Referens-fuffens och en arg Rebecca

 

Say hello to my little friend..

 
..CARLPUTTE
 
 
Min bästa vän ända till och med högstadiet. Sög på lång- och ringfingret och klämde fast denna lilla kudde under näsan.
 
Hade några stycken under åren, Nutte, Snutte och till sist Carlputte. De andra blev till små utnötta trådar och försvann tillslut.
 
Det var alltid rabalder när de var borta, och hela familjen engagerades i letandet. Jag satt med Mamma i soffan och grät medan hon tröstande sa att de åkt till "nutte-land" och hade det bra tllsammans. Jag föreställde mig att de satt på en strand och drack paraply-drinkar.
 
Inte heller var det roligt när Mamma tyckte att de var dags att tvättas. Då blev de vita och rena och luktade illa. Så jag drog de bakom soffan och på andra dammiga stället för att de skulle börja lukta gott igen. Det förklarar varför jag som barn var konstant täppt i näsan.
 
På högstadiet tyckte Mamma att det var nog, så hon stal CP av mig. Gömde honom. Jag började snutta på täckeshörnet i stället. Accepterade att jag nog skulle suga på fingrarna sten av livet, jag kunde verkligen inte sluta. men när jag började gymnasiet slutade jag bara. Från en dag till en annan var det inte gott längre.
 
Men att snutta på täckeskanten, det gr jag dock fortfarande!
 
 

30 juni, 2012

 
Glömt mina telefoner hemma idag, typiskt mig. Var så seg imorse, och så är det kallt och jävligt ute. Kan ju inte precis säga att det känns som att det är juli imorgon. Skönt att jag jobbar ändå.
 

29 juni, 2012


Ligger i sängen alldeles dödstrött. Jag förstår inte hur folk orkar jobba dag måndag till fredag, jag har jobbat EN dag och tror jag ska dö.

Var mitt första pass av 23 nu på de närmsta 24 dagarna. Dygns- och veckovilan kan ta sig i röven, nu ska jag casha in kronorna. Jobbar dock mycket natt och dubbelpass, så känns ändå som att jag har mer fritid än mån-fre-jobbarna. Iaf så tar jag vara på min lediga tid mer än om jag hade jobbat dagtid, då jag vet att jag lätt hamnat på sofflocket framför tvn om kvällarna!

Imorgon är det jobb 9-22. Brukar avsluta de lördagarna med att gå ut en sväng, men imorgon skulle det regna och det drar ner mitt humör totalt. Då är det skönare att mysa ner sig hemma.

Ikväll har två av mina morbröder varit här på middag, så vi har ätit färsk lax och färskpotatis, himmelskt gott. Till efterrätt gjorde jag rabarberpaj och så lite vin som tog fram smakerna. Mamma var så nöjd att hon varit på systembolaget och tagit hjälp att välja vin, annars är det Pappa som står för bolagsbesöken!

Nu ska jag snart göra mig redo att sussa så jag inte somnar med kläderna på. Men först ska jag leta fram mina "livsmåls-moln", har uppnått 2/5, så jag måste göra nya så jag inte tappar fokus och tror att jag kan glida genom livet. Det kommer man ingenvart på..

"A goal without a plan is just a wish"

Note to myself:

 
Jag måste sluta äta inlagd sill mellanmål, kvällsfika och frukost. Får så ont i magen att jag var tvungen att cykla dubbelvikt till jobbet imorse.
 
 
Dessutom bygger de om vägen och har spärrat av hela skiten att jag var tvungen att cykla kringelkrokar genom hela lulsundet. Ingen rolig överraskning när det är bråttom till jobbet. Kom fran 8.59, puh.
 
Annars en bra dag :-)
 
 

28 juni, 2012

 
Godagens. Vaknade imorse och fick en chock när jag såg att det var sol ute! Men kallt. Tog med täcket till soffan och låg och kollade på DH medan jag åt frukost. Mamma frågade om jag lekte sommarlov. Mm, sa jag och myste ner mig ännu mer.
 
Sen har jag tvättat och städat, har hängt ut allt så nu kommer det börja lukta så gott. Jag kanske är för pedantisk och har för mycket fritid, men jag förstår inte hur man kan ha det stökigt omkring sig. Jag brukar säga åt mig själv på kvällarna om jag kommer hem sent att jag inte ska städa till eller sätta undan kläderna. Och när jag jobbar dag behöver jag inte bädda sängen på morgonen. Det slutar med att jag gör det i alla fall, för jag vet hur skönt det är att vakna eller komma hem när allt är städat och fint!
 
Skrattar åt att Idas pappa brukar bädda hennes säng, städa hennes rum och göra frukost och matlådor till henne. Vi har båda lullat på med vårat lyx-hotell-liv hemma sen vi flyttade från Stockholm. Det är snart ett år sedan. Jag brukar alltid säga att "mindre än 1 år är tillfälligt, sen blir det permanent". Har alltså bara 2 månader på mig att flytta hemifrån innan jag är permanent inneboende hos mina föräldrar. Hurry hurry!
 
Fast å andra sidan har jag ingen stress, jag har det så bra. Och jag tror att ju bättre man har det, desto mer kräsen blir man inför förändringar. För man vill ju inte byta ner sig direkt!
 

KARIN

Godnatt

 
Börjarvåterfå en någorlunda normal kroppstemperatur efter att ha cyklat hem från Ida i ynka 9 grader. Slutet av juni och s blygsam temperatur, vart tog sommaren vägen liksom?
 
Aja, imorgon kan jag då med gott samvete ta sovmorgon på min lediga dag, medan andra sliter sig upp till jobbet eller slösar bort sin semester på detta kassa väder! Ska ställa klockan på halv 10 och se DH, och sen stanna inne hela dagen. Kanske ha lite spa-kväll i bastun, hade varit skönt.
 
Sen köpte jag btw ett linne på stan idag:
 

Dagens outfit

 
Har hållt på fixa mig i flera timmar känns det som, har en extrem "fuldag" idag. Håret är konstigt, hyn är dålig och jag är så less på mitt utseende.
 
Satte på mig min vanliga outfit i form av svarta jeans, vitt linne och en liten kavaj. Såg mig själv i spegeln och höll på spy, såg ut som en ful version av hur jag alltid ser ut.
 
Därför gjorde jag en helomvändning och plockade fram den vita skinnjackan som varit i Stockholm det senaste året. Skinnjacka är så inte mig. Och blåjeans har jag inte haft på år och dar, känner mig lite som en clown som går runt med blåa byxor. Dessutom har jag platta skor och känner mig som en pygmé med extremt stora fötter.
 
Annars är det lugnt.
 
 

KARIN

27 juni, 2012

 
Sitter och myser med mitt kaffe och yoghurt-tallrik. Har sett Desperate Housewives som de har börjar visa i perfekt tid, finns inget bättre än att chilla framför mina husfru-kompisar såhär på morgonkvisten!
 
Har varit vaken ett tag eftersom jag skulle hjälpa E & E att boka biljetter till SHM. Förstår inte hetsen, satt i ticnet-kö typ en timme. Men har hunnit en del imorse då och sillen är nu inlagd och klar, så ska ta ett smakprov till lunch!
 
 
Ska göra mig klar för dagen nu, T ringde igår och sa att hon och Filip skulle till stan idag och undrade om vi skulle ses. Så det blir att vara social över en fika med dem och Maria. Standard. Loves it!
 

KARIN

Jooooobb

 
Jag blir så less, nu stängdes blogg ner igen när ajg höll på skriva!!
 
Sitter i alla fall på jobbet, är så poppis att mitt självförtroende snart skjuter mig upp genom taket. K's mamma sa att jag var bäst igår. Bäst. Hon som klagar på allt och alla - mig älsksr hon. Tydligen.
 
Imorgon är jag dock ledig, då blir det en hemmafru-dag, ska göra inlagd sill och rabarberpaj. Sen ska jag ha dejt med Ida, pratade om en turne till olika möbelaffärer. Håller på att planera mitt drömhem, ska fortsätta mitt inspirations-googlande nu.
 

26 juni, 2012


Har suttit vid min plats vid frukostbordet med Mamma i flera timmar. Båda i morgonrock och totalt ointresserade att göra oss klara för dagen.

Mamma tar alla mina projekt till sina egna, så hon tittar på lägenheter, hittar de hon tycker jag ska gå och titta på, hon letar matbord, andra möbler etc. Nu har jag även sagt att jag vill ha en symaskin, så det har hon också tagit på sig att leta fram. Även om vi inte alltid har samma åsikter kring allt, så är hon bra att ha! Och det slutar oftast med att hon trumpet säger:
- Ja, du väljer ju trots allt själv..
Och sen blir det ändå som hon tycker, för jag inser tillslut efter lite eftertanke att hon har rätt.

Ska hoppa in i duschen nu och ta tag i dagen, annars får jag sån ångest när jag ska sova att jag inte gjort något vettigt. Så det blir ett ärende förbi banken innan jag börjar jobba klockan 4!


25 juni, 2012


Blogg dampar lös på sp:n, har försökt skriva minst 3 gånger, men det bara skiter sig.

Försov mig imorse och vaknade först efter 8 av att Mamma frågade om jag var vaken. Vem fan försover sig i den här åldern? Jo, jag som har en mental ålder på typ 12. Eller 65.

Efter jobbet släpade jag punka-hojen till cykelverkstaden där en gullig liten kis skulle fixa den åt mig, i min familj gör vi nämnligen inte sånt själva, utan lämnar in så fort det krackar lite.

Nu vilar jag upp mig inför att åka till Ida och se Wallander. Ska mellanlanda på kvantum och köpa chips och dipp, skönt att allt är i sin ordning igen, tillbaka till rutinerna.

Mamma och Pappa är så glada att ha mig hemma att de satte på Moves like jagger som de shakade till, och Mamma beskrev hur hon hittade Pappa ätandes på gräslök på terassen i helgen för att han var så uttråkad.

Nu har jag legat här på sängen och beställt vilken mat och gotta Pappa ska köpa hem och när han kommer tillbaka tar jag bilen och sticker iväg. Chill.


Hemma igen

 
Hemma igen efter min Stockholmsweekend och klyschan borta bra men hemma bäst har aldrig känts så sann. Har haft det bra, och det var jätteroligt att träffa Sara och Emma, men att få krypa ner i min renbäddade säng i mitt pedantiskt städade rum och Mamma som tänkt att jag inte har fått mat i helgen och därför kokat ägg åt mig, är såå uppskattat.
 
Jobbar imorgon och är jättetrött så ska sussa nu. Men kan nog klämma iväg en uppdatering på jobbet, brukar inte vara överdrivet stressigt! 

Packning

 
Pustar ut efter min ompackning. Äntligen är den totalt organiserad. Kläderna rullade i ett lager för enkel överblick, skorna i skopåsar för att inte smutsa ner, neccesär och nattsaker högst upp eftersom jag kommer fram till kvällen. Till ochm med ett par varma sockar med ifall det blir kallt om tassarna.Herregud, jag känner mig som Mamma..

Semester!!!


I 4 dagar. Ska packa klart och bege mig till kallax. Resfebern bubblar i magen. Ikväll får jag träffa Sara och Emma. Fett najs.


21 juni, 2012

nya naglar, kaffe, kakor och korsord.

Nr 24 & 25

 
De nyaste tillskotten till samlingen. Ska faktiskt rensa ut några gamla som har gjort sitt.
 
Annars ska jag snart iväg och fixa naglarna. Jag som skulle hinna packa inför Stockholm idag, tänker alltid att min packning ska vara organiserad och planerad, men det blir inte så denna gång heller! Kommer få slänga ner allt imorgon efter jobbet.
 

♥ KARIN
 
 

19 juni, 2012


Ligger och myser i soffan hemma hos T som en annan familjemedlem och tittar på film såhär på morgonkvisten. Känns som att jag har sommarlov!


Söndagskväll


Brukar sitta med en bok på skallen för att förbättra min kassa hållning. Så även ikväll, tog personalkalendern som låg inom bekvämt avstånd. Kände på mig att det skulle sluta illa, ändå tog jag den. Jag som bestämt mig för att sluta göra saker som ger mig en dålig känsla.

Som den gången jag tappade telefonen i toan, då tänkte jag sekunderna innan att det var en dålig ide att ha den i bakfickan. Ändå lät jag den vara kvar. Eller den gången jag slog ut mina tänder, då visste jag att jag inte borde gå med händerna i fickorna när det är halt ute, ändå gjorde jag det.

Idag var inget undantag, tvättar händerna med kalendern på huvudet, tänker till och med då tanken att den kan åka ner i diskhon - och det är precis vad den gör. Självklart.

Tur att alla på jobbet har överseende med min klumpighet, något jag brukar försvara med att jag är så tankspridd. Det sjuka är att när något väl händer är jag fullt medveten att det kan hända, men att jag gör det ändå. Måste ha att göra med min drivkraft att göra allt jag inte får.




Har sår på käken också, ännu ett resultat av att ha gjort något jag inte borde..


17 juni, 2012


Söndag och slut på veckan. Passade på att ta sovmorgon och inte göra något vettigt alls. Fram tills halv 4 då jag trampade iväg till jobbet.

Nästa vecka har jag dock lite att stå i:

Måndag

Vara med T, ärenden på stan, måste göra ett nytt körkort osv.
22-09 Jobb

Tisdag

Emmas födelsedag, viktigt att komma ihåg. Blir väl att ringa henne - som att vi inte brukar prata annars ;)
Vara med Ida som slutar halv 5, har jag själv planerat in. Tänkte att vi skulle ta någon typ av träning.

Onsdag

13. 00 Nya naglar! 
16-22 Jobb

Torsdag

9-16 Jobb
17.25 STHLM!
 
Blir sen midsommarfirande i Norrköping, tror jag - står över planerandet i år och hänger bara på ;)

16 juni, 2012


Har jobbat 12 av mina 13 timmar nu. Ska bli skönt att sluta. Har dock varit en riktigt fin dag, är glad över att inte ha ett kontorsjobb! Köpte med tidningar, kakor, glass och solkräm och var ute hela dagen.



Har blivit väldigt noga med att smörja in mig, det kryper i kroppen när jag ser hur mycket folk kan bränna sig. Utseendesfixerad som jag är tänker jag ju mest på rynkorna, finns inget fulare än söndersolad, läderhud.


Fick med ett läppglans i tidningen. Älskar neutralt färgade gloss. Läpparna ser större ut med det också, och en kille frågade för någon vecka sen om jag satt botox i läpparna.

Lördagsmorgon

Det blev en riktigt bra spontan kväll igår. Mötte upp Ida, Sussi, Maria, Liina och Eva på Färjan. Vädret var perfekt och vi dansade tills tassarna sved. Sen cyklade jag och Ida hem till henne och sussade.

Blev inte så många timmars sömn, innan jag skulle upp och iväg till jobbet. I varenda litet gupp kändes det som om huvude
ht skulle sprängas, men det var bara att härda. 

Har laddat upp med frulle och löser melodikrysset. Tänkte att jag kan leva ut mitt pensionärsliv när jag slirade igår ;)


Party-mood on


Delade en flaska vin med Mamma till middagen, sen spårade det. Skulle träffa Ida och co i stan klockan 8. Jag sitter ofixad i morgonrock. Tänkte sova hos Ida inatt, det tänkte inte hon. Men jag packar nattväskan i alla fall, börjar 9 imorgon och det ärnärmare till jobbet från henne ;)

Fredag


Dålig morgon, steg inte upp förrän Mamma ropade att hon gjort kaffe klockan 8. Skulle fara halv 9. Hon tittade konstigt på mig när jag kom upp i morgonrocken och frågade om jag inte skulle åka jobba idag, som att jag skulle skita i att jobba !?

Det blev stressigt, ändå prioriterade jag att locka håret, får väl cykla lite snabbare till jobbet helt enkelt, tänkte jag.



Krockade med en annan cyklist på vägen, hörde hur några byggarbetare ropade "god morgon bruden!" och svarade:
- Nej det är fan ingen god morgon!!

15 juni, 2012

Är fortfatande mätt sen all mat och fika igår. Hos Estrid och Leif äter man av alla sorters fika, ett nej tack är inte accepterat ;)

Träffade även småknattarna Cornelia på 2år och lilla Binta som bara är ett halvår. Jag är dock inte superhaj på barn, de är söta - på lite avstånd. Binta började storböla när hon kom i min famn och Cornelia var stel som en pinne när jag kramade henne och såg skräckslagen ut bara jag pratade med henne.

Jag kämpade på och tillslut fick jag några soliga leenden av Binta. Cornelia var dock svårflörtad trots mina försök. Så när vi skulle gå vinkade jag bara lite till henne när jag sa hejdå.

Vi kom dock inte långt innan Estrid kommer utspringandes och ropar:
- Karin, du måste komma tillbaka, Cornelia gråter och säger att hon vill ha en hejdå-kram av Karin!

Jag måste erkänna att det smälte mitt hjärta av sten en smula.

Kvällstankar

Varje kväll innan

14 juni, 2012

Ska iväg på middag till min Mammas faster och lite annan släkt, ska bli trevligt, tycker det är jättemysigt att vara där! Dessutom finns det alltid toppengott fika ;)

Så idag har jag och Mamma sprungit och handlat presenter till de små. Lunchade på BO's och var även en sväng på storheden där SOVA och EM möbler hade öppning. Bjöds på kaffe och fika också så det var ett plus.

Nu måste jag skynda mig och fixa mig klart, ska vara där på en timma och jag jäser fortfarande i morgonrock..

Kajakpaddling


Åkte till Ida och åt middag idag, sen gick vi ner till Luleå Kajakklubb. Hyrde oss en liten skuta och paddlade iväg. Vi blev dock rätt blöta, killen som hjälpte oss hade glömt ge oss stänkskyddet. Han var en smula nervös - tror inte kajakgrabbarna är vana att det kommer två donnor som oss. Jag tänkte faktiskt att jag skulle tagga ner mitt utseende och gömma mina blonda lockar i en knut, men glömde självklart hårsnodden..





Det var annars en riktigt fin kväll. Att kunna sitta ute endast i tunna kläder, i dagsljus trots att klockan närmar sig midnatt och bara vara - det ger mig en sån frihetskänsla. Det känns som att jag är på semester.





KARIN


13 juni, 2012

Jag och T har varit på lite föreläsningar idag, via Entrepenörscentrum. Inte det allra bästa jag lyssnat på, förutom en kvinna som var så rolig att både jag och T höll på skratta ihjäl oss. Tittade på henne och såg hur hon var röd i ansiktet av ansträngning och tårkade tårarna som rann. Jag tror inte jag var mycket sötare.
Det kvinnan beskrev lät som något som skulle kunna drabba oss:
- Och så satt vi där mitt emot varandra på vårat kontor på östermalm, för på östermalm skulle vi självklart ha det, och betalade 10 000 kronor i hyra varje månad, Utan en enda kund som ringde till våra nya iphones som vi tagit på abonemang..

Sen blev vi bjudna på lunch på Tallkotten, supergod röding som satt som en smäck i magen! Efter det kände vi oss nöjda, tog en repa på stan innan jag landade hemma för ett tag sen. Ska göra mig klar och åka iväg nu igen, har tid 16.45 på Solisinn för vaxning av mina stackars ben. Men vill man vara fin....

Grillning och jogging


Vi packade picnic-korgen och åkte iväg strax efter 4, jag och paranteserna. Mamma tände elden, som den pyroman hon är, och det blev riktigt smarrigt. Sen dök Ida upp lagomt tills efterrätten, och efter det tackade vi för oss och tog en tur för att bränna bort kalorierna innan de hann fastna.

Tog sen en promenad till kronan och lite här och var. Diskuterade framtiden, dåtiden och det viktigaste - nutiden. Jag är väldigt dålig på att leva i nuet, att uppskatta det som är just nu. Känns som att jag är i en "mellanperiod" i mitt liv, när jag hela tiden tänker på det som ska komma, vad jag ska göra.

Det är inte såhär jag vill leva för alltid, obviously. Jag vill inte bo hemma, jag vill inte jobba som personlig assistent och jag vill troligtvis inte heller bo i Luleå. Men just nu är det ändå bra.

Jag har så mycket pengar att hade jag inte jobbat på ett jobb jag älskar hade jag kunnat säga upp mig från det imorgon och ändå leva som en räka resten av året. Jag har de finaste vännerna, bästa föräldrarna och en underbar syster. Just nu är det allt jag behöver.

Det enda jag saknar, eller rättare sagt inte har, är spänning. Jag kan inte påstå att jag lever ett spännande liv, men samtidigt har jag redan gjort det. Ofta på bekostnad av mig själv. Nu är det dags att offra spänningen för att satsa på mig själv. Och bara ta allt som det kommer. Jag älskar sommaren och framförallt älskar jag Luleå på sommaren. Det nöjer jag mig med - just nu.



KARIN ♥

Mums!

Rabarberpaj med vaniljvisp till lunch - ibland får man!

12 juni, 2012


Kom nyss hem från jobbet, vilket betyder att det återigen är dags att starta mitt fantastiska hemmafru liv, är ledig till på fredag!

Idag ska jag sno ihop en rabarberpaj av rabarberna Mamma tog med hem från Pajala och sen lägga mig på terassen och lapa sol tills M & P kommer, för ikväll ska familjen Nilsson njuta av friluftslivet på ormberget med lite korvgrillning.

Blir nog även att jobba lite med figuren när man väl är där. Kanske får upp Ida dit också så vi kan starta joggingsäsongen tillsammans.



Onsdag

8.30 ~ 15.30 Evenemang på Elite Stadshotell med T
16.45 Skönhetsvård på Solisinn 

Ev. paddla kajak/kanot (vad man nu säger) med Ida på kvällen om vädret tillåter. Eller så kan jag övertala henne till en "AW" om det är fint väder, lite rosé på en uteservering hade väl kunnat vara nåt.

Torsdag

Åka till Rutviks Handelsträdgård med Mamma för att köpa (hör och häpna) blommor. Plantera dem.
Köpa färg och måla om utemöbler.



♥ KARIN

11 juni, 2012

Har glidit runt hemma i min björndräkt hela dagen och fixat lite saker. Väntar på att Pappa ska pumpa min cykel och sen ska jag packa nattväskan och sticka iväg. Nattjobb står på schmat, men först mellanlandar jag på kallkällan hos min kära fågel som kommit hem från London idag. Som jag saknat henne!!
Nu tittar solen fram efter flera dygns regnande. Är så glad att det pirrar i magen, gud vilken fjant jag är.

Nya tänder


Har fått alla papper klara nu om att jag ska få sätta porslinskronor på mina tänder som jag slagit ut - för snart 6 (!) år sedan.



Har även fått en tid till folktandvården, men ska höra av mig till Hermelinens tandläkare och höra om de kan göra det i stället. Mamma har fixat sina tänder där, så hon vill att jag ska gå dit också.

Litar inte riktigt på folktandvården, de skiter väl i hur det ser ut i min käft, de får lön i alla fall. Hermelinen som är privat måste kämpa på ett annat sätt för att få kunder - och för att få dem nöjda så de stannar!

Bytte även till deras vårdcentral nu, skyr mig för att gå till läkaren för att alla är så oengegerade och nonchalanta på offentliga vårdcentralen. Inte för att jag är sjuk, men om jag blir. Har bara varit i väntrummet på Hermelinen, men det var i alla fall hemtrevligt.


KARIN


10 juni, 2012

När jag är på dåligt humör eller upprörd över något vet T precis hur hon ska muntra upp mig:
- Jag säger som mamma skulle ha sagt "de är bara avundsjuka för att Karin är så söt"!

Good hairday

Mitt hår blev verkligen bra efter inpackningen, rekomenderas! Ärtoppennöjd med färgen också, har känts som att jag haft en gul färghjälm på skallen sen jag slingade det, men nu börjar det bli lite skiftningar igen.

Söndagsmorgon


Kom nyss hem från jobbet, har jobbat natt. Är rätt slut, kunde inte somna, så jag surfade och såg serier till klockan 3. Då var det chill, men inte lika roligt när jag skulle stiga upp..

Sen tog jag min punka-hoj och cyklade hem i regnet. Har letat något lätt att värma och det enda jag hittade var vita bönor i tomatsås och Bullens korv. Korvburken behövde man dock en konservöppnare till, så jag sket i den (hur lat får man bli?), och äter bara bönorna. Trots att tomatsmak är det värsta jag vet. Blä.



När Mamma är hemma brukar hon fixa frukost åt mig färdigt tills jag kommer hem. Saknar henne lite.

Ska iaf göra paj till middag och ta med på jobbet, börjar klockan 4 igen!



♥ KARIN


Juni 9, 2012

Har donat på hela dagen, tvättat ALLA mna kläder, rensat bort det jag inte ska ha. Skulle leta fram symaskinen i klädkammaren för att sy lite saker, men det slutade med att jag städade hela skiten. Maskinen hittade jag dock inte. Hittade en massa annat i stället, och jag blir så faschinerad över allt som sparas. En påse innehållande "utflyktssaker", typ vattenflaska, extra kläder och en tidning - från 2008.. Det är 4 år sedan. Mest faschinerad blev jag dock över att hitta en påse sten. Sen plockade jag blommor från Mammas blomsterträdgård på terassen och pyntade med.

Kroppsrepair..

Sitter med fötterna i grön såpa, hemmagjord hårinpackning av äggula och olja i håret och ansiktsmask mot åldrande. Äggvitan svepte jag i mig (bland det äckligaste jag gjort) och dricker nu hett vatten, ska tydligen rensa kroppen från skit.
Det värsta jag vet är att känna mig risig och ofräsch, så nu får hela kroppen sig en omgång. Så jag ska slippa glåmig hy och att vara så torr så det bara flyger frasor omkring en, för det har jag en tendens att bli.
Har varit ute och sprungit, putsat fönster och varit väldigt aktiv. Mamma skryter fortfarande för alla om hur glad hon blev när jag städat lägenheten medan de var borta, så får väl satsa på att göra henne imponerad igen!

9 juni, 2012

När jag kom hem från jobbet hade jag sån frossa att jag kröp ner under täcket med morgonrock, chips och läsk. Totalt urspårat. Jag frös så mycket att det var omöjligt att gå och tvätta bort sminket.
Vaknade blöt av svett, måste ha haft feber. Ligger och kollar på nyhetsmorgon och ska renbädda sängen och göra något vettigt av dagen. M & P åkte till Pajala igår, så det är bara jag här i helgen.

..

Har jobbat heldag både idag och igår och börjar få slut på inspiration vad jag ska pyssla med. Sitter därför och kikar runt på pixbox av alla ställen. Har ett album från 2008 och minns med fasa hur hårt jag alltid festade förut, hur full jag var. Jag minns hur kul jag hade, förstår inte vad som var så kul dock. Men det är bra, när jag blir gammal och grå kommer jag i alla fall inte behöva ångra att jag inte släppte loss som liten.

8 juni, 2012

Sitter på jobbet och ser alla finklädda människor gå förbi med studentplakat och blommor. De trotsar vädret och har bara ben. Jag älskar examensdagen, det är både något hoppfullt och sentimentalt över den. Hopp om sommar och ledighet. Samtidigt som man avslutar ett kapitel. Avsked. Till hösten kommer en ny tid ta sin början. Men först årstiden utan någon som helst press. Frihet. Känslan försvinner dock lite när jag varken tar studenten själv eller har någon att fira. Och eftersom jag är yngst i både familjen och släkten lär det dröja ända tills de nyaste tillskotten växer upp innan man får fira någon där. Då är det tur att jag har T, och att hon har en lillasyster. Och att de måste vara så vana vid det här laget att jag alltid är med på deras tillställningar att ingen höjer ögonbrynen desto mer när jag dyker upp.

Smörgåstårta!

Ibland undrar jag om jag skämmer bort K lite väl mycket, jag menar, smörgåstårta till lunch en vanlig torsdag, det är det inte alla som får!
En kille sa till mig en gång, att om han behövde hjälp hade han velat ha mig som personlig assistent - för att jag är så snygg. Det hade jag också velat ha, men för att jag är så duktig!

5 juni, 2012

Jag och teknikprylar kommer nog aldrig att gå ihop. Satt på bussen idag, satte i mina nya bluetooth-lurar i öronen och slog på musiken. Satt lugnt och diggade med medan jag surfade runt. Tills ena luren far ur örat och musiken börjar låta.. högre!? Helvete, jag hade ju glömt att koppla samman headsetet med sp:n och därför suttit och spelat musik för hela bussen.

Tisdag


Kom nyss hem från jobbet, blev totalt slut av att cykla hem idag. Kändes som att jag inte hade en enda muskel i hela benen.

Har tagit mig en dusch och en kopp kaffe som Mamma kokat färdigt åt mig. Hon är hos frissan och slingar håret nu, ska ta en PN i väntan på att hon ska bli klar och sen ska vi på stan och luncha. Jag lever ett förjävla härligt liv.

Måste kanske köpa mig ett par nya jeans också eftersom att alla mina är på tok förstora.



Till och med mina svarta som är höga i midjan sitter löst numera. De som jag alltid behövt ta i för kung och fosterland för att kunna stänga..



♥ KARIN


4 juni, 2012

Lunchen med jobbet gick bra, jag är omtyckt än så länge. K's mamma (som aaaldrig ger komplimanger) sa efter att jag hade klippt K en dag att det blev jättesnyggt och att jag är så duktig. Det är stora ord från henne.
Hon är också bekymrad över att jag inte äter för att jag är så mager, och har sagt åt Christina att se till så jag äter. Överallt där jag jobbar tar alla mig under sina vingar och daltar med mig. På Qall stod en kaffekopp redo på mitt bord när jag kom på morgonen och de kallade mig prinsessan, på Posten tog mina kollegor arbetsuppgifter av mig så jag skulle slippa och T som jag jobbade hos i Stockholm var totalt frälst av mig, har aldrig känt mig så uppskattad som av henne.
Inre kraft är jag och kommer nog alltid förbli Lill-Karin. Så fort jag gör fel, vilket är ofta, så är det inte mitt fel. Jag kommer undan med allt möjligt som andra får skit för. Tror ingen vågar vara arg på mig för att jag ser så mesig ut.
Samtidigt är det en undermedveten taktik jag alltid haft; om ingen tror att man kan något slipper man göra saker, och när man väl gör det blir alla så förvånade att man kan, så att man blir dubbelt uppskattad!
Rekomenderas varmt, funkar både hemma, i skolan och på jobb.

4 juni, 2012


Har beställt ett fodral till min bäbis nu. Och så slängde jag med en längre laddningssladd, är så jobbigt när man måste ladda den och tvingas sitta 5 cm från eluttaget.



Ska även gå förbi kjell & co idag eftersom att jag såg att de hade bluetooth headsets till den.

Nu är det snart dags för teamträff med jobbet på Waldorf. Kina-mat ingår definitivt inte i min diet, och buffér vet jag får mig att spåra, så det är bara att hoppa på hojjen till stan, trots dåligt väder.

En sund livsstil handlar för mig om att ge och ta, det extra jag proppar i mig, får helt enkelt göras av med i motionsväg.



♥ KARIN


Juni 4, 2012


Har alltid varit så fruktansvärt irriterad när jag ska ta fram någon krydda ur kryddlådan, då jag behövt lyfta upp varenda kryddburk för att se vilken det är. Tydligen har någon annan också stört sig på det, för nu såg jag att Pappa skrivit lappar och satt på varenda lock. Fantastiskt!



Jag måste nog bo i världens mest organiserade hem, där allting har sina speciella platser - till och med i diskmaskinen sorteras det!

Jag har alltid hånat mina föräldrar för det, sattit saker och ting på andra platser med flit, men de återvänder fort till sina rätta ställen så fort M & P upptäcker det.

Först nu har jag börjat inse vilken skillnad det gör, allt går så fruktansvärt mycket fortare när allt är där det ska vara. Det är inte konstigt att jag är som jag är med min sortering och organisering!



♥ KARIN


3 juni, 2012


Sitter på jobbet. Älskar att jobba kväll på söndag är alltid så lugnt och skönt. Extra mysigt är det om man har varit ut på lördagen, vet inte riktigt varför, men har sån härlig känsla i kroppen då.

Älskar söndagar över huvudtaget, har aldrig förstått hur man inte kan gilla söndagar? Alla som har söndagsångest osv, tycker jag borde göra om sina liv, för att ha ångest en gång i veckan kan ju inte vara kul. Men det känns som att folk infinner sig att det är så det ska vara, att man ska tycka att det är hemskt att helgen är över, att man har en heeel arbetsvecka framför sig och att man börjar räkna ner dagarna till nästa helg så fort måndagen är avklarad.

Jag älskar varje dag på veckan om jag tänker efter, även jag gör samma saker varje måndag, tisdag osv så är det saker jag tycker om. Jag har aldrig ångest över att jobba och ibland funderar jag om jag har fått i mig någon typ av lyckopiller för att jag är så löjligt nöjd över alla småsaker!



♥ KARIN

Godnattis


Det finns nog ingen bättre känsla än att vara dödstrött och ligga i sin säng, höra regnet som smattrar på rutan och veta att man får sova hur länge man vill nästa dag.

Så är det för mig nu. Har jobbat 13 timmar idag, varit på fest hos Maria, kört lite folk, haft ett nattchill hos Ida och nu ligger jag nerbäddad och ska slå på en film.

Älskar att gå och lägga mig när man är så trött så man tror man kommer att stupa vilken sekund som helst - då vet man att man har utnyttjat dagen maximalt och kan sova med gott samvete!




♥ KARIN

2 juni, 2012

Hatar när man möter någon random människa vars blogg man läser och är på vippen att hälsa för man tror man känner den personen. I sista stund kommer man på sig själv, blir lite generad och inser att man stalkar den personen alldeles för hårt.

Nu har det hänt så 2 gånger för mig idag, och klockan är inte ens 1. Måste. Sluta. Stalka.

Men jag skyller på min sp, surfar dygnet runt, vad jag än gör. Igår glömde jag den på jobbet och var tvungen att hämta den innan jag for hem från stan. Anette som jobbade frågade om jag glömt någotnär jag kom inklampandes:
- Jo, jag glömde min bäbis, säger jag som världens naturligaste sak.

Det ju gått för långt.




♥ KARIN

Studenttider

Sitter och tittar på bilder från studenten och avundas de som tar studenten nu i dagarna. Jag älskade (nästan) varje dag av gymnasiet, och studentveckan är inget undantag, eller kanske avslutningslunchen med lärarna då jag var så bakis att jag sprang på toan och spydde 3 gånger och sen la världens brakspya utanför skolan.. Men jag var ju tvungen att leva upp till mitt rykte om att vara en partytjej, för det är 90% av kommentarerna i min studentmössa. Det eller att jag är snygg. Undra vad släkten tänkte om mig när de läste det.
Och så sitter jag här, pensionerad från festandet och med partyskorna på hyllan. Snyggheten avtar för varje dag och snart kommer väl rynkorna, vad har jag kvar då?
Då brukar jag läsa det Lars skrev i mössan "Matte D hade aldrig gått utan dig, man blev ju imponerad! Satsa på det där kommer du gå långt" och det inger mig en gnutta hopp, kanske att det kan bli något av mig också. När tiden är inne för det.
Har alltid tänkt att jag har ett år "till godo" i och med att jag började skolan ett år tidigare och är yngre än de imin klass. Tror dock att det "året" är över nu. Dags att ta tag i livet kanske..

1 juni, 2012

Ska det här föreställa sommar, det är ju tamejfan vitt på backen..
Spöregnar gör det också, så cykeln får stanna hemma idag för jag har lockat håret och tänkte vara fredagsfin på jobbet, inte komma instapplandes som en blöt hund.