31 juli, 2012

 
Blev att åka hem imorse efter jobbet och packa picnic-korgen och sen fara iväg till arcusbadet med Sara, Johanna och co. Sol & bad (även om solen fick för sig att gömma sig en del och nej jag badade inte, den biten skötte lilla Ella i stället) hela dagen. Tills det var dags för mig att återvända till jobbet kl 4.
 
Fick en sån söt "Karin-topp" i födelsedagspresent av T igår.
 
 
Fyllde år för en månad sen, men bättre sent än aldig. Blev jätteförvånad när hon stack paketet i min hand, har redan hittat en halvfärdig present åt mig hemma hos henne som jag ska få, och jag har sagt att hon inte ens behöver ge något! Men det var fint, för hur mycket jag än säger att jag inte vill ha presenter sitter det alltid fint med någon liten gest.
 

30 juli, 2012

 
 
Här ligger jag och chillar. Efter jobbet idag mötte jag upp T, Maria och Angelica. Vi var på Friend's och tog en kaffe. Sen åkte vi och kollade på deras nya hus. Var som rena rama byggarbetsplatsen, men gud så fint det blir!
 
Cyklade hem i spöregnet. Min disciplin är fantastisk. Min fotled är dock uppsvälld nu, vet inte vad jag gjort, men någon cykeltur till jobbet inatt blir det inte. Får ta bilen, skönt.
 

29 juli, 2012

 
Igår vinade jag lite med Ida, Sussi och Eva. Planen var väl en utgång och så, men hade svårt att komma till skott. Tänkte träffa Emma och dem ute, så det var ju lite tråkigt att det inte blev, men å andra sidan tackade jag mig själv imorse för att jag fick sova hela 5,5 timmar.
 
Jobbar idag som alla förstår, och sen ska jag ha min efterlängtade filmmkväll. Har dock några timmar kvar, slutar 10, får en kvart på mig att cykla hem, duschar till halv 11, städar till 11 och seen får jag koppla av...
 

28 juli, 2012

 
Igår när jag skulle gå och handla chips och dipp och ladda upp med filmkväll inför mina 104 jobbtimmar på 10 dagar, pratade jag med Ida som var på färjan. Plötsligt blev min hemmakväll inte lika attraktiv så jag hojade iväg för lite vin och surr med henne och AK.
 
Sen  orkade jag inte cykla ända hem, så Ida bjöd in mig att sova där. Jobbar 9-22 idag och fick för ovanlighetens skull upp henne imorse att äta frulle med mig. Lånade lite kläder och har tandborste och sånt här på jobbet som tur är.
 
Ikväll står valet mellan hemmakväll och utekväll. Två saker talar för hemmakväll - jag har inte med nå grejer för att fixa håret och pallar inte att åka hem och fixa mig, samt att jag jobbar 9-22 imorgon också. Vi får se hur jag känner ikväll, har jag lust att gå ut brukar jag orka det mesta!
 
 

27 juli, 2012

 
Självklart blev jag så trött igår att jag inte kunde se klsrt filmen, så vid 1 släckte jag ner och ställde klockan på 7 så jag kunde se klart den imorse innan jobbet. Tips till morgontrötta - det var väldigt mysigt att vakna till så!
 
Sitter på jobbet nu och strax är det lunch-dags! Tog med mig sill, potatis, ägg och sånt. Fick pengar av min morbror att köpa något gott för, men varför slösa på det när vi har en kyl hemma och inköpslistor man bara skriver upp det man vill ha på ;)  Sparar slanten i stället, som jag gjort med alla slantar jag fått av släkten sen jag var liten.

The datk knight rises

 
Bio med Ida, AK och John ikväll, dock så bokade vi inte biljetter samtidigt, så jag satt bara med John. Vi hann chit-chatta lite innan filmen. Han frågade om han fick min sp.
 
- Ja visst, om jag får något av dig.
- Vad vill du ha då?
- Din utbildning..!
 
Sen frågade han om vi skulle gifta oss när han fick veta hur fet min börs är. Jag dealade att jag kan försörja honom hans sista år på civilingenjör om han sen försörjer mig resten av livet. Glömde dock säga att min livsstil är ganska dyr, så han kommer att få jobba häcken av sig om han ska försörja denna kräsna fruga..
 
Nu blev jag inne i ett film-mood och ska se Nobels Testamente som Emma hyrt åt mig från sitt kära HK!
 
 

Yesterdaay

 
Igår kände jag att det var nog med präktigheten, så jag rotade fråm min porriga spetsbody och drog ut med T, T´s pojkvän och hans kompisar.
 
  
 
T gör mig alltid så rörd, jag har mina känslor på utsidan och när hon säger fina saker är tårarna nära. Igår var inget undantag och när hon sa det finaste och jag tittade på hennes blanka ögon höll mina på att svämma över. Som tur är känner T mig och vet vad hon ska säga:
 
- Titta bort och drick upp!!
 
 
(Ser ut som att jag gråtit på bilden, hehe. Hade inte det, tror dock att jag har ögoninflamation. Eller så kan det tänkas vara på grund av att jag använt mina MÅNADS-linser mer än en månad.. och är inte jätteduktig på att tvätta dem.. Måste skärpa mig)
 
När jag kom hem strax efter 2 tyckte Pappa jag var tidig.
 
- Hade du inte roligt?
- Joo, men de stängde ju.
- Jaha, och du kände inte för att hitta på något skojsigt efteråt?
 
Tiderna är förändrade här hemma, förut blev det ramaskri så fort jag nämnde att jag skulle ut. Nu gör Pappa antydningar på sina funderingar om varför jag inte drar på efterfest eller sover hos någon, medan jag tycker det känns skönt att komma hem, krypa ner och spela lite wordfeud innan jag somnar.
 

 

25 juli, 2012

 
Inre Kraft ringde och sa att en tjej är sjukskriven:
 
- Jag vet att du jobbar mycket redan, men kan du tänka dig att ta något pass, det finns på fredag, lördag, söndag och måndag.
- Joo, men jag kan ta alla.
- ALLA?! Ååååh vilken tur jag har, vad snäll du är!!
 
Seriöst, säger en enda person till att jag är snäll sätter jag nackskott på den. Det är ju inte precis så att jag jobbar för att göra IK en tjänst, jag gör det ju för att jag vill.
 
Sen varför jag vill jobba så mycket (räknade att jag jobbar 31 pass i juli..) när de flesta vill ha semester kan ju tyckas vara ett mysterium. Anledningen till det, och att jag varit besatt av jobba allt jag kan det senaste året, är inte för att jag sparar till en lägenhet, och inte heller för att jag är pengakåt - även om det är bidragande orsaker. Det är inte heller för att jag har ett tråkigt liv eller är deprimerad som jag senast fick frågan om. Nej, jag mår bra av att jobba, men varken det eller allt beröm och bekräftelse jag får där är anledningen.
 
Den riktiga anledningen hinner jag dock inte ta, för jag ska på Oleary's nu.
 
Tjing!
 

Money, money, money


Sitter och beundrar mina pengar, räknar jag ihop alla mina tillgångar spräcker jag idag för första gången 6-siffer-gränsen. Fett. Jävla. Najs.

Tisdag

 
Efter jobbet idag gick jag och Ida på Sushibar och åt middag och pratade av oss. Efter det mötte jag upp Emma som kommit hem idag. Vi satt i norra hamn och surrade på och gick sen på friends och delade en flarra..
 
Kom hem till världens disco, Pappa och Bengt har kommit hem från sthlm, vilket betyder att det återigen är liv i luckan.
 
Ligger och spelar wordfeud nu och är för trött för att gå upp och "göra natt", så jag skiter i det. Jag sover med oborstade tänder, otvättat ansikte och utan nerdraget för fönstrena. Det är dessutom fruktansvärt stökigt, jag vet inte vad jag ska ha på mig imorgon och ingen matlåda är iordninggjord. Jobbar dag imorgon så det kommer bli en tung morgon..
 
Nu ska jag bara försöka hålla mig vaken till 12 och se om jag får in någon lön. Kom på att jag godkände tidrapporterna för sent, då hotar de alltid med att man inte ska få lön i tid. Tror dock det bara är tomma ord, för mina är alltid försenade men lönen är i tid ändå.
 

Misshandlade fossingar

 
T och Filip klagade igår på mina plåstriga fötter. Jag tyckte det var milt, har ju satt 'hudfärgade" tejpar nu. De skulle se hur de såg ut förra veckan då:
 
 
Mamma sa en dag att hon avundas mig som kan gå i klackar varje dag. Kan och kan, tänkte jag, alla kan väl. Det är väl bara att träna. Jag har varit besatt av skor och klackar sen jag var liten, haft det 5 dagar i veckan sen gymnasiet. Då har jag ju också ständigt ont i fötterna och skavsår, och kommer väl få problem med både knän och höfter. Men för mig är det värt det, för jag älskar klackar.
 

Godnatt

 
Hade en bra dag hos T. Vi analyserade kortspel utan och innan, drack rose, åt tacos och hade det allmänt gött. Pratade massor. Diskuterade allvarligt ett tag för att sen brista ut i gapskratt sekunden efter.
 
Det slog mig ännu en gång att hon måste vara den mest positiva, generösa och osjälviska människa jag vet - till skillnad från mig som är negativ, snål och egocentrisk. Att vara med henne gör mig high on life och givmild, medan jag lär henne att man inte alltid behöver ge, ibland är det okej att sätta sig själv främst. Vi kompletterar varandra bra.
 
Nu är jag trött som få,  jobbat 3 nätter och nu när jag väl får sova så kan jag inte. Jobbar dag imorgon så klockan ringer om 5,5 timmar.
 

Måndag!

 
 
På väg till mitt kära hjärta T. Slutade 9 imorse och då for jag bara snabbt hem, åt frukost med Mamma, duschade och begav mig till porsön för att ta bussen därifrån.
 
Kanske stannar på ica och köper med jordgubbar eller nåt annat smarrigt. T hade rose att bjuda på, efter 12 är det väl ok med en drink?

Myssöndag


Paniken som uppstår när jag inser att jag glömt laddaren till sp:n på jobbet.. Tur att jag ska tillbaka kl 4.

Nu har jag Ensam mamma söker-maraton med jordgubbar som Mamma serverat åt mig här där jag ligger i morgonrock under min mys-filt.

Middag för .. 1

 
 
 
Såsade på som en zoombie ikväll. Skyller på matkoma.
 
Sen hade jag en svag stund när jag fick panik över att jag är så jävla präktigt duktig hela tiden. Alla tjatar om att jag är så snäll, jag blir aldrig arg, jag är alltid i tid bla bla bla. Jag kan aldrig bara sitta, utan far alltid ut och springer, tvättar, städar, pluggar eller nåt när jag får en stund över. Jag äter bra, jag dricker vatten, jag blir inte full och jag röker sällan.
 
Jag går ju tamej fan att smula söner.
 
T frågade mig när vi pratade en kväll när jag skulle lägga mig, om hon kunde ringa senare. Herregud, jag är en person med läggtider, en man inte vågar ringa på kvällarna för att jag sover!!
Då skulle jag visa att jag inte alls somnade tidigt och satt uppe ett tag. Till klockan 11 då jag däckade..
 
Satte mig på terassen och rökte 3 cigaretter på raken. Efter det kände jag mig äcklig och tänkte att det kanske inte är så farligt att vara duktig ändå, det är ju vad jag alltid strävat efter så nu får jag väl vara nöjd med det.
 
För att spä på min präktighets-image lite till ringde Mamma nyss och sa godnatt. Det gör hon alltid när jag inte sover hemma.

Lördag

 
Blev en latmask-lunch idag, korv med bröd. Hemskt underskattad mat.
 
 
Nu har Ida vaknat till liv också, blir en kaffe på stan med henne och AK idag. Kanske att Liina och någon mer också hakar på.
 
Har regnat hela morgonen, men nu verkar solen titta fram. Ska leta kläder och fixa håret nu, kanske sminka mig. Har inte haft smink på snart 2 veckor, skönt.
 

Natti

 
Efter en gomiddag som avnjöts med Mor min åkte jag till familjen Fågelqvist som bjöd på efterrätt. Det slank ner fint. Socialiserade med Ida, Anna-Karin, föräldrarna Fågelqvist, samt Emil och Hanna som också var där.
 
När Ida och AK skulle börja göra sig klara för Färjan begav jag mig till lugnets, trygga vrå - jobbet. Ibland tycker jag synd om mig själv som jobbar natt på helgen, men ikväll är inte en sådan dag, utan jag har xet ganska skönt. Ikväll tycker jag i stället synd om de som haft semester första perioden, måste kännas bortkastat med tanke på vädret som var.
 

20 juli, 2012

 
Har haft en tjej med mig på intro idag på jobbet, hon är jättegullig så det var kul. Annars kan det vara väldigt påfrestande, minns när jag hade någon pensionerad gubbe på intro som ville jobba extra, höll på få slaganfall på honom.
 
Ska cykla hem min cykel sen, känns lockande att ta bussen, men sen tänker jag på alla feta människor som finns - troligtvis var det så de startade sin tjockhetskarriär. Inte för att jag har något emot tjocka människor, själv hade jag bara inte tillåtit mig själv att se ut så.
 

Jåbb


Slutar om en kvart, då kommer Mamma och hämtar mig. Ska hem och sova bara, tagit på mig ett extrapass imorgon 9-16. Som att de 24 passen på 24 dagar inte räckte, så det blir 25 pass ist ;)

Sen skulle jag och Mamma äta finmiddag och efter det är det bara att ta sig till jobbet igen för nattpasset. Kanske hinner träffa Ida och co en sväng också, måste passa på att ta tillvara på alla 6 lediga timmar imorgon.

Internetshopping

 
Gick lös lite med shopping till mitt hår. Är fruktansvärt slitet, så måste skämma bort det lite. Är ju lite halvbesatt (okej, helt besatt) av mig själv och allt därtill och hade mer än gärna lagt hela lönen på mig själv. Har ju dock lite förstånd, så håller det på en okej nivå.
 

Onsdagskväll

 
Nu luktar jag grill så det står härliga till! Spenderade kvällen i stugan och kände på lite friluftsliv. Jag vill så gärna tycka om det, det låter ju så idylliskt när alla andra gör det. Själv tampas man med mygg, rök i ögonen, mat som inte kan grillas förrän glöden kommit - då man redan proppat i sig efterrätten i hungernöd. Saker som flyger, tappas, spills.
 
Jag är en väldigt bekväm människa, jag måste erkänna att jag tycker om när saker blir gjorda utan att jag behöver anstränga mig. Inte direkt en skogsmulle. Det är inte för att jag inte kan, det är bara det att jag inte ids. Jag är en människa som hellre skulle betala någon annan för att göra sånt jag inte gillar för att lägga energi på det jag tycker är kul.
 
Jag väljer dock inte att se det som något dåligt, jag ser det snarare som att göra näringslivet en tjänst. Jag tycker om att jobba, jobbar därför mycket och betalar därmed mycket skatt. Det jag inte orkar göra själv betalar jag andra att göra, vilket gynnar företagsamheten, vilket i sin tur leder till fler arbetstillfällen, minskad arbetslöshet och färre personer som behöver bidrag. Så mina skattepengar kan i stället gå till skola och omsorg - där de hör hemma. Och inte i arbets"sökandes" plånböcker.
 
Nu blev det alldeles för politiskt, ska spara det tills jag går med i någon politisk debattgrupp, annars blir jag så upprörd så jag inte kan sova.
 

Nya naglar!

 
Gjort naglarna nu, tyckte hon slarvade så ska inte gå till henne mer. Annars blev de väldigt neutrala, blir så less om jag har för mycket färg och kan inte handskas med för långa, så det blev jag nöjd med. Men skarvarna syns från det som växt ut förut och det känns inte ok.
 
 
Nu ska jag åka och hämta Ida från jobbet. Vi ska åka till hennes stuga med resten av ligan och grilla. Blir nog en bra kväll!
 

18 juli, 2012

 
 Idag ska jag äntligen fixa naglarna, de har växt ut en del. Men har filat ner dem i takt med att de har växt och för första gången har jag inte tappat någon på 4 veckor!
 

Sol B-)

 
Har legat ute på gården och solat hela dagen, och grannarna har kommit och "hälsat på" mig i mitt läger en efter en. Förut tyckte jag sån spontan kontakt var hemskt besvärande, men börjar vänja mig vid det och tycker det är mest trevligt nu!
 
De söta småtjejerna kom också förbi och frågade om de fick vara med mig. De är i åldern när de ser upp till allt och alla och ville testa min klänning och mina skor och leka med min "mini-dator". Sen tyckte de synd om mig att jag "låg där och svettades" och frågade om jag ville bada i med dem i deras uppblåsbara pool. Jag tackade artigt nej. En av dem var sjukgymnastens dotter, och jag kan tänka mig att han får det svårt att ta mig seriöst på jobbet om han har minnet av mig badandes i en uppblåsbar pool med hans dotter på näthinnan.
 

Tisdag

 
Frukost i solen efter en morgonpromenad. Känner mig som en redaktör för tidningen "Må bra", men det är lite så jag har lever just nu. Inte ett moln på himelen - både bildligt och bokstavligt talat - och det är bäst att njuta medan man kan. För alltid när jag har det bra hittar livet ett sätt att ta ner mig på jorden igen.
 

Godnatt

 
Pappa och min morbror Bengt har åkt till Stockholm idag, så det är bara jag och Mamma hemma. Känns väldigt konstigt, Mamma är man ju som van är borta i och med att hon jobbar kvällar och nätter, men Pappa ska ju vara hemma vid middagen, och definitivt sova hemma!!
 
Har i alla fall varit ute och sprungit ikväll, gick som en dans. Träffade Ylikangas som jag inte sett på år och dar.
Brukade ses över en lunch/fika förut, jag, Ylikangas och Linus, men sen Linus skaffade tjej har han dissat oss vanliga, dödliga. Hemska människa.
 
När jag kom hem frågade Mamma om det var jag som stod och stetchade här utanför.
- Ja, sa jag.
- Jaha, jag funderade vad det var för kärring som stod där och kråmade sig.
Hm, jag som och kände mig jättevig och försökte se cool ut. Tydligen inte.
 
Nu ligger jag och ser Wallander och dricker thé. Har tagit på mig min "sparkdräkt" som jag fick i födelsedagspresent när jag fyllde typ 13. Känner mig ungefär så gammal. Eller ung.
 

Jordgubbstårta

 
Blev en liten tårta - made from scratch, till och med vaniljkrämen emellan kokade jag ihop själv. Tur att jag får utlopp för mina bak-manier på jobbet, så slipper jag äta själv. Sitter och tittar på tårtan, medan jag äter pumpakärnor. Ser ut som fågelfrön och smakar skit, men är tydligen bra för hyn, så det går ner.
 

Hemmafrun är i farten igen

 

Måndag - jobb

 
 
 
Ville absolut inte lämna min underbart sköna säng och åka och jobba imorse. Men vad gör man inte för pengar. Alla tycker jag är knäpp och dum i huvudet som jobbar hela sommaren. Förutom Susanna och Maria, som när alla frågar varför och om det inte är jobbigt, säger:
- Men gud vad duktig du är!!
 
Tycker det är skönt att det finns människor som inte ifrågasätter allt, utan faktiskt kan uppmuntra en. Jag hade ju inte jobbat så mycket ifall jag inte ville det. Måste dock säga att jag har lite ont i huvudet, har ju snittat typ 5 timmars sömn per natt hela helgen. Till nästa helg jag jobbar natt måste jag få mig själv att inse att det är okej att ta en nap när jag kommer hem. Jag behöver inte vara igång hela tiden.
 

Söndagskväll

 
Vann inget på bilbingon, tråkigt nog. Annars var det väl rätt mys! Förutom att jag tappade tålamodet på slutet och ville slänga ut hela spelplanen genom fönstret och sätta mig på tutan..
 
Efter det åkte jag till Ida, skulle ha lite themys med henne och Sussi, slutade med världens bullfest då även Eva, Maria och Lovisa kom. Och alla hade med allt möjligt gott, så vi åt och surrade.
 
Cykelturen hem var motig, blev erbjuden skjuts, men man blir inte tränad av att åka bil. Tråkigt nog, för jag älskar att åka bil. Sen har jag letat en diskett, men det är ju 2010-talet och ingen använder disketter längre så jag hittade ingen. Det var T's brorsa som behövde en, frågade till vad, men han svarde bara att jag såg ut som en som har disketter - hur nu en sån ser ut.
 
Idaville skryta med alla sina the-sorter, hon är ju en riktig theare, så hon har ju en del!

Bilbingo

 
Slutar  mitt 18-timmars-pass snart. Hade världens beslutsångest ifall jag skulle åka hem, eller höra med Ida om vi skulle ses. Ringde iallafall till henne och tur var väl det, för hon skulle på bilbingo - som jag velat fara på i flera dagar! Så nu kommer "dom" (vet dock inte vilka det är) och hämtar mig. Kul!
 

Little miss sunshine

 
Idag lyser solen för första gången på länge, så nu blir jag så energirik att jag tycker allt är fantastiskt. Jag ser mig själv annars som en ganska pessimistisk människa med min ironiska humor och sarkastiska kommentarer.
 
Däremot har jag på senare tid börjat uppskatta allt mycket mer och kan bli alldeles överexhalterad över småsaker. Som om någon ringer och föreslår att vi ska göra något:
 
- Ja GUD vad kul!!
Det blir tyst i luren..
- Är du ironisk nu?
- Nej, nej veerkligen inte!!
- Men Karin skärp dig, du behöver inte bli sarkastisk bara för att du inte vill göra det..
 
Sanningen är att jag inte alls är sarkastisk, jag blir bara så uppspelt att jag utbrister det med sån kraft att till och med jag själv tror att jag skämtar. Kul att folk tror jag är ironisk så fort jag tycker något är roligt. Men det är nog ingen som är van att jag tycker saker är speciellt roande, eller att jag spårar ur sådär.
 

Brännan

 
 
Min brunhet denna "sommar" kan jag faktist inte klaga på med tanke på att sommaren varade två dagar innan vi gick direkt på höst igen.  Vad jag däremot stör ihjäl mig på är denna linje !! Vad hände liksom, jag som har ett heltidsarbete med att sola för att unvika både plattbränna och bikinilinjer.. Nä, nu tappade jag kontrollen en och hade lite trevligt i solen och var social med folk och vad händer - jo, jag förstör min rygg. Hädan efter ska jag ha burka i solen. Förutom på terassen där jag ska ligga naken.
 

Utbildning

 
Har pluggat hela förmiddagen idag efter att jag kommit hem från jobbet. Blir mer och mer sugen på att söka in på högskolan. Satsar på att göra det till hösten -13. Fast å andra sidan ändrar jag mina planer titt som tätt, så fråga mig igen imorgon, så låter det säkert annorlunda!
 
När jag tappade motivationen och koncentrationen i pluggandet, vilket jag gör ofta, spanade jag in olika program. Just nu är jag lite inne på civilinjengörsprogrammet med inriktning internationell kemivetenskap på KTH. Kemi är ju något som ligger mig varmt om hjärtat och att kunna jobba internationellt har alltid varit en dröm. Frågan är ju bara om jag klarar det, jag tror ju att allting går - man lär ju sig, men att inte klara det hade för mig varit världens misslyckande. Det stod att man skulle ha höga betyg i NK-ämnena och matten, vilken tur då att jag hade MVG i matte A, B och C, VG i matte D och MVG i NK B.
 
 
Annars introducerade Sara mig för finansiell matematik. Eftersom jag älskar både pengar och matte, hade det nog passat som handen i handsken.
 
Så vi får see.. Berättade om mina utbildningsplaner för en liten kis. Han frågade om vi skulle gifta oss när jag var färdigutbildad. Vad då bli tagen för utbildningen!? Men då har jag inte bara en examen, utan även en ring på fingret när jag är klar.
 

♥ KARIN

Fredagskväll

 
Har haft en riktig slappardag och gått runt i björndressen hela dagen. Städat lite. Chillat lite. Sett film. Pluggat lite.  Nu ser jag Jönssonligan i väntan på att åka till jobbet. Fikar kladdkaka och the. Om någon har missat det så älskar jag fika.
 

Livet

 
Jag är en person som funderarerar väldigt mycket, och jag kan lätt analysera sönder varje del av varje liten tanke eller händelse. Speciellt saker jag inte förstår, jag blir fullständigt frustrerad och kan diskutera det med andra i flera timmar.
 
Just nu håller jag på skriva ett arbete i fysiken om "universum" och ni kan ju tänka er att det har satt igång mina tankar. Det här är ju någonting jag verkligen inte förstår, jag förstår för mitt liv inte varför jorden finns, varför små människor och djur springer runt på den ett tag och sen dör. Det finns ju ingen rimlig förklaring till det! Och till råga på allt är det aldrig någon som vill diskutera detta med mig.
 
Då är det bra att jag har en klok Mor, som faktiskt har kunnat ge mig ett svar som jag kan leva med:
 
"Meningen med livet är att leva och inte fråga varför,
för frågar vi varför kommer vi naturligt att börja leta svaret,
och jakten på det tar ifrån oss glädjen i att leva"
 

Fredag den 13:e juli

 
Regnet öser ner, det hade bara ett kort uppehåll imorse när jag cyklade hem från jobbet. Ibland har man tur. Även fast det är fredagen den trettonde.
 
Har därför hållt mig inomhus idag, slumrat framför DH och ätit kycklingsalld till lunch. Börjar känna att jag inte gjort någon nytta alls trots att klockan är efter 2, så ska ta fram dammsugaren en sväng.
 
Jobbar natt igen så börjar klockan 22. Har längtat tills jag ska jobba flera nätter i rad så jag kan behålla mina sängkläder på täcket och kudden på jobbet. Om det är något jag hatar så är det att bädda och ta bort det igen varje natt jag jobbar. Det är bra att jag uppskattar de små sakerna ;)
 
Har också renbäddat min säng hemma, så jävlar vad jag ska ha söndagsmys när jag slutar på söndagseftermiddagen, jobbar natt lördag + dag söndag.
 
Hittade ett extra-pass i augusti också som jag tänkte haffa, tjejen som hade det ville byta mot något annat pass, men jag förklarade för henne att jag håller hårt i mina pass. Men att jag jobbar mer än gärna hennes pass!
 

KARIN

Perfekt!

 
Torsdag idag, mötte upp T och Maria i stan lagomt till att sysslorna hemma var avklarade, kikade runt på stan innan jag skulle till jobbet.
 
Klockan 16 var det då dags för jobb, och intro-tjejen var redan där när jag kom. Hon var så trevlig och fin tjej. Hon vet fortfarande inte vem jag är, och jag tycker det är så kul med jobb att man får chans att träffa människor man aldrig skulle prata med i "verkligheten".
 
Hon var totalt faschinerad av mig, och sa gång på gång att hon "aldrig träffat någon som mig".  Hon tyckte jag var så söt, så fint brun, så trevlig, så hurtig, så ärlig, så glad. Det lät verkligen som världens tråkigaste helylle-tjej.
- Men gud vad tråkig jag låter!
- Näe. Asså.. Du är fan perfekt.
 
Vad tror ni hände med mitt perfektionist-hjärta? Det smälte och rann ut som guld i kroppen.
 
- Jag låter typ lesbisk, men jag blir bara så jäkla avis, la hon till.
 
Sen sa hon till K att han hade tur som hade en så speciell tjej som mig hos sig. Hon tyckte det var väldigt konstigt att jag inte har en pojkvän, och sa att jag förtjänar världens snällaste för att jag var så fin. Och hon förstår att jag är så omtyckt av alla, att det inte går att inte tycka om mig (ironiskt nog, med tanke på att "det inte finns ord för hur mycket" hennes kompis ogillar mig).
 
Innan hon gick sa hon att det var roligt att träffas..
- ..för som sagt så har jag aldrig träffat någon som dig.
 
Nu ligger jag på jobbet och ska sova, känner mig lite som en rymdvarelse, men annars är det lugnt. 
 

Mysmorgon!

 
Mm vad jag älskar fika. Jag som alltid varit en chipsare har nu övergått helt och fullt till fika. Åt rabarberpaj med hallon till dessert efter frukosten, självklart framför DH. Om vädret hade varit bättre skulle jag ta en joggingtur, men det är mulet som vanligt. Får nöja mig med cykelturen till jobbet som motion idag.
 

Natti!

 
Jag gjorde rabarberpaj imorse som jag och Mamma fikade efter maten och det var så gott, så gott. Jag berättade för Mamma att jag gjorde den på grahamsmjöl i stället för vetemjöl:
- Ja, men då är den ju nyttig! Då kan man ta sig en till bit!!
Både jag och Mamma åt som tokar:
- Jag hade kunnat äta hela pajen själv!
- Jag meed!!
 
Egentligen borde jag inte få baka, jag kan inte hålla mig från att äta! Eller på dagarna går det helt okej, då har jag oftast så tajta kläder att jag tror byxorna kommer spricka bara jag tittar på något smarrigt. Jag byter aldrig om till "myskläder" när jag kommer hem, för om jag sitter och äter chips eller annan gotta, har jag lärt mig att jag slutar äta när byxorna börjar spänna olidligt mycket i midjan. Oj oj oj, om jag hade haft en onepice, jävlart vad jag hade tryckt!
 
Det är dock mitt nattätande jag inte kan kontrollera. Jag vaknar varje natt, snor på mig morgonrocken och våldtar maten i kylen. Måste få bort den ovanan.. I natt får jag verkligen inte nattäta något, för jag och Ida var och åt på Max efter våran promenad. Vi valde mellan det eller att röka. Men eftersom ingen hade cigaretter fick det bli att äta. Eller "käka" som Ida alltid säger.



11 juli, 2012


Jag var förbi till jobbet idag och skulle lämna nyckeln lite snabbt, men slutade med att jag var där typ en timma och surrade med Christina. Får ju som aldrig tid för det annars när vi bara byter av varandra.

Hon jobbade sitt sista pass innan semestern och sa åt mig att hålla ställningarna medans hon är borta. Även de två andra ordinarie tar semester, så det är jag och vikarierna en tid framöver. Det är jag som får hålla i trådarna, tampas med allt extraarbete det blir när vikarierna inte vet hur de ska göra och störa mig på att de aldrig diskar eller tar ut soporna.

Jag känner mig som en kärring när jag klagar på det och en ångesttanke kryper i kroppen om att jag stannat på samma jobb för länge. Jag hatar människor som klagar på sina jobb, det betyder i min mening att de är understimulerade och har för lite att göra och behöver få uppgradera sig. Jag känner mig farligt nära den gränsen.

Det är stunder som dessa jag ser en egen lägenhet som ett fängelse, som att det skulle göra så att jag fastnar i torra och tråkiga rutingängor. Jobbar, äter, sover, tränar. Längtar till semester. Får semester, lever ut hela årets roligheter på 5 veckor. Har ångest att semestern är slut. Jobbar, äter, sover, tränar. Längtar till semester igen.

Jag tampas med tankar om att något nytt måste hända. Fast jag egentligen trivs väldigt bra. Tror det beror på att jag alltid vill utvecklas, och just nu är jag fullärd där jag är. Jag är så engagerad jag kan bli, utvecklande för enheten, omtyckt av alla och en jävel på att städa. Bättre än så blir det inte. Jag får väl någon kronas löneförhöjning då och då, men mer än så är det inte.
Och om jag inte ger mig på Christinas post som huvudskyddsombud och blir fackligt engagerad har jag inte mycket mer där att hämta.
 

God morgon :-)

 
 
Rivstartar dagen med lite janssons frestelse så här på morgonkvisten. Inte alla som äter det till frukost, men jag älskar mat alla tider på dygnet. Älskar när M & P sätter mat färdigt på en tallrik i stället för att de sparar det i karotterna, det finns ju inget bekvämare än att bara slänga in den i micron!
 
Nu ska jag mysa ner mig i soffan framför DH. Grått och regnit ute, ganska skönt ibland, annars får jag så dåligt samvete att jag inte är ute. Blir säkert så uttråkad så jag pluggar lite också! Sen ska jag ta en motionsrunda till jobbet och lämna nyckeln jag fått med mig hem. Igen.
 
 

Lilla Luleå

 
Jag vet inte om det är Gud som tycker att jag har för lite spänning i mitt liv, men på torsdag ska bästisen till en brud som hatar mig gå intro med mig på jobbet.
 
Träffade henne på jobbet idag och hon utbrast:
- Gud vad söt du är!!
 
Det har alltså inte klickat för henne vem jag är. Gör det det på torsdag lär jag få det hett om öronen.
 
Christina pratade om hur söt och snäll alla tycker jag är, förhoppningsvis kopplar hon inte att den tjejen är samma som hennes kompis säkert beskrivit med andra ord.
 
Det var först när hon gått som det klickade för mig att det var hon. Berättade för Christina som hört om "bråket" förut och vi höll på dö. Sånt här händer bara mig. Hon frågade om vi skulle boka om introt, men det känns väl inte nödvändigt. Jag hävdar fortfarande att mitt samvete är rent, så det är väl bara att köra.
 

10 juli, 2012

 
Sitter och petar i mig gröt till frukost i väntan på att min morbror ska komma. Han har kommit till Luleå på morgonen för att fixa bilen, så han borde dyka upp snart. Ska väl fixa i ordning kaffe och något att stoppa i mun och bjuda på!
 
Sen ska jag cykla in till stan efter lunch för lite ärenden innan jag börjar jobba klockan 4. Måste hinna städa innan dess, har skitit i det de senaste dagarna vilket har lett till att ett extremt klädberg bildades över hela golvet. Och igår när jag var och lyfte i sakerna upptäckte jag världens äckligaste skalbagge, typ stor som en kackelacka. Så nu kom städmanin tillbaka igen..
 

KARIN

9 juli, 2012

 
Har varit ner till konsum och hämtat ut mitt paket innehållande min nya sminkborttagning jag beställt. Och eftersom att mitt nya extremt viktiga livsmål är att visa mig snygg inför grannarna svirade jag om till min favorit-klänning jag fyndat på gina för typ 50 spänn för nån sommar sen.
 
 
 
Fick två nya kompisar på vägen hem, Lovisa och Olivia. De skulle börja ettan och tyckte min klänning var fin. Lovisa är dotter till en av sjukgymnasterna på jobbet som jag alltid gör bort mig för och bor i huset mittemot. De ser ut att vara världens mysigaste och finaste familj och jag och Mamma glor alltid jättemycket på dem. Mamma säger att de påminner om våran familj förr i tiden!

Sommar

 
Slås ofta av hur harmoniskt vi har det hemma hos mig. Ikväll har hela Nilssons verksamhet flyttat ut på terassen, Mamma skalar potatis, Pappa prasslar med sin korsordstidning och jag njuter av eftermiddagssolens värmande strålar. 
 

9 juli, 2012

 
Har nyss anlänt till jobbet och ska starta dagen med en kopp kaffe. Självklart lyser solen med sin fulla kraft den enda dagen denna vecka när jag har dag-passet! 
 
Hade möte på jobbet i förra veckan, och som vanligt blev jag rosad. För mig som älskar beröm var det en riktig boost, men ett tag blev det till och med lite mycket så jag blev alldeles generad med allas blickar på mig. K's mamma berättade vad de tyckte om alla, några var duktiga, några var trevliga och Karin - ojojoj, du är så snäll. Såå snäll. Alla höll med om att jag är så snäll. Konstigt, folk i min ålder skulle nog beskriva mig som en dryg bitch.
 
K's mamma sa också att alla är så ordentliga, hon spände ögonen i mig - speciellt du! Ingen annans beröm är lika läskigt som hennes..
 
Sen satte jag ner foten när jag tyckte Christina blev orättvist anklagad, hon tackade sen för att jag hade stått upp för henne. Alla hade hoppat till i stolarna när just jag hade tagit ton, jag är inte direkt den som pratar i onödan. En väldigt effektiv teknik, för när jag väl öppnar munnen säger jag det viktiga, med allas fulla uppmärkssamhet.
 
Nu ska jag jobba vidare, så jag fortsätter växa i allas ögon!
 
 

Söndag

 
Nyss hemkommen ån John, vi har varit där och bakat kladdkaka. Och när jag skriver vi betyder det inte att jag gått och blivit schitzofren, utan vi betyder underförstått jag och Ida. Vi har varit med varandra hela helgen i princip. Har fått känna på att ha en 'vanlig' helg i och med att jag jobbat fredag dag och sen måndag dag. Det var ingenting jag föll för, så det blir skönt att komma tillbaka till min vardag och jobba natt och kväll och helg lite kors och tvärs igen.Min fantastiska, nya jumpsuit jag fyndade i lördags!

Gårdagskvällen!

 
Igår åkte jag till Liina och hade en mini-förfest med hon och hennes kompis Viktor. Himla trevligt! Sen åkte vi till stan och mötte upp Ida och ett gäng killar, och efter lite om och men begav vi oss till Olivers. Det var 18+ och en väldigt ung publik om man säger så. Inte för att jag är lastgammal, men ändå känner jag mig ofta mycket äldre.
 
Jag vet inte om det är för att jag är en liten mini-pensionär, men jag får sådan avsmak av att se fulla människor att jag knappt vill dricka. Jag vet att jag har varit likadan och säkert mycket värre, men nu känns den tiden väldigt förbi. Och jag vet att det låter töntigt att säga att jag "växt ifrån" supandet trots att jag bara är 21 år, men lite så känner jag. Så jag sippade på mitt vinglas hela kvällen på Olivers och kände mig i alldeles utomordentlig form.
 
Sen promenerade jag och Ida hem till henne, kvällsfikade lite och sussade sen, börjar bli en rutin. Kanske kommer någon period när jag blir wild and crazy igen, men just nu trivs jag med att ta det lilla lugna. Dricka vin med trevliga människor, prata om allt och inget, spana på lite människor ute och träffa folk man känner.
 

♥ KARIN

7 juli, 2012

 
Idag har jag umgåtts med Ida (skräll), Liina och Susanna. Vi tog ett glas vin på Friend's och gled en runda på stan. Jag har dock varit hemskt trött och tänkte ta en nap när jag kom hem men så blev det inte. Satte igång med lite plugg ist och sen blev det Mammas supergoda gravade lax till middag och en en halv flaksa rose..
 
Slaggade lite efter maten och nu ska ja fixa mig och åka till Liina, sa dricka ännu mera rose och kanske ta en utgång på det. Liinas kompis sulle också komma till henne, det är bra så jag får se lite nya ansikten. Höll på hälsa på en kille jag mötte på stan en dag för jag trodde jag kände honom. I sista stund stoppade jag mig själv vid leendet, då jag kom på att jag inte alls kände honom utan det var killen som lagade min cykel..
 
Nä, ska fixa mig klart nu och sen lära Pappa Wordfeud innan jag åker!
 
 

Tjejkväll!

 
Efter pizza och ett glas vin hamnade jag i koma. Däckade en timma på det. Jag och Ida hade planerat att ha lite grillmys i hennes stuga, men när jag vaknade halv 8 tänkte jag ställa in hela skiten och sova resten av kvällen.
 
Sen skärpte jag mig, dels för att jag hatar folk som bangar av småsaker och dels för att jag då skulle ha sovit bort min enda lediga fredagskväll denna sommar. Typ. Man måste passa på att a tillvara på tiden
 
Ida plockade upp mig, vi sket dock i grillningen och köpte i stället ost och kex, chips, frukt och jordgubbar. Sen for vi och Sussi, Maria och Eva ut till stugan och hade en mysig liten tjejkväll.
 
Nu har jag kommit hem för ett tag sen och det ska bli så gudomligt skönt att sova. Har tagit ut knuten ur håret som jag sovit med två nätter i rad. Hehe.. Den blev lite mosad av min tupplur idag, annars har den hållt sig i form ;) Ska bli skönt att tvätta håret imorgon, har dock duschat av kroppen, men känner mig inte fulländad och ren om jag inte tvättar håret.
 

6 juli, 2012

 
Igår kände man av livests goda sida då jag och T åt jordgubbar till frukost och satt och surrade över en hel termos kaffe på morgonen. Sen åkte vi till hennes mormors stuga där Maria och T's morbror och lill-kusin också var.
 
Blev en heldag i solen, vilket resulterade i en bränd rygg, jag får så dåligt samvete mot min kropp att jag håller på bränna mig! Men det var toppenskönt att känna lite värme och supermysigt där!
 
Sen har jag jobbat natten och så dag idag. Lite hårt, kan jag erkänna. Plus att jag hade en tjej med på intro idag. Men hon var hur trevlig som helst så det var mest kul. Men nog kände jag mig trött och risig, Och nu känner jag mig som en dyslektiker som skriver konstiga meningskombinationer.
 
Laddar upp med lite chips och en PN i väntan på att pizzan anlnd till middag!
 

Godmorgon!

 
Nog är det konstigt, när jag ska till jobbet på mornarna dödar jag mig för att kliva upp halv 8, hur tidigt jag än lägger mig. Idag är jag ledig och vaknade kvart i 7 utan att ens ställa larm.
 
Väntar nu på att Mamma ska komma hem från jobbet, så jag kan sno bilen och åka till T. Har inte varit där på superlänge, och känner mig som en bad, bad friend som aldrig kommer och hälsar på!
 
 

Födelsedag, dag II

 
Ida bjöd mig på födelsedagsmiddag efter jobbet, åt gott och drack lite vin på Harry's. Perfekt.
 
Sen gick vi till henne, då fick jag min andra present. Lät lite dirty, men det var inget sånt. Det var en mycket påhittig present, hon känner mig min Ida. Så vi får väl se vad det blir med det. Vi hade i alla fall kul och det kändes som att vi var två fnittriga tonåringar igen - till skillnad som de två bittra pensionärerna vi annars brukar vara!
 
Annars så har jag ont i huvudet ikväll igen och mina fötter värker av smärta. Jag och K gick på jakt efter mina skor jag tappade på väg till jobbet imorse, kom till lulsundet och sen dog jag av skavsår så vi vände. Skorna hittades inte. Grämer mig lite eftesom det var mina favoriter från Replay, men what to do? De var inne på fjärde säsongen så ja antar att det var Guds sätt att sätta stopp för användandet av dem!
 
Sen testar jag nya varianter av min favorit-knut-frisyr. Idag piffade jag med pärlor!
 

4 juli, 2012

 
 
Idag bjuder Luleå på fantastiskt väder. Självklart är idag en av de 6 dagar denna månad när jag jobbar 9-16. Så typiskt. Men vi tar det luungt, solar, chillar fikar. Kunde varit värre.
 

3 juli, 2012

 
Avslutar födelsedagen snart, mitt huvud bultar av smärta. Så trött. Fick jordgubbar och paket när jag kom hem fråns jobbet, sen fix och stan med Mor. Lunchade på Friend's och skulle kolla på min present, men butiken hade semesterstängt...
 
 
 
Sen jobb. Pappa kom med mat, 6 byttor - lovande. Halstrad lax, färskpotatis, hemmaodlad sallad oc sås. Till efterrätt jordgubbar, kladdkaka och grädde.
 
 
Jag har det bra. Det bästa är att detta hade kunnat vara en vanlig dag, jag är bortskämd som få.
 
Killar får svårt att leva upp till mina förväntningar. Om jag var kräsen förut är det ingenting emot hur jag är nu - efter att ha blivit bortskämd i snart ett år med att få precis som jag vill och lite till.
 
 

Födelsedag, tralalala

 
Idag blir jag 21 år, hurra hurra. Höll inte på ta mig upp ur sängen imorse, var stel som en pinne. Är väl så när man blir gammal. Skämt å sido, jag och K gick en långpromenad hem till mig igår för att hämta linsdosan och glasögonen mina. Fikade med mina päron också!
 
Nu ska jag hem och fixa mig, för såhär kan jag inte se ut på min födelsedag:
 

2 juli, 2012

 
Att jag har bytt schema i sommar och inte längre jobbar natt på måndagar är konstigt, har jobbat varenda måndag natt sedan februari. Därför var det skönt när Anita från IK ringde och sa att hon som skulle komma till natten var sjuk, frågade om jag kunde stanna. Dum fråga. Självklart kan jag stanna.
 
Efteråt säger hon att jag får kval för det - even better! Då överlever jag lätt att jag inte får frukost i sängen imorgon på min födelsedag. Att slagga för över 300 i timmen är helt ok.
 
Sen jobbar jag kväll extra imorgon också. Christina frågade för någon dag sen om jag kunde ta den, vi tittade på schemat tillsammans, såg att jag var ledig och jag tänkte: tisdag, nä då är det inget speciellt..
Först när jag kommer hem och ska skriva in det i kalendern, inser jag att det är min födelsedag. Så brydd om det är jag!
 
Så det blir att snabbt cykla hem imorgon, duscha, fixa mig och sen till stan för att äta födelsedags-lunch med Mamma. Ja, jag är bästis med min Mamma. Det blir så när vi är ledig om dagarna tillsammans.
 
Resten av veckan jobbar jag en del, med har planerat in Ida på onsdag och en tripp till T på torsdag. På fredag blir det kanske utgång och lördag, söndag beställer jag sol för då vill jag sola!
 
 

Ridlektioner

 
Har bestämt mig för att börja rida till hösten och tog tag i att maila LRK om det idag. Har dragit mig för det, eftersom jag alltid känt att jag är på väg någonstans, att jag ska flytta eller göra något annat, resa, plugga. Nu har jag bestämt mig för att sluta vara så rotlös. Jag har, efter många samtal med Ida över öändligt många koppar the, insett att det inte handlar om var man är - utan vad man gör.
 
Jag är lycklig där jag gör det jag gillar. Där jag har mål som jag uppnår. Mina krav på livet inte höga; jag vill bo i city av den stad jag är i, jag vill tjäna mer än jag gör av med, jag vill umgås med och göra det jag gillar. I Luleå finns allt jag gillar att göra, min familj och vänner. Jag har ett jobb jag får jobba hur mycket jag vill på och snart har jag råd att köpa mig en lägenhet.
 
I Stockholm som min andra hjärteshalva bankar för finns människor jag saknar, möjlighet att utvecklas både privat och karriärsmässigt och en puls och kultur som jag gillar. Men jag har inte råd med en lägenhet där, jag har inte ork att frakta mig staden runt om jag ska göra något och jag har inte utbildningen för att få jobben jag vill ha.
 
Än.
 
Dock så jobbar jag på saken. Och när jag kan leva ett så bekvämt liv där som jag gör i Luleå idag, då jävlar packar jag flyttkartongerna, köper mig en lägenhet i vasastan och klapprar runt med mina löjligt höga klackar folk höjer ögonbrynen åt i Luleå i en av de vackraste städer jag sett.
 
Men tills dess stannar jag här. Sliter för lönen, kämpar med fysik-formler och tränar så svetten lackar för att nå mina mål. Och från och med i höst ska jag även rida. Så jävla tagg.
 

Frukost framför DH

 
Chillar här i soffan framför DH, min nya morgonrutin. Sen ska jag städa, renbädda och sånt i väntan på att Mamma ska stiga upp, hon har jobbat natt. Vi pratade om att åka och titta på min födelsedagspresent idag, fyller nämnligen år imorgon! Eller så tar vi det imorgon, för idag lyser solen för första gången på länge och då hade det suttit fint med en PW innan jag börjar jobba kl 4.
 

1 juli, 2012

 
Hade en spa-morgon idag noch filade naglarna, fixade fötterna och lackade tånaglarna. Perfekt en regnig söndag.
 
Sen svängde jag förbi Åhlens inan jobbet, skulle köpa en hajklämma till håret för att slippa nöta med snodd när jag ska ha det uppsatt. Men det kändes så töntigt att komma till kassan med en 15 kronors klämma, så ett armband fick följa med också.
 
Ett enkelt silverarmband. Funderar på att sätta på nån berlock själv, har ju min smyckes-pyssel-låda hemma!Nu sitter jag och väntar på att slav-pappa ska komma med mat till sin svältande dotter. Sen ska vi och fika hos K's mamma. Mumma.

Sminkborttagning

 
Eftersom att Mamma råkat slänga min sminkborttagning har jag nu fått en anledning att köpa ett helt nytt set. Tyckte nämnligen inte om den gamla, men tvingade mig själv att använda upp den eftersom jag köpte den för över 500 spänn..
 
Så nu återgår jag till mitt favoritmärke Mary Kay och skiter i Dermologican som en hudterapeut föreslog till min, vad hon sa: fruktansvärt dåliga hy! Hon sa att man såg att jag var rökare! Jag som aldrig erkänt för mig själv att jag är rökare höll på slå till henne. Men det är klart, jag hade rökt säkert ett paket om dagen i nästan ett år, det syns.
 
Efter det drog jag ner till ett paket i veckan, och i våras slog det mig hur onödigt det var, och drog ner det till att bara "tjuvröka" nån cigg då och då.
 
MK har också mycket sötare flaskor, vilket gör det finare i badrumsskåpet ;)

RSS 2.0