30 september, 2012

 
Ligger och planerar min flytt. Känns lite halvt overkligt att jag får nycklarna imorgon. Blir alltså fullt upp hela veckan, så idag ska jag bara samla krafter. Skriva lite mer listor och ha söndagsmys med Ida.
 

29 september, 2012

 
Varit hos T hela dagen. Hjälpt henne packa upp sina saker. De fick nycklarna till en ny lägenhet igår och idag var det i stort sett klart. Jag är imponerad. Bidrog med mina vik-kunskaper och vek in Filips saker i garderoben. Hoppas han håller den goda ordningen!
 
Fick med mig diverse saker som T skulle slänga, så jag har lagt ut lite av hennes skor på tradera så hon får pengar för dem, vi är verkligen som Spara och Slösa.
 
Sen blev jag i världens pyssel-mood, och har klippt och klistrat i 2 timmar nu. Besatt av perfektion.
 
Pyntat en låda till alla mina parfymer som snart är  slut, men som jag envisas med att spara sista gnuttan av - bara för att ha och lukta på och minnas gamla tider. Ska bara sätta två guldknappar på locket!
 
´
 
Snudd på perfekt..

28 september, 2012

 
Ibland förvånar jag även mig själv - tackade nej till jobb imorgon. Inte för att jag inte orkar eller inte vill, utan för att jag ska åka till T. Av samma anledning tackade jag nej till jobb i veckan också, för då ska jag vara med Ida. Det är mer än en gång jag har försummat våra planer pga att jag ska jobba, och nu har jag ändå så mycket timmar redan! måste passa mig så jag inte alieniserar mig helt från omvärlden.
 
Som en kille frågade mig i somras om jag hade gått under jorden för att han aldrig såg mig ute. Jag förklarde att bara för att jag inte gick ut varje helg betyder det inte att jag inte gör något. Det finns ett liv utanför krogen.
 
Idag känner jag mig dock väldigt osocial och ska hem och se Johan Falk-filmen som kommit. Har sällan tid och se film, så har längtat efter att se den. Sen ska jag upp i ottan imorgon och fixa mig (är ju trots allt lördag) och bege mig till T som sagt. Tror Maria skulle dit också, så det blir nog en toppenmysig dag.
 
 

27 september, 2012

 
Betalat hyra för första gången i mitt liv (Stockholm räknas inte) och är nu officiellt fattig, för andra gången i mitt liv. Känns förvånansvärt bra, man måste ha sina dalar för att uppskatta topparna, och sen har jag alltid säkerheten i lägenheten.
 
Det hindrade mig inte från att åka och shoppa, hade ju banken Ida med mig. For på jysk och skulle köpa en tillfällig luftmadrass. Killen i kassan, som var en bekant, frågade vem som skulle få äran att sova där.
 
- Jaag.. Har köpt en lägenhet, men alla pengar gick till kontantinsatsen!
 
Det gick inte för sig, tyckte han. Så jag (Ida) fick köpa en 2x80 cm bäddmadrass för samma pris som stod och skräpade på lagret. Ibland har man flyt.
 
Sen for vi på Ica Maxi, Ida var på shoppinghumör och plockade glatt på sig saker som jag behöver.. I kassan märker jag att min mobil är borta. Återfinner den på golvet framför skurmedlena. Ska jag någonsin lära mig ha koll på dem?
 
När vi kommer till familjen Fågelqvist plockar Idas mamma ihop saker åt mig och Ida har 3 flyttkartonger redo för min flytt. Hon är inte bara bank - hon är flyttfirma också. Världens bästa och mest taggade!
 
 
 
Självklart hann vi med lite the och fika också.

Ny granne

 
En ny granne har flyttat in i lägenheten bredvid vår. Han träffade Mamma för någon dag sen och hade tagit i hand och presenterat sig, hon var imponerad. Jag frågade om det kunde vara något för mig.
 
- Näääe, varför till dig?
 
Ja, vem annars? Tänkte hon ta honom själv eller?
 
Igår såg jag honom gå förbi utanför mitt fönster, både jag och T kastade oss dit för att spana in honom. Jag utbrast exhalterat:
 
- Ååh, han ska jag ha!!
- Men Karin.. Han ser ut att vara typ 12..!
 
Precis min typ alltså. Förresten går han på LTU (pluspoäng) och kommer från en annan stad (mer pluspoäng). Nu är det bara att vara snygg dygnet runt. Och inte gå ner i källaren i morgonrock som jag brukar göra, hade varit typiskt att jag träffar honom då!
 

Kontraktskrivning

 
 
Skoja inte vad jag har skrivit på papper för min lya. Och allt i dubbla/trippla exemplar.
 
Var till min bankman idag, och jag är så glad att det inte är herr fisberg. Han trodde aldrig på mig, han satt med armarna i kors och såg problem i allt. Thomas log bara mot mig och sa:
 
- Det här kommer gå alldeles utmärkt!
 
Det är vad jag gillar, lite positivitet. För i min värld är allt möjligt - vissa saker får man bara kämpa lite mer för!
 
På måndag betalas sista delen av handpenningen, efter det kommer jag inte ha ett korvöre. Men jag kommer ha min lägenhet. Och det är så värt.
 

25 september, 2012

 
Håller på sminka mig och locka håret. Blir lunch på Bistro Norrland med Mor, känns kulturellt med alla teater-nissar där! Sen ska vi på möbelvaruhus-turne, as always. Skönt att ha någon som är lika besatt som mig av planering inför köpen.
 
Ikväll ska Brama besökas. Angelica var sjuk så blev ingen hoppning, får ta det nästa vecka. Ska traggla med dressyen så min ridlärare slutar bli förvånad när jag rider bra och ser det som en självklarhet att jag är duktig. Så då krävs det att jag gör allt perfekt, vilket jag är låååångt ifrån ännu. Andra ser nog ridningvsom en hobby, för mig är det blodigt allvar och den enda jag vill vara är den bästa. Så är det med allt - allt jag gör vill jag göra bäst, annars vill jag inte göra det.
 

24 september, 2012

 
Såg min lön nyss, fick jättemycket. Pengar som går oavkortat till den sista delen av kontantinsatsen på lägenheten. Hur jag ska finansiera resten av månaden vet jag inte riktigt, men brukar gå ändå. Kommer bli tufft att få "normala" löner och samtidigt ha utgifter i framtiden. Lever i en fantasibubbla pengamässigt och om det är någonting jag inte kan så är det att handskas med pengar. Antingen så bränner jag pengar hejvilt eller så snålar jag med varenda krona. Har som inget mellanläge.
 
Annars så jobbar jag, ska skynda mig hem sen, äta lite, byta om och åka till pållarna. Längtar så jag dör.
 

23 september, 2012

 
Pappa både skjutsade och hämtade mig från jobbet idag. Nu ligger jag och väntar på middag. Känns som att mitt liv är en enda stor räkfrossa där allt blir serverat och jag bara glider. Bekvämt. Något jag alltid drömt om - ett bekvämt liv.
 
Ska ta en promenad till Ida sen, dags för söndagsmys!
 

V. 39

 
Sitter och planerar upp agendan för nästa vecka. Helst av allt hade jag velat snabbspola denna vecka så det blir 1 oktober imorgon, men så funkar det inte. Och sen har jag insett att det är inte när dagen som man längtar till kommer som man blir lycklig - det är när man har roligt på vägen dit!
 
Därför sätter jag in något jag ser fram emot varje dag och resten av tiden kan jag lika gärna jobba, hälften av passen denna vecka är extra. Men det är bra, har inte direkt råd att vara ledig ;)
 
Måndag 
 
9-16 Jobb
17.45 Ridning
22-9 Jobb
 
Tisdag
 
Lunchning/umgås med Mor
Hoppa Brama med Angelica
 
Onsdag
 
9.00 Banken - skriva på "skuldebrev"
Dejt med T
16-22 Jobb
 
Torsdag
 
9-16 Jobb
Dejt med Ida?
 
Fredag

9-22 Jobb
 

Fredagsdejt

 
Traditionen att ta en fika på fredagseftermiddagen med T och Maria var tillbaka igår efter ett sommarlov och även Angelica var med. Skönt att vara tillbaka i rutinerna. Så ni kan ju tänka er besvikelsen när T säger att hon dissar oss nästa vecka.
 
- Vaa!? utbrister jag och Maria i kör.
 
Fredagsdejten är ju veckans höjdpunkt, det som gör att jag offrar mig totalt - stiger upp en timma tidigare för att fixa mig, lockar håret, planerar kläder, pinar mig runt i höga klackar. För att sen sitta på friends och surra och skratta tills man får ont i magen.
 
Men då ska jag och T ses på onsdag i stället, så vi inte glömmer bort varandra i våra fullbokade liv.
 

Fina ord

 
 
 
Åh. Detta gjorde hela min kväll igår. Mamma frågade vad "han" hette som jag sms:ade med. Jag såg väl så glad ut, som jag brukar göra när jag sms:ar med någon flört. Men nej, att vara duktig smäller så mycket högre!
 
 

Kvällsmys

 
Efter en heldag i stallet tar jag nu igen mig i min fantastiska ställbara säng. Det måste vara den bästa uppfinningen ever. Nästan så att jag måste ta med den när jag flyttar..
 
Har laddat upp med inredningsmagasin, the och mackor.
 
 
Som alla säkert vet älskar jag när det är ljust och fräscht, vilket betyder att jag vill ha allt vitt. Vitt, vitt, vitt. Att komma hem ska vara som att komma till himmelriket.
 

Iväg till stallet

 
Lagomt när träningsvärken från ridningen i måndags har lagt sig ska jag iväg till nästa stall. Frågade Mamma om hon kunde släppa av mig där på väg till jobbet. Inga problem. Efter ett tag hör jag henne oroligt:
 
- Men hur ska du ta dig hem!?
- Buss.
 
Det var tydligen inget alternativ. Promenad till bussen och släpande av ridgrejerna - det är inget för hennes lilla guldklimp.
 
- Ta bilen så kan du ta bussen någon annan gång.
 
Båda vet att "någon annan gång" inte existerar. Jag försöker verkligen att inte leva på mina föräldrar, men det är svårt när de inte låter mig.
 

Onsdaag

 
Har funderat över varför det inte har gått några pengar för mig denna månad. Visst att jag har snålat lite extra, men det är liksom 19 september och det enda jag har bränt är 400 kronor.
 
Tänkte att det kanske är för att jag inte har gjort något, men sen insåg jag att jag har haft fullt upp varenda stund jag inte jobbat. Jag har till och med klämt in en utgång på den budgeten.
 
Fast idag fick jag svaret på varför jag så sällan drar mitt kort - den jag spenderar mest tid med vinner alltid kortdragarkampen. Det är inte många man bråkar med om att få betala, men ikväll var inget undantag när Ida prompt skulle bjuda mig på Max-mat, för att jag hämtade henne från kallax. Som ändå är gratis för mig.
 
Känns som att jag står i skuld till varenda kotte. Vilket jag hatar. Så jag vet 4 personer som fyller år i oktober och november som ska få extra fina presenter iår!
 

19 september, 2012

 
Jag och Mamma försov oss imorse. Jag till jobbet och hon till sin uppgift att väcka mig när jag försover mig. 21 år gammal. Skandal..
 
Hade 5 minuter på mig från det att jag vaknade tills bussen gick. Jag hann.
 
Glömde dock laddaren till sp:n och har varit utan den hela dagen. Hur klarade jag mig innan jag köpte den?? Självkla rt var ju idag dagen jag skulle boka hemresa från Göteborg åt Ida också. Så typiskt. Tur att jag har så engagerade föräldrar som löser allt åt mig.
 
Och alla funderar på hur jag ska klara mig när jag flyttar hemifrån. Svar: jag kommer inte klara mig. Ska därför bo hemma resten av livet. De som säger att det är jobbigt att bo hemma har aldrig hat mina föräldrar.
 

Möbeljakt

 
När jag och Mamma är lediga tillsammans på vardagarna går vi oftast ut och äter lunch. Så även idag. Sen bar det av till Boden för att kolla på möbler.
 
Alla är på mig om jag har köpt möbler till min lägenhet. Nej, självklart inte. Känner man mig vet man att jag kommer att behöva besöka varenda möbelaffär, mäta, göra prototyper i kartong, ta hem färgprover och planera varenda pinal in i minsta detalj. Allt i en naiv strävan efter perfektion.
 
När Mamma flyttade hemifrån satsade hon alla pengar på en bra säng. Vilket ledde till att hon åt middag på köksgolvet en tid. Exakt så är jag. Med skillnaden att jag flyttar en kvart bort och kan komma hem och äta middag.
 
För jag är inte den som letar röda prislappar för att ha råd med ett komplett hem på en gång. Och desto mer jag vill ha något, desto mer värd är väntan att ha sparat ihop pengarna. Och helt ärligt är jag gärna prinsessan på blidvägen några månader till. Bara för att jag har köpt en lägenhet behöver jag väl inte bo där?
 
 

17 september, 2012

 
Måndag betyder i vanlig ordning ridning. Fick den största hästen i hela stallet, med ryggen en bra bit ovanför mitt huvud. Ett träningspass i sig att bara göra i ordning den. För att inte tala om kraften man måste använda för att hålla ihop den. Samtidigt som ridläraren skriker:
 
- Sitt på rumpan Karin, Sitt på rumpaaaaan!!
 
Är öm i precis varenda muskel.
 
Sen är jag fascinerad över atta alla hästtjejer är totala bitches. Jag är väl inte den lättaste att ta kontakt med jag heller, men tjejerna i min ridgrupp skrämmer mig. Bara en som jag yttrat några få ord med. Samtidigt är jag inte där för att få kompisar, så jag klarar mig.
 
Brukar se en från min gamla klass i stallet, första gången vi sågs utbrister hon:
 
- Jag hade aldrig kunnat tänka mig att man skulle täffa dig av alla människor här!
 
Nähä, vart ska man träffa mig då? På krogen kvart i 3 fortfarande sippandes på en drink?
 
 
 

Söndagskvällen

 
Jag diskuterade mina senaste funderingar med Ida igår och hon sa förvånat:
 
- Jag förstår inte, du har nya insikter varje dag man pratar med dig - vilket är typ varje dag! Sen går du och blir frälst från en dag till en annan och jag har aldrig sett sån livsglädje hos någon!
 
Det bästa av allt var när hon sa att min energi hade smittat av sig på henne, då har jag mitt i mitt ego ändå gjort något bra för någon annan. Nästan lika kul att höra som i somras när Anna-Karin sa att jag var en party-höjare.
 
Är man glad i grunden blir precis allt roligt. Igår satt jag till och med och skrattade åt reklamerna på tv, tyckte det var det roligaste jag sett på länge!
 
 
Söndagsmyys
 

Egoism


Jag spelade ett spel för ett tag sen som går ut på att man får en egenskap som kompisarna ska betygsätta hur väl den passar in på en. Jag fick EGOISTISK och alla satte 4:or och 5:or, inklusive jag själv som tog 5 - att det stämmer helt.

För mig är det en förutsättning att vara egoistisk i den värld vi lever i, och med få undantag tycker jag de flesta är det.

Vi vill att soldater ska rädda världen från krig - bara soldaterna inte är våra nära och kära. Vi vill att pengar ska skänkas för att bekämpa fattigdom - bara det inte är våra pengar. Vi vill att alla ska leva ett värdigt liv - bara vi slipper offra det vi själva har.

Jag är nog en av få som erkänner att jag är självisk. Alla val jag gör, gör jag utifrån mitt eget bästa. Jag sätter mig själv i främsta rummet, för ingen annan gör det åt mig. Och allt jag gör har jag ett mål med. Sen är det klart jag gör saker för mina nära och kära utan att kräva något i gengäld, men i grund och botten handlar det om att jag tycker om dem så mycket att JAG mår bra av att se dem glada. Samma sak om jag skänker pengar, det är för att lätta MITT samvete.

Självklart vill jag inte att någon ska behöva lida, men även om jag skänker bort allt jag har kan jag ändå inte rädda alla. Därför värnar jag om och uppskattar det jag har. Och önskar att alla skulle vara över en ekonomisk gräns för att leva ett värdigt liv.

Men att vissa lever just på den gränsen och att vissa har dubbelt så mycket, ser jag inget fel i. För rikedom handlar inte om hur mycket pengar man har - det handlar om hur lycklig man är. Och för mig har pengar och lycka inget samband.
 

16 september, 2012

 
En riktigt fin höstdag idag, och för första gången på flera år uppskattar jag och ser fram emot hösten.
 
Nu ska jag iväg till stan, hämta min cykel som står på jobbet och låna om en bok på biblioteket. Sätter mig nog där ett tag och pluggar lite också. Ikväll väntar söndagsmys med Ida, och för att få njuta av det måste jag göra bort det jobbiga först!
 

Ledig lördag

 
Började dagen med en promenad, åkte sen till stan med Ida, fikade och åt middag med hennes föräldrar och avslutade  sen kvällen på friend's med Maria också. Skön dag.
 
Imorgon väntar en till ledig dag, då ska jag bara njuta och må. Men sen längtar jag nog till jobbet igen. Sa till K i fredags att jag inte kommer förrän på måndag igen.
 
- Hur ska vi klara oss då..? muttrar han.
 
Och hur illa är det inte att jag i mina blogginlägg alltid nämner mitt jobb - till och med när jag är ledig!?
 

Eftermiddagsfika

 
"Guben med hunden", han som bor i K's kvarter och alltid går förbi med sin käpp och sin hund, tittade in hit idag. Hunden hade han dock lämnat hemma, och i stället hade han med sig en låda bakelser!
 
Han var en pensionerad präst, och under den tiden vi fikade hann han göra större intryck på mig än vad någon gjort på länge. Hur udda är inte det - jag, en 21-årig superrealist med tron på kunskap, viljan och mig själv, som blir så berörd av en 80-åring med tron på Gud och högre makter?
 
Tur att vi snart bor med endast en gata mellan oss, och som han sa:
 
- Då kan vi stå i fönstret och vinka till varandra!
 
 
För ja, snart flyttar jag in i mina drömmars lägenhet, som jag köpt för länge sen, men inte vågat tänka att den verkligen är min förrän jag har nyckeln i min hand. Nu är sista mötet bokat och om ingen rycker undan mattan för mig, har jag precis det jag önskar inom några veckor.
 
 

Matteplugg

 
Bytte ut mitt Gossip Girl-maraton jag skulle ha ikväll till att plugga matte med Ida. Inte alla som skulle göra det. Å andra sidan är inte jag som alla andra heller. Jag har många gånger fått höra att jag är speciell, och ja, jag är nog det. Men fan vad jag älskar att räkna matte. Och mest av allt att lära andra. Därför är jag överambitiös och skriver inte bara ut nationella prov, utan bedömnings- och lärarhandledningar också..
 

Bilder

 
Tar bilder så otroligt sällan nuförtiden, till skillnad från förr när man hade ett helt fotoalbum efter varenda festkväll.
 
Här är dock två från för någon vecka sedan. Olikt att jag är sitter rak som en militär. Eller ser ut som en robot när alla andra släpper loss!
 


 

12 september, 2012

 
Mina föräldrar träffade min chef för ett tag sedan då Inre Kraft marknadsförde sig på något evenemang. Han frågade om de kände till företaget och de sa att deras dotter jobbade åt dem. När han fick veta att jag var deras dotter hade han gått lös med rosor:
 
- Åh Karin, hon är så duktig! Hon är den bästa vi har!! Vi var lite oroliga att hon skulle sticka ifrån oss igen, men vi är så glada att vi får ha henne kvar!
 
Vanligtvis brukar jag säga upp mig den här tiden på året. Få för mig att jag ska hitta på något, flytta iväg, flytta hem, resa eller bara för att jag är less på att jobba. Varje gång har jag också slutat som arbetslös. Dock har jag aldrig sett mig som arbetslös, jag har valt att se det som semester och alltid kunnat göra det jag vill för att jag har haft mina "madrasspengar".
 
Därav anledningen till att jag jobbar så mycket - jag känner mig själv och vet att det kommer en dag när jag får för mig att göra något nytt, för jag har inte ett nog utvecklande jobb för att vara nöjd med vardagslunken. Jag har inte heller ett nog utvecklande liv i övrigt, så då jobbar jag hellre än att göra saker som inte tar mig någonstans. För att på så sätt alltid klara mig ekonomiskt när jag väl vet vad jag vill.
 

Måndagskväll

 
Hade teori på ridningen idag, något man har en gång varje termin och prickar in den när jag är sjuk och ändå inte borde ha ridit - hur tur får man ha?
 
Vi pratade om för- och nackdelar med egen häst vs rida lektioner. Jag har dock plockat det bästa ur båda världarna, jag rider lektioner en gång i veckan och har hand om Angelicas häst en gång i veckan. På lektionerna har jag nån som skriker på mig under övningarna och sen kan jag ta med mig det och träna på Brama. Där kan jag också rida och pyssla på som jag vill.
 
Jag och Angelica for till Brama efter min lektion, duschade henne och putsade sadel och träns. Hade kunnat putsa förevigt med min perfektionism. Städade lite bland Angelicas saker en dag jag var där och stallägaren frågade om jag höll på sanera hela stallet. Jag har ju som en grej för renlighet..
 
Åkte med Angelica hem en sväng innan jag skulle till jobbet, att vara där utan T börjar kännas mer naturligt för varje gång. Tror aldrig någon fått mig att känna mig så välkommen som Maria. Eller möjligtvis Idas föräldrar, hennes mamma sa en dag att jag var en i familjen. Så hur bra har inte jag det - inte nog med min egna fantastiska familj, jag har även de två bästa bonus-familjerna man kan tänka sig!
 

10 september, 2012

 
Utgången i lördags var inte bra för min hälsa. Dansade och sjöng och hade väldigt trevligt fram till halv 3 då jag cyklade hem, för att vakna klockan 7 igen utan röst.. Så när jag hest klämde fram till M & P att jag skulle till jobbet, höll de på hoppa i taket. Det konstiga är att jag inte ens var trött.
 
Min näsa rann dock okontrollerat hela dagen och trots x antal koppar hett vatten ville rösten inte vara med mig. Tog ändå på mig två extrapass i veckan. Kan ju inte ligga på latsidan, då har jag inte råd med mig själv..
 
Nu håller jag på tvätta och städa, samtidigt som jag ser DH och dricker honungsvatten. Hoppas på att rösten ska skärpa sig snart, lite svårt att mygla med att man inte är sjuk utan röst.
 
Sen ska jag laga mat och köra ut till T som är på jobbet. Problemet är bara att jag inte känner smak, så det blir spännande att höra hur det smakar! Ska också åka förbi mitt jobb och hämta min smink och laddaren till sp:n.
 


8 september, 2012

 
Anette från Inre Kraft ringde mig nyss:
 
- Jag vet att du jobbar hela dagen idag, och att du har kväll imorgon, men jag tänkte att jag hör ändå om du kan tänka dig att ta dagen också?
 
Jag tittar på min väska, innehållande smink- och fixsaker, samt en vinflaska - det vankas utgång ikväll. Tänker på hur det inte går några bussar till stan imorgonbitti och att jag då måste ta cykeln från krogen ikväll för att ha den hemma imorgon och cykla till jobbet. Inser att jag kommer få max 4 timmars sömn. Dessutom är jag sjuk.
 
- Jo, men jag kan jobba!
- Asså.. Finns du på riktigt verkligen?! Jag har aldrig hört dig säga nej.
 
Undra varför. Jag kan inte säga nej. Jag är en arbetsnarkoman med den naiva tron om att jag är odödlig.
 
Fast jag sa faktiskt nej i måndags till att jobba kväll, för då har jag ridningen. Men så länge jag inte behöver avstå från något roligt kan jag jobba allt, för sömnen kan man kompromissa lite med ibland!
 

6 september, 2012

 
Då var jag här igen, haft så mycket on my mind den senaste tiden och en del att fixa och dona med, men nu borde allt vara klart. Skönt, då kanske äntligen mitt magsår över allt kan börja läka.
 
Känns som att jag för första gången i mitt liv börjar få "mitt", att ingenting jag gör, eller vill göra, är beroende av någon annan. Vilket är en härlig känsla för mig som alltid känt mig väldigt osjälvständig.
 
Ska lata mig framför Gossip Girl ett tag nu tills M & P kommer hem. Har lagat kyckligpasta åt oss att äta till middag, hoppas de blir nöjda!
 


RSS 2.0