl att diskuteras, men jag faschineras över hur duktig jag var på att sy! Jag var typ 12-14 år när jag har sytt ihop allt detta:

 
En långkofta, t-shirt och ett par byxor

 
Med alldeles, alldeles perfekta sömmar

 ´

En till t-shirt, kjol och en "balklänning"


Titta Emma - min favorithalsringning redan då ;)

Imorgon ska jag åka till T direkt jag slutar jobbet klockan 9 och sy ihop min långklänning och lite annat smått och gott. Kanske svänger förbi Olssons Tyger och ser om jag hittar något annat inspirerande också!

Självklart ska jag umgås med min kära Therese också och ta igen lite tid, har inte träffat henne på 2 hela veckor!! Surrar ju dock i telefon säkert 5 timmar/vecka, så helt ouppdaterade på varandras liv är vi ju inte riktigt.


 

♥ KARIN


19 mars, 2012

Låg som en räka i sängen med chips och dipp hela kvällen igår, så värt! Tar på krafterna att vara ute i svängen, men gud så roligt det är. Tror jag börjar återuppbygga mitt beroende för utgångar.

Blev inte att ha på mig mitt nya linne, satt inte fint på, så tog en liten gammal goding i stället:


Maglinne från Monki och halsband från Pieces

Nu ska jag äta lunch med Mamma och höra henne berätta samma historier om och om och om igen. Spännande! Sen städning (är ju måndag idag), lite bankande, betala räkning osv. Skriva budgetar, scheman för veckan och sånt som jag alltid pysslar med.



♥ KARIN


17 mars, 2012

Jag gillar verkligen inte lördagar. Vaknade med dödsångest, tyckte att jag slösade bort mitt liv och saknade Stockholm. Inget ovanligt, får mina dippar var och varannan vecka.

Funderade på vad jag brukar göra på lördagar och kom fram till att jag har jobbat de senaste 4 av 6 lördagarna och hade helt ärligt hellre jobbat idag också.

Åkte i alla fall till stan och fikade med Ida och Anna-Karin. Traskade runt lite sen, och shoppade småsaker.

Sitter nu och inväntar maten, ryggbiff och sånt, kommer sitta fint. Ska väl börja fixa till mig inför kvällen, men klockan är så lite (varför går tiden inte på lördagar?) och börjar jag nu kommer jag hinna bli sliten redan innan jag ska iväg..

Passar väl i stället på att leka modebloggare och knäppa kort på mina inköp och visa upp dem här. För jag antar att alla är sååå intresserade.


Linne från BikBok, med öppning i ryggen:


En ny "hårmunk" (fult ord, jag vet) eftersom min är spårlöst försvunnen efter förra helgen. Känns som en grej man inte borde tappa eftersom den sitter inne i håret, men jag lyckas då tappa bort allt.

Och självklart helgens saft:


Till sist glad St Patrick´s day på er! Vet inte vad det är, men känns som något att fira. Så skål!



♥ KARIN


Mars 16, 2012

Har sovit dåligt inatt, har bara svamlat och hållt på i sömnen. Drömt mardrömmar om mitt pyssel och inte vågat röra mig, "för då går allt sönder"..

Sen kunde jag smita tidigare från jobbet och joggade halva vägen hem, framsteg! Mamma sa dock att jag såg helt slut ut när jag kom in, så kondisen är väl inte exakt där den ska vara.

Nu ska jag fixa och fräscha till mig, för snart blir det lunchning med Mamma på Bistro Norrland. Efter det tvingar jag med henne på stan tills jag börjar 4 igen, känns onödigt att fara hem emellan.

Och till slut lite bilder på vad jag snott ihop, en långklänning. Än så länge bara uppnålad, så ska åka till T någon dag och sy ihop den så jag kan gliiiida i sommar!

 

Och så ryggen:



♥ KARIN


15 mars, 2012

Pysslar som aldrig förr. Stammis på Olssons tyger och Jala färg & tapet. Är inne i ett sånt flow att jag sen jag slutade jobbet klockan 4 enbart haft mina projekt i huvudet. Stått och nålat, limmat, sytt och dekorerat i 3 timmar. Inte haft en tanke på att varken facebooka eller vara social.

Till slut ringde Emma och sa åt mig att skaffa mig ett liv. Ska hon säga som leker att en nalle är hennes och Saras barn.

Nu är det dags för mig att glida tillbaka till jobbet. Har tagit på mig ett extra-pass inatt och sen har jag 7 timmars pyssel-tid innan jag ska jobba igen imorgon kväll.

Efter det ville Ida ha med mig ut i svängen. Det strular till det helt i mina rutiner - det var förra vecka Party-Karin var framme, den här veckan är jag Pensionärs-Karin. Jobbigt med min schitzo-personlighet.


♥ KARIN


14 mars, 2012

Vaknade halv 8 idag, pigg och fräsch. Gick upp, kollade mig i spegeln och fick en chock - jag var så ful!! Håret stod på ända, finnar i halva fejjan och oplockade ögonbryn. Hemsk syn, trodde min spakväll skulle göra gott, men inte det. Måste googla hur man ska bli snygg.

Nu blir det frukost med Mamma och sen påbörjas "Operation - Bli Snygg!"


Rosmarin- och saltknäcke, lax och gurka. Mumma!


♥ KARIN


13 mars, 2012

Har haft en riktig heldag med mig själv idag. Suttit på terassen i solen, chillat framför tv:n och städat lite.

Sen ringde Ida och frågade om jag skulle med och träna på inpan, men jag sa nej, hade bestämt mig för att ha en spakväll i bastun ikväll. Hon lockade med simning också, men inte heller det kunde ändra mina planer.

Bjöd in henne på min spakväll, men hon bara mobbade mig, så jag har pysslat om mig själv i min ensamhet i 2 timmar. Har haft inpackning, filat fötterna, skrubbat mig, målat naglarna osv. Sånt man måste göra för att inte förfalla.



Nu blir det tv-mys, Top Model och Desperate Housewives står på tablån. Och så lite thé och en macka till det. Kommer dock somna efter 5 minuter för att jag är så jävla trött.


♥ KARIN


4 år!

Jobbade i vanlig ordning natten igår. Frågade K om han visste vad det var för dag, (vilket han självklart inte visste för det är bara jag som håller koll på sånt), men det var i alla fall våran 4-årsjubileumsdag! 12 mars 2008 jobbade jag, som rädd 16-åring, mitt första pass där. Hade aldrig kunnat tro att jag skulle älska det såhär mycket, eller ens vara kvar 4 år senare. Även om jag sagt upp mig vart och varannat år för att pyssla med annat, kommer jag alltid tillbaka. Det är - och kommer alltid att vara - jag och K.


Min super-cosy jobbsäng!

Imorse åt jag mina sista mjukmackor innan beach-12, snörade på mig joggingskorna och powerwalkade/joggade hem. Allt var helt perfekt och för en gångs skull njöt jag av att träna.


♥ KARIN


12 mars, 2012

Idag har smällen från helgens bravader kommit. Jag är så trött, jag har så ont och det såg mörkt ut när jag bankade. Har dock haft väldigt roligt - trots att jag är blå över hela kroppen och har träningsvärken i kortdragar-armen. Men är man kung i baren så är man, inte mycket att göra åt saken.

I fredags vet jag inte alls hur det kunde bli så hårt. Friends, The Corner och Allstar hann besökas. Det är spontanarna som är allra roligast! Måste ha somnat vid 6, försov mig och vaknade en kvart innan jag skulle iväg med bussen, för 13 timmars jobb.......

Hann faktiskt klä på mig, få med mig en hel partyoutfit, inklusive smink, skor och en annan jacka, plus att kuta till bussen på den kvarten. Effektivt. Jobbade, fixade mig och när jag slutade var jag redo igen - dags att fira Lisette. Vi var hos henne, surrade, vinade, sjöng och hade det trevligt och drog sen helgens andra besök på Allstar.

Vaknade 8 på söndag, bakis-svamlig. Var rädd att jag skulle försova mig till jobbet, så jag vågade inte somna om. Skulle börja klockan 4..

Slocknade som en död gris när jag kom hem. Med chipspåsen i famnen framför Pretty Woman. Vaknade klockan 3, åt lite chips, slog av tv:n och somnade om. Så. Jävla. Skönt.


♥ KARIN


12 mars, 2012


Det är dyrt att ligga på topp..


Mars 10, 2012

JAG DÖR, jag dör, jag dör och jag dör lite till.

Hur kunde delningen av en flaska vin med Emma på Friends sluta i denna katastrof.

Jag åker hem, efter 5, nekar att betala taxin för "jag känner inte för det", möter Mamma i hallen som ska iväg till jobbet, och går ocg lägger mig för att hinna sova 1 timma innan jobbet.

VAD HÄNDE DÄÄÄÄR????



8 mars, 2012

Städat och fixat hela dagen, renbäddat, skurat och duschat av alla pinaler så nu är det så kliniskt det kan bli. Har även lagat middag till mig och Pappsen, Mamma jobbar både dag och kväll tydligen (otrogen!?!?) så då får man ta tag i att göra maten själv om det ska bli något ätbart.


Broccoli- och kasslergratäng

Måste visa mig från min bästa tänkbara sida här hemma eftersom att jag sa till M & P att jag hade planer på att fly hemmet - och de protesterade inte!!

- Jag kan ju inte bo hemma för evigt.
- Nej, du kan ju inte det.


WHAAAAAAAAT?!?

De har alltid sagt att jag till och med får bo kvar i flickrummet när jag får familj och nu vill de helt plötsligt ha ut mig. Ska vara det bästa hembiträdet och dottern framöver så de kommer att sakna mig extra mycket när jag väl drar. Om jag någonsin gör det.


KARIN


8 mars, 2012

God morgon!

Har haft min lediga vecka nu och kan inte bestämma om det är skönt eller onödigt. Gick dock in och jobbade extra igår på dagen, så helt ledig har jag ju inte varit.

Det är halvt snöstorm ute idag, så jag har inte en enda plan på att lämna hemmet. Som tur var är dammråttorna mig trogna, så jag ska leka tafatt med dem idag. Ida påstod att man inte kan städa varje dag, men det kan man visst, finns alltid något att torka, plocka med eller sortera.

Sen efterlyser jag min bruna skinnjacka - någon som sett den? Sara, Emma, Elin, är den med er i Stockholm och busar?

Hatar den egentligen, men bara för att jag inte hittar den blir den hemskt eftertraktad. Är ju alltid så. Ska leta vidare efter  den nu.





♥ KARIN


7 mars, 2012 - GRATTIS BRITA

Ett stort grattis till lilla Lisse Larsson som blir hela 22 år idag. Jösses, vad åren går.

Detta ska i alla fall se till att firas på lördag - om det nu är något att fira att man kommer ett år närmare döden..?

Skämt åsido. Klackar ska slås i taket som de ungdomar vi fortfarande är, åtminstonde jag som har min ringa ålder på 20 bast i cirkus 100 dagar till. Så vad passar då bättre än att inviga mina killer-heels?



♥ KARIN


6 mars, 2012

Igår följde jag med T och storhandlade på eftermiddagen. Vi är verkligen raka motsatsen till varandra när vi handlar - jag ekonomisk ut i fingertopparna medan hon shoppar och lastar på som en tok. Men vi utgör ett mycket bra team och när hon fick 300 kronor i rabatt var jag mer än nöjd och mös i hela kroppen, trots att det inte ens är mina pengar!

Sen åkte vi och hälsade på hennes mamma, T fyndade lite smått & gott i förrådet och efter det begav jag mig till jobbet. Jag måste säga att jag älskar mitt jobb. Hade kunnat flytta in dit och jobba dygnet runt. Bara få in någon annan om jag ska göra något.

Stannade en extra timma på morgonen och sen tog jag apostlahästarna och promenerade hem. Skönt väder ute, så man får passa på.

Nu ska jag försöka se i stjärnorna när det blir bäst väder i sommar så jag kan bestämma när jag ska ta semester. Men med min vanliga otur lär jag välja den kallaste och regnigaste tiden och sitta hemma och vara deprimerad. Dock så är det väl ingen som säger att man inte kan komma in och jobba extra under semestern?


I Marias stuga för något år sedan


♥ KARIN


5 mars, 2012

Då var det måndag och en av mina favoritdagar på hela veckan. Eftersom att jag alltid börjar klockan 22 och jobbar natten blir dagen så mysig eftersom jag kan gå hemma och slippa ha ångest över att jag slösar bort tid jag hade kunnat jobba på.

Idag har gått upp tidigt, slagit på en tvätt, renbäddat och nu sitter jag med en kopp kaffe och känner mig som en hemmafru. Snart ska jag börja med den obligatoriska städningen och det är när allt är kliniskt som jag alltid hittar på mina små projekt. Senaste var ommålningen av klackarna på skorna och måndagen innan fick jag för mig att jag skulle rita.


Teza tyckte att jag skulle måla en tredje och rama in och sen skulle hon hänga upp dem i "mitt rum" hemma hos henne.

Nu måste jag gå och hämta in det blöta överkastet som jag hängde ut på terassen. Tänkte att det var en superidé, nytvättat blir så fräscht när det hänger ute. Vad jag inte tänkte på var att det är minusgrader ute. Så det blir nog ingen bra hemmafru av mig..



♥ KARIN


4 Mars, 2012

Det har varit så fint väder ute hela helgen och det känns som om våren kanske äntligen kommer!

Igår passade jag på att åka till stallet och rida Brama, Angelicas häst, när hon är i dundret. Det var en helt underbar stund, på en underbar häst, en underbar dag. Jag var helt lyrisk, men jag säger då det, till och med en icke-hästmänniska hade uppskattat det!


Fick inte in mina egna bilder på mig och lill-bramis, så tog en av Angelica som var så snuttegullig. Gud vilken tönt jag är när det gäller hästar..

Sen åkte jag vidare till stan och fikade med Ida och Liina, åt en supergod köttbit till middag med M & P och sen blev det vin och melodifestivalen hos fröken Larsson! Avslutade med ett Allstar-besök där jag träffade gamla godingar och signade ut klockan 4, när jag kröp ner under täcket i full party-mundering.

Vaknade upp i morse pigg och fräsch, seriöst jag måste ha sovit som en prinsessa, för sminket, håret och allt hade hållt sig, och det såg ut som att jag var nyfixad!

Nu har jag bytt om till björndressen och sitter och dricker te och känner mig mycket nöjd med livet. Ska till Ida på Wallander- och temys ikväll, en liten söndagstradition vi har.


♥ KARIN


RSS 2.0