2008 - Del I

Året började med nyårsfirande hos Emma, och sen gjorde jag min krogdebut på Cleo med ett glas skumpa i handen.


I mars var allas våran Lisse Larsson först med att fylla 18 år, så vi firade henne med middag och party!


Våren som följde var lugn, väldigt lugn. Jag tränade (kors i taket) och övervann min skräck för "människor i behov av stöd" när jag böjade jobba som personlig assistent åt bodyn.
Jag jobbade i princip varje lediga stund jag hade plus att jag slarvade rejält med mat och sömn vilket resulterade i att jag var konstant "borta".

Påsklovet firades in med party på Grace. Jag var blek, hade en meter utväxt i håret och kände mig fulast i världen, men ändå blev kvällen lyckad.


Sen var det dags för Valborg, mitt absolut favoritfesttillfälle på hela året, då man verkligen känner att våren närmar sig. Vi började hos Maria med grillning och sedan drog jag vidare till Grace och Cleo (ja, jag hade sån beslutsångest om vart jag skulle gå att jag var tvungen att gå på båda ställena).


Min bästa årstid på hela året hade kommit, våren! Minns kvällen då jag och Lisette grillade med Elins familj, satt ute på balkongen och åt, drack och snackade om allt och alla.


Skolavslutningen behöver vi bara nämna i förbi-farten eftersom det spårade så katastrofalt. Vaknade upp på en madrass på hallgolvet av att mamma var böjd över mig och sa att jag var hemma och att klockan var 7 på morgonen. Jag förstod INGENTING.
Dagen efter började jag och Sara våran impuls-resa till Turkiet och jag har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv. Här snackar vi bakis alltså.


Turkiet var varmt, mysigt och alldeles underbart. Sista dagen passade jag på att dra på mig ännu en grotesk bakfylla. Tänkte att det var lika att börja och sluta resan på samma sätt, bakis utav bara helvete.


Kom hem från Turkland lagom tills dess att Emmsi Liakka fyllde 18, så vi åkte hem till henne på tårtkalas.


Två veckor senare var det min tur att fylla år, dock bara 17. Inget fika hemma hos mig detta år heller, ist blev det en heldag på klubbviken, familjemiddag på waldorf osv.


Sen kom min party-vecka, onsdag, fredag, lördag. Brun och med nyslingat hår, livet kunde inte bli mycket bättre. Förutom att jag åkte till jobbet i party-outfit dagen efter och bråkade så mycket med mamma att jag var tvungen att fly till Tezas stuga för att sova där.


Halva året har gått, och resten kommer imorgon. Tjingeling!

Mellandag..

Idag har jag inte gjort mycket, kom inte i säng förrän vid 5 igår så har varit lite seg. Har mest bara chillat och umgåtts med min kära syster.

Ska skriva en sammanfattning av 2008, som förhoppningsvis kommer upp på bloggen imorgon. Kanske, om jag orkar.. Sen måste jag städa mitt rum, hatar att fixa mig till party i ett stökigt rum, det gör mig skitstressad. Och det är ju faktiskt nyår imorrn, så då måste man ju vara extra piffig.

Aja, ids inte skriva nå mer. Puss och kram, ses på stan!

Btw, var och spanade på idolerna igår, hahaha. Kände mig som världens tönt.


Julhelgen!

Julafton spenderades i Pajala med alla morbröder och det var mysigt trots dramat som självklart uppstod mellan familjen Nilsson och Lehmivaara.
Det var en sån där idyllisk jul i en by täckt av pudervit snö, mycket god mat, ljus och enorma mängder choklad! Har badat bastu och myst på med släkten och alla julklappar.


Kom hem på juldagen och då blev det stress och sen utgång på Grace. Har varit extremt seg sen dess, fast jag och Emma gjorde ett tappert försök och kom iväg på rean dagen efter.. Det var varmt och trångt, men vi gjorde vårt bästa!
Idag vakande jag typ 20 över 1 av att telefonen ringde. Kommer vända dygnet totalt även detta jullov. Kom hem samtidigt som tidningen kom imorse så inte så konstigt att klockan närmar sig halv 5 och jag fortfarande ligger under täcket.

Nä, känner mig inte helt 100 nu, börjar bli förkyld och har ont i mitt gigantiska blåmärke på foten. Kände på juldagen att min fot inte var ok och det var inte så konstigt, är blå från tårna ända till ankeln och det är lika brett som hela foten. Aja, dom högre makterna var iaf på min sida och gjorde så min kära svinkoppa försvann lagomt till utgången. Ibland har man tur!

PUSSPUSS

Söndag

Sara berättade om ett par skor som hon hade beställt och sa att jag skulle göra det också. Jag var dock motsträvig och skulle absolut inte ha några.
- Bara du inte ångrar dig sen när du ser hur fina dom är!
- Nä det kommer jag inte att göra.


Gick sen in och såg vilka skönheter det var, jag var ju bara tvungen att ha dom. Tänk att hon känner mig så bra min syster!
Jag tog gråa och hon svarta, perfekt att bytlåna om hon flyttar hem nån gång.

Klackskor med tre knappdetaljer

Upptäckte hur farligt enkelt det var att beställa, har alltid trott att det inte gått att göra med mitt kort, så då har det känts som värsta proceduren att göra med mammas och sen börja föra över pengar och ha mig till henne. Men se på fan, det var bara att klicka litegrann och sen blev det ett feting-minus på kontot.
21 kronor blev kvar och idag ska jag och shoppa julklappar till mamma. Jag ser inte riktigt hur den ekvationen ska gå ihop, men det löser nog sig på nå vänster.

PUSS

Lördag

Stan idag igen, med Teza och "kussen" Sandra. Vi lullade mest runt eftersom ingen riktigt har ekonomin på sin sida. Fick också bevisat att Teza är lika glappkäftig som mig. Nästan iaf. Sandra berättade vad hon skulle göra och sen sammanfattade hon det som:
- Jag ska bli som Karin!
Alltså har Teza varit och skvallrat om vad jag brukar pyssla med, och överdrivit en gnutta! Fast jag och mina vänner är nog värre med glappandet, jag berättade en sak Teza skulle göra för Lisette och sen när jag pratade med Emma säger hon:
- Jag hörde vad Teza ska göra.
Haha, allt går runt som en jäkla karusell ;)

Ikväll tänkte jag vara hemma och umgås med mig själv. Men så satte jag mig här på min säng och kollade runt lite innan jag insåg att jag aldrig i livet pallar med en kväll i isolering.
Därför kilar jag ner till Elin nu, bara för att umgås lite. Party ska det inte bli för min del, sparar mig till nästa veckornas firande. Känns som att det kommer bli bra, kommer vara taggad till tusen då.


SMS

Elin B:

"Karin din jävel,
tror du gett
mig svinkoppor,
mördar dig isf!!!!"

Skrattar bäst som skrattar sist, eller hur var det? ;)
Nä skoja, av alla människor så förtjänar hon verkligen inte att få det igen.

Jullov

Har varit på stan idag och svettats i flera timmar med Teza och Fågel. Köpte några julklappar och så. Träffade även Maria M Johansson (Tezas mor) som tyckte så synd om mig med min feta svinkoppa. Alla har blivit ganska less på mig när jag går och gnäller över det hela tiden, men hon förstod verkligen vilket helvete jag har.
- Men gumman så det ser ut, utbrast hon medlidande.
-  Vet du vad du ska göra, ta och badda med whisky så blir det bättre!
- Vi har tyvärr ingen whisky hemma.
- Då får du komma till oss så ska du få whisky!

Den sista meningen var allt Ida hörde och man såg hennes fundersamma min när hon inte fattade vilket ändamål jag skulle få whiskyn till ;)

Ikväll ser det dock ut att börja läka, så jag har fått tillbaka en gnutta hopp om att jag kanske, kanske, kanske kommer att se normal ut igen inom en snar framtid!

Annars ikväll så har jag varit med Lisette och Elin och sett film. Emma skulle också vara med, men sen ändrade hon sig och föredrog drinkar framför colan. Filmen vi såg, Mamma Mia, var iaf bra, colan var god och chipsen och dippen likaså. Sällskapet kan jag inte heller klaga på, så min fredag, och första dagen på jullovet, har varit toppen.

Nu ska jag sova, som jag egentligen tänkte göra för länge sen, godnatt!

Söndag

God morgon!

Vaknade redan vid 10 imorse, men har legat kvar i sängen och degat. Min favoritsysselsättning på helgerna.
Igår hade jag en jättebra kväll, mycket skratt, tjejsnack och lite mobbing kanske ;) Vi var samlade alla hemma hos Elin, jag, Lisette, Emma och Elin.

Idag ska jag bara ta det lugnt, städa garderoben, kanske övningsköra (pappa tjatar om det, trots att det är över ett halvår tills jag ens fyller år..) och kolla på mobiler. Alla tjatar om att jag ska välja ut en mobil, men jag har sån beslutsångest! Blir bara stressad så jag skjuter upp det hela tiden trots att det låter som om något ska sprängas i min. Har iaf lovat mig själv att jag ska ha en ny innan nästa år.

Ska också ringa Teza sen och skvallra lite med henne. Har så mycket på hjärtat att berätta så jag nästan måste skriva en minneslapp så jag kommer ihåg allt! Annars blir det alltid så att jag kommer ihåg det oviktiga och glömmer det väsentliga som jag egentligen ringde för att säga. Hon mobbar fortfarande den gången förrförra sommaren då jag bara sa oviktiga (och säkert ointressanta) saker om mig själv, men glömde att berätta den lilla detaljen att Ida hade slagit upp hakan och åkt till sjukhuset för att sy.

PUSS

Lördag

Sitter på jobbet och ska snart sätta på och ta igen alla andra avenyn avsnitten som jag har missat på senaste tiden. Har varit en extremt lugn dag, skönt! Vi har myst med tända ljus och luciafirande på tv och kom ganska nyss in från en promenad i slasket. Fy helvete vad jobbigt det var att gå..

Lyssnar på julmusik och trivs alldeles förträffligt med mitt underbara jobb. Är dock väldigt hungrig eftersom jag inte har med mig nå mat. Tänkte bara att jag skulle jobba till 3, men tog på mig några timmar extra och jobbar till 6. Ikväll får jag se vad som händer och fötter, men det blir en lugn kväll iaf!

Btw, så mår min svinkoppa ganska bra, tackar som frågar. Det kliar och svider, men nu är den mest bara röd och ser inte längre ut som en infekterad varklump :) Om ni ville veta.

Nä, andra avven var det.



PUSS

Fredag

Jag och min svinkoppa har kämpat på bra idag, skola, stan, vårdcentralen, stan igen och nu sitter jag och väntar på mat. Köpte en salva som jag förhoppningsvis kan mörda äcklet med. Har fått stränga order om att inte vara och pilla i den, men det är ju som att säga till en unge att inte klämma på julklapparna under granen, helt hopplöst.

I somras mobbade jag Elin dag ut och dag in för hennes koppor som hon hade då och jag antar att jag får tillbaka för det nu. Självklart kommer jag att ha det under jul- och nyårsfirandet också, lucky me!

Köpte iaf studentklänningen idag, mamma mobbade lite att jag redan köpt en, men när hon såg den tyckte hon att den var så fin att jag skulle behålla den. Hon skulle betala den och lovade att köpa en ny åt mig sen om jag hittade någon annan. Då var det löst.

Ikväll ska jag se idol-finalen med Teza och kanske Emma om hon inte har ändrat sig? Vettefan vad hon pysslar med nu, hon dissar mig iaf. Hårt. Pappa har köpt chips och dipp åt mig så det blir mys!
Imorrn ska jag jobba 8-15, så det blir att komma i säng tidigt, till skillnad från alla som vakar nu får jag förhoppningsvis många timmars skönhetssömn.

Nu ska jag se mitt otroligt intressanta program om utseendesfixering som handlar om en 10-åring som får manikyr och går och solduschar, en brud som solat solarium 4-5 gånger i veckan sen hon var 11 år och en tredje som försöker få sin 9-åriga syster att börja banta. Jättespännande!

PUSS

Torsdag

Ikväll var det ensamt att stå och borsta tänderna och göra sig klar för natten som jag gjorde redan vid 9. Har i princip bara sovit hela kvällen, riktigt skönt.

Blev stressigt imorse för oss, vi kröp ner under täckena igen efter att ha ätit frulle och självklart somnade jag. Sen segade Teza när hon satt och sminkade sig och jag blev så arg när det helt plötsligt bara var 8 min tills bussen skulle gå och hon inte fattade att hon var tvungen att börja klä på sig.
Hade världens drygaste hål sen efter matten då jag höll på smälla av, kändes som att jag skulle få ett psykbryt vilken sekund som helst. Dock var det trevligt till en början då jag satt och fikade lite kaffe med Ylikangas och Linda, men sen kom rastlösheten fram ..

Var på stan efter skolan och hittade en jättefin klänning att ha på studenten. Skulle dock bara ångra mig om jag köpte den och hitta nån finare sen. Men fan vad jag kommer ångra mig om jag inte hittar nån fin sen och får ta nån halvdan.
Åh, beslutsångest!

Sen har jag fått värsta infektionen vid mungipan. Det är misstänkt likt de fasansfulla svinkopporna som visade sig i somras. Kul. Nåja, till helgen blir det iaf inge party och tror inte heller jag måste vara snygg inför nån så det är ju bra. Så då får vi hoppas att det försvinner till jullovet som kommer snart, snart, snart!


Sleeping-time, godnatt :)

Onsdag

Jag och Therese har haft våran årliga lucia-vaka, dock lite tidigare iår av diverse anledningar.
41 timmar är vi uppe i nu, och jag tror det är där det stannar. Sitter för stunden hos mig, och Teza har krypit under täcket och försöker sova. Bra ide eftersom hon hade mörka ringar under ögonen ända ner på kinderna. På bussen hit såg hon seriöst ut att ha knarkat i 10 år med hennes rödsprängda glansiga ögon och stirriga blick.

Det har varit "Karin&Therese-flummande" på hög nivå de och självklart har det spårat.
Var hos henne inatt och vid 5 på morgonen  var det dags att börja duscha. Enda problemet var att det inte kom något vatten, ledningarna hade fryst igen..
PANIK - håret var i stort behov av schampo! Teza fick dock dagen till ära en snilleblixt:
- Vi smälter snö och tvättar med!
Jag ville inte vara sämre och skulle komma med nästa snilleblixt:
- Vi börjar med att blöta håret genom att doppa det i snödrivan!
Så där stod jag, halv 6 på morgonen, iförd kimono och för stora skor, med huvudet i snön som en struts. Min ide var inte lyckad, 17 minusgrader ute gjorde inte så att håret blev blött, det blev fryst.
Tezas ide var bättre, vi fyllde kastruller med snö och smälte på spisen som vi senare tvättade håret med i handfatet. Det var en procedur som hette duga, men tid hade vi gott om och resultatet var inte fyskam!

Imorgon kommer vi att ha varit med varandra över 2 dygn i sträck och fortfarande är sällskapet lika mysigt. Kommer ha separationsångest efter skolan när vi ska säga hejdå och vara ifrån varandra ända tills nästa dag.
Har också varit extremt bortskämd med sovsällskap den senaste tiden, 5/7 mornar har jag vaknat upp med någon vid min sida och den sjätte morgonen klev jag upp ur sängen när Teza kom hit på morgonkvisten, så jag kan inte påstå att jag har varit ensammen mycket.

image74
En helt vanlig dag för mig och Tesssss!

Nu är det sova som gäller för mig med.
PUSS OCH GODNATT

Helgen

I fredags hade jag och Tez en "efter-skolan-dejt" och sen var jag med Lisse Larsson på kvällen och såg film. Alltid samma visa när vi ska se film, hon säger åt mig att jag ska få välja och i slutändan blir det ändå alltid hennes favoritfilm. Hm, hur går det till..?
Emma och Robin var förbi en sväng och det paret är ju alltid lika party. Nästan som att kolla på ett humor-program när man ser dom hålla på kivas och tjafsa.

Igår tillbringade jag och Ida tillbringade hela dagen och natten hos Therese. Vi (dom) bakade pepparkakor (jag åt bara degen), lyssande på julmusik och hade det allmänt trevligt.

Att vara hos familjen Markström är som att vara på cirkus. Mamma Maria, pappa Uffe och Angelica skulle iväg på gröt-lunch och det var samma visa som alltid när dom ska iväg någonstans. Angelica rusar in i badrummet och gastar att hon har fått sopor i ansiktet, Maria sitter på köksgolvet och slår in paket i sista stund och Uffe är arg över att dom aldrig blir klara i tid. Han går in i badrummet och sekunden efter hör man honom:
- Men vad gör du!? Maria har du sett, ungen är ju knäpp! Hon har fyllt upp handfatet och doppar hela huvudet i vattnet!
Efter ett tag kommer Angelica ut, blöt i ansiktet och tjatar fortfarande om dom jäkla soporna.
- Mamma, är det farligt att få sopor i ansiktet?
- Ja, Angelica. Det är jättefarligt!!

Angelica börjar störtlipa och efter sisådär en kvart är trion redo att åka, sura, bittra och lika sena som vanligt.

På kvällen satt vi alla samlade och kollade på tv, samtidigt som Angelica höll på visa foton för mig och jag fick än en gång träna på vad alla i hennes klass heter. När vi sen skulle sova fick jag ligga mittemellan Teza och Ida och kämpa om att få dela täcke med dom.
Glömde min tandborste där imorse, men nu får den stå i tandborstmuggen och mysa med resten av familjens.

PUSS

Torsdag

JAG ÄR FETT LESS PÅ SKOLAN JUST NU!

Så less att jag hade kunnat skolka ända fram till jullovet utan att ens få dåligt samvete. Lätt. Men det är ju bara 8 skoldagar kvar så jag får väl pressa mig själv att orka. Ska plugga pyttelite till historian ikväll, kan det ändå hyffsat bra.
Sen är det hemsidan i datan som måste bli klar, svenska redovisningen som ska göras och frågorna i IOS:en måste bli besvarade innan jag kan ta ett efterlängtat jullov.. Känns minst sagt tungt.



Var på stan med mamma ist för IOS-lektionen som ändå bara är svammel. Vi fikade på åhlens med några bekanta och sen var vi runt och kikade på julklappar åt mig och min kära syster. Visade skorna från MQ som är värda att dö för, mammsen gillade också dom även om hon tyckte dom var lite väl höga. Passade även på att samtala lite med Emmsi som stod och degade där ;)

Annars då..? Jo, om man bortser från alla måsten i skolan just nu så leker livet. Älskar att vakna på mornarna och tända stjärnan och adventsljusstaken i fönstret. Inatt ska jag även få en nattgäst här och bättre än så blir det faktiskt inte. Sovsällskap är grymt underskattat :)

PUSS

Onsdag

Upptäckte imorse att delar av mitt smink var borta, så typiskt. Just när Sara kommer hem med min foundationborste så råkar hon få med sig mitt dior-smink, puder, rouge och borste tillbaka till Stockholm.. Tänkte vara lite sur på henne över det, men hon skickade ett så roligt sms så det gick ju inge vidare.

Men en riktigt bra dag har det varit idag, trots bristen på smink. Det är otroligt skönt är det att det bara är 2 skoldagar kvar till en långhelg. Är ledig på måndag eftersom vi har komp för öppet hus som jag slipper gå på!

Efter skolan åkte jag och Teza hit, hon torkade äntligen upp juicen som spilldes ut på fyllan för sisådär 2 helger sen. Hon grymtade dock lite när hon upptäckte att det hade torkat in i golvet och på väggen, men nu skiner det så fint. Sen fick jag höra så mycket klagomål om husdjuren jag håller gömda under sängen att jag var tvungen att plocka fram dammsugaren och suga upp stackarna. Nåja, nu är det städat och fint.
Sen fick jag sådana julkänslor att jag skuttade omkring och sjöng julsånger. Strax efter fick Teza bråttom till bussen och skulle hem, undra om det har något samband, min sångröst är ju inte precis något att hänga i julgranen.


Kvällen tillbringar jag med mitt kära "Tomtar på loftet" som jag har laddat hem. Ska också plugga lite historia så Linus inte hånar ihjäl mig när jag inte kan ett skit.
Slipper göra min försenade läxa som jag har eftersom Teza har gjort den åt mig. Vi lever verkligen i symbios, som tack fick hon ta fakta från min psykiatri-rapport.

PUSS

Tisdag

Jag och Lisette lovade varandra att vi skulle skriva varsitt inlägg ikväll och nu såg jag att hon hade gjort det, så det är lika att jag också gör det om jag inte vill åka på stryk.

Lugn dag idag. Sjukanmälde mig imorse eftersom jag inte orkade gå till skolan. Mådde lite illa också när jag kände efter väldigt noga. Har legat i sängen och kollat på dh, städat, ätit och övningskört med pappsen.
Sen åkte vi runt halva stan i jakt på en chokladkalender åt mig, men det var slut överallt. Ska sanningen fram så är det nog pappa som är mer intresserad av att jag ska få mig en än vad jag är. Fast det är ju tradition att ha, så jag kanske snor en av Teza, har för mig att hon har två stycken.

Annars så har skolkatalogen dykt upp i brevlådan idag, mycket nöje har jag haft när jag kollat i den. Har suttit och skrattat några timmar åt alla lustiga personer, spec Michel Jackson-kopian. Blev lite förskräckt först när den var i färg, men tur att jag tog min gråa tröja iaf så jag slipper lysa upp hela bilden (mer än vad jag redan gör med min otroliga charm..). Skämt åsido.

När jag för en gångs skull skriver här kan jag passa på att sätta in en bild från i fredags på det söta födelsedagsbarnet med den sexiga hjälmen på!



PUSS

RSS 2.0