31 oktober, 2012

 
Någonting jag alltid har stört mig på hemma är att allting i kylen har bestämda platser, det är ingen som säger något när man sätter fel, men nästa gång man öppnar kylen har de liksom automatiskt återgått till "rätt" plats igen.
 
Så skulle ju jag aaldrig ha när jag bodde själv. Svammel, tyckte jag.
 
Nu har jag bott själv ett tag, jag sätter in saker i kylen där de passar och eftersom det mest är jag här så ligger de ju på samma ställe alltid. Tänker inte mer på det..
 
Och så igår när jag och Ida packar upp handlingen märker jag hur hon radar upp varorna på köksbänken:
 
- Jag sätter allting här så får du sätta in det själv där det ska vara, för jag vet att du har bestämda platser på allt!
 
Saay whaat!? Det var ju precis det jag INTE skulle ha. Och hur kommer det sig att hon har märkt det? Hur mycket jag än har strävat emot allt har jag blivit exakt så. Samma sak med allt. Jag har blivit den jag absolut inte skulle bli..
 

30 oktober, 2012

 
Sitter och väntar på att Ida ska plocka upp mig och så ska vi storhandla. Funderar på vad en storhandling kostar, som vanligt har jag ingen koll på pengar, 1000, 2000, 3000..? Ska jag väl handla är det väl lika att jag fyller frysen, tycker inte att det är den roligaste sysslan om man säger så.
 
Annars har jag äntligen kommit till skott och målat klart min pall och stol. Mamma kom hem med en operationsduk från jobbet som var perfekt som undlag för golvet. Hade behövt dra på en på mig också, för själv fick jag färg både på kläderna, kroppen och i håret. Jag tänker varje gång att jag inte behöver ta på några målarkläder för "den här gången ska jag vara försiktig". Efter 21 år i denna klumpiga kropp har jag ännu inte lärt mig att försiktig existerar inte i min värld.
 

29 oktober, 2012

 
När jag var ut i lördags och sitter och pratar med en, känner jag hur någon kommer och tar mig i sidan. Jag vänder mig om och en kille frågar hur jag trivs. Eftersom jag blev nog irriterad över att någon kom och inkräktade på mitt revir och tog i mig, tittar jag på honom som om han var dum i huvudet. Vad då trivs, på krogen eller vad fan menar han.
 
- Braa..?
 
Säger jag frågande. Sekunden efter inser jag att det är snygg-mäklarn. Tänk att det ska vara så svårt för mig att placera människor när de inte är i sina rätta element. För att släta över mitt dåliga beteende ler jag mitt soligaste leende så han säkert tror jag vill ha honom. Det vill jag ju ockaå, men det behöver ju inte han veta.
 
Han stannade i alla fall ett tag och pratade, så helt ointresserad av mig är han nog inte... ;)
 

Bloggläsare..

 
Om det är något som är lika smickrande som det är genant, så är det när någon säger att de följer min blogg, att jag skriver bra eller att det bara är roligt att läsa den.
 
Det händer lite då och då, nu senast i helgen och jag känner mig lika ertappad varje gång, som om någon tjuvläser min dagbok. Ironiskt nog, med tanke på att den ligger på nätet tillgänglig för hela världen.
 
Otroligt kul att någon liksom läser och intresserar sig för mig och mitt lilla liv, mina tankar och funderingar. Samtidigt blir jag generad, jag är egentligen en väldigt privat person med stark integritet och det är få som känner mig på riktigt. När jag skriver glömmer jag ofta bort att andra kan läsa och när jag tänker på det berättar jag här långt över mina gränser för vad jag någonsin skulle säga till någon "i verkligheten".
 

HELGEN

 
En bra helg börjar rulla ut, ligger hemma och tar igen mig. Utgång både fredag och lördag, stan, middag med mina fina, besök av Johanna och Ella och bus med fröet idag, söndagsmiddag hos M & P och nu mina favoritprogram på tv:n.
 
Har alltid trott att de som säger att de har det bra bara försöker intala sig själv och omgivningen att det är så, men vad ska man säga, jag har haft en så jävla bra helg!
 

25 oktober, 2012

 
Åkte till stallet direkt efter jobbet idag. När jag är där sadlar jag om helt (hehe) och blir djurvän deluxe. Sitter i boxen och myser med Brama, låter henne snusa mig i nacken, samtidigt som kisse spinner i min famn. Ser in i stora bruna ögon och undrar vad hon tänker på. Ingenting troligtvis. Ibland hade det varit skönt att stå i en box och käka dagarna i ända. Vara ute i hagen ett tag och sen äta lite mer.
 
 
Praktiskt att stan hade kvällsöppet så jag kunde shoppa lite när jag kom från stallet. Synd bara att jag kommer hem och upptäcker att jag har hö i håret och spån på strumpbyxorna. Jag personifierar inte direkt glamour om man säger så.
 
Imorgon dock, då blir det andra bullar. Dejt med T och Maria. Klackar, lockar och uppklädd till tänderna. Det är ju trots allt fredag. På lördag är det festligheter, syster kommer hem i helgen och jag är ledig. Brabrabra.
 

24 oktober, 2012

 
Lasse, min chef, kom och var med K när jag hade lite ledigt idag. Han förklarade hur det gick till när personal skulle ringas ut om någon var sjuk.
 
- Först har de vikarielistor som de går efter, och om ingen svarar eller kan så ringer man Karin så får man ett säkert "ja"!
 
Jag är verkligen en profil inom företaget. Alla känner till mig som lill-Karin som är så sööööt och alltid kan jobba. Helt okej signum.
 
Sen fick jag höra att sjukgymnasten är sjuk imorgon och att snygg-vikarien kommer i stället. Har varit så arg för att Christina alltid jobbar när han är, men imorgon får jag träffa honom. Med förvarning dessutom så jag kan vara snygg och inte se ut som jag oftast gör på dagpassen - just uppkommen ur sängen.
 
Det är ändå som upplagt för att jag ska göra bort mig. Så fort jag öppnar käften kommer det bara gå utför. Bäst att försöka hålla den stängd. En tyst skönhet i stället för en pladdrande klumpeduns..
 

Grattis T!

 
Skulle vara med T idag, sen kom jobbet emellan och jag jobbar 9-22.. MEN sa till min chef att jag var tvungen att vara ledig 14-16, så hinner träffa henne då. Är ju hennes födelsedag så måste visa att jag är värd hennes vänskap lite i alla fall!
 

Myskväll

 
Tog ett bad när jag kom hem och surrade med Ida i telefon som inte alls var här när jag kom hem. Efter närmare en timma dör telefonen. Vid det laget var vattnet kallt och det sista ljuset brann ut så det blev kolsvart. Så typiskt.
 

Ny porttelefon!

 
En man kom och installerade min nya porttelefon imorse. Jag kom just från jobbet, var jättetrött, han pratade skånska och jag orkade inte ens anstränga mig för att försöka förstå vad han sa. Han var dock jättetrevlig och fick dit den fort så jag var nöjd och glad.
 
Ska testa den på Ida som är där ikväll när jag kommer hem. Ljudet är inte att leka med och jag skämtar inte när jag säger att jag kommer att skita ner mig om någon busar med den på natten..
 
 
Sen kom Mamma och plockade upp mig och så åkte vi och lunchade på köksverket. Diskuterade mest mitt jobb som kaosar litegrann just nu. Inte för att jag klagar, kaos betyder oftast fler pass till mig. Catching.
 

Lill-ponnyn

 
Var hur kul som helst att rida igår. Angelica kom inrusandes i sista stund med Brama, efter kom Uffe stressandes med sadeln i högsta hugg. De har det alltid stressigt i den familjen!
 
Tycker synd om Uffe som måste engagera sig i hästen, ska aldrig köpa en häst åt mina barn! Sen har Angelica honom runt sitt lillfinger och Brama är nog den mest bortskämda häst jag vet, snart har hon väl en hästens säng att sova i i stället för en box.
 
Skojade med Uffe och sa att jag hade anmält honom till en intensivkurs för vuxna, det var inte populärt, och det fick jag igen för när vi kommer in i stallet och min ridlärare säger till Angelica:
- Vad rund och go hon har blivit, 
syftandes på Brama, säger Uffe:
- Ja visst har hon! Du menar Karin va?
 
Aoch!
 

22 oktober, 2012

 
Angelica ringde och väckte mig vid 10 imorse. Jag harklade mig 15 gånger innan jag svarade för att få igång rösten och ljög att jag tittade på tv, men hon kom på mig med att sova i alla fall. Tycker det är så genant.
 
Hon frågade om jag ville ha Brama på min ridlektion ikväll, som fan att jag ville. Har alltid tyckt de med egen häst på lektionna har varit så coola, nu får jag också vara så cool! Ska ta min fina beige/bruna ridoutfit, så jag matchar Brama. Alla i min ridgrupp rider i pösiga ridbyxor och vad jag skulle kalla en "sovtröja", visst man behöver ju inte gå all in (som mig) när man "bara" ska till stallet, men man kan väl se reprensatibel ut i alla fall..
 
Nu ska jag fortsätta äta min sena frukost, fixa med mina favoritpärmar med "viktiga papper" som bara växer och växer och gå ner på stan för lite ärenden. Sen ska jag åka hem till björx!
 

21 oktober, 2012

 
Nyss hemkommen från jobbet och ska sova i min egna säng för första gången på några dagar. Själv dessutom. Känner mig som en änka när jag bara bäddar upp "min" sida av den.
 
Ligger och ser film, men somnar nog snart. Imorgon ska jag ta sovmorgon, den enda tiden jag har att passa är ridningen vid 17. Hur jag nu ska klara den, har träningsvärk från hell. Huur kan folk tycka att träningsvärk är skönt?
 
 

Som en ängel..

 
Jobbar helgen och byter av en viss tjej varje pass. Ja, just hon, bästisen till "tjejen som hatar mig". Som visar ännu en gång att hon avgudar mig. Förra gången vi sågs var jag perfekt, sen har hon frågat Christina om inte den söta tjejen ska jobba, att jag är så snygg och att hon har tänkt så mycket på mig (creepy? - ja, lite. Men hon är gullig, så hon kommer undan det).
 
Det första hon utbrast när hon kom imorse var:
 
- Åh, vad smal du är!
 
Hann inte prata desto mer, men när jag kom tillbaka till jobbet i eftermiddag tittade hon på mig med stora ögon och sa hänfört:
 
- Vad fin du är!
 
- Hon är alltid elegant, hör jag K instämma.
 
Känns spännande att någon så tveklöst tror att jag är perfekt. Men bra. Hon behöver inte veta alla mina skönhetsritualer, eller timmar framför spegeln. Inte heller hur jag drar ner på maten när jag känner mig tjock, eller mina x antal rundor i springskorna. Hon kan gott få tro att jag ser ut som jag gör helt naturligt.
 
För att spä på sagoväsen-känslan säger K's mamma:
 
- Karin ser ut som en äääängel när hon kommer springandes över gatan till jobbet i sina blonda lockar.
 
 

20 oktober, 2012

 
Ligger och ser x-factor och äter chips. Man kan tro att det är fredagkväll, men det är lördagsmorgon. Igår var jag upptagen med att ha Ida och Emil här och skruva ihop mitt köksbord och stolar. Emil tog sig även en titt på resten av sakerna i lägenheten som jag har problem med, typ routern och vajern till sovalkovs-draperiet.
 
Nu ringde Ida och det är tydligen slut på glassandet. Hon berättade dagens bootcamp-schema, så det är bara att hoppa i gympa-dojjorna. Är ledig 20 timmar på 3 dygn och hon ska ha mig tränandes tills jag spyr. Funderar på om hon vill ta kål på mig.
 

19 oktober, 2012

 
Jag vet inte riktigt hur det kommer sig, men jag har helt slutat bry mig om vad alla andra tycker och tänker. Av någon anledning går saker alltid lite snett för mig, vet inte om det bor på klumpighet, tanklöshet, förvirring eller kanske lite av varje, men jag gör ständigt bort mig. Medvetet och omedvetet. Det jag har lärt mig är att det inte är så farligt. Jag tar mig inte på så stort allvar längre, och om folk tycker att jag är lite underlig får de gott tycka det.
 
Jag vet en person som skulle sucka och säga:
 
- Det är ju det jag har försökt lära dig hela tiden!!
 
Ja, jag ser det nu. Men jag behövde inse det själv, och nu när jag gjort det märker jag hur mycket enklare allt är. Jag ligger inte längre vaken om nätterna och analyserar sönder varje del av varje samtal eller händelse utan kan lugnt lägga huvudet på kudden och bara sova. Godnatt.
 

Husdjur

 
Jag lurade Pappa att jag hade köpt en majsorm igår, i 5 minuter höll jag på med övertygninar om att det var sant och sa innan jag for:
 
- Du får se och gosa med honom imorgon!
 
På kvällen ringer Mamma:
 
- Inte har du väl en maj-svorm?
- Va?
 
Vad menar hon, maj-svorm? Vad är det, det är ju inte ens maj?
 
- Majs-orm!! Pappa säger att du köpt en majsorm!
- Nä det har jag inte.
 
Hade redan glömt mitt lurendrejeri.
 
- Men ifall jag hade det hade det väl inte varit så farligt, tänk vad mysigt att gosa med den..
- Nej men fy, den rymmer och kryper in i näsan på dig under natten! Du kan väl köpa en häst, eller en katt om du prompt ska ha ett djur!
 
Jag som aldrig har fått ha djur, absolut inte en häst! Tydligen är allt bättre än en orm. Inte för att jag tänkt ha en, men då vet jag vad jag ska hota med om de är emot någon av mina framtida ideer.
 

17 oktober, 2012

 
Fick medges ej när jag skulle betala för lunchen igår med jobbet, förstår ni så genant?! Som tur var hade jag mamma Christina med - inte min Mamma, men min mamma på jobbet. Hon som alltid påminner mig om telefonerna, säger åt mig att ta det lugnt när jag ska ut och nu även betalar min mat.
 
- Karin man kan inte köpa en lägenhet om man sen inte har råd att äta!
- Jag har pengar på mitt andra konto.. mumlar jag skamset.
 
Detta hindrade mig inte från att besöka Allstar på kvällskvisten. 3 glas vin senare skulle jag gå till kassan och betala när mitt sällskap säger:
 
- Jag tog hand om det.
 
Det är vad jag gillar, inte att bli bjuden, men lite handlingskraft.
 

Teamträff!

 
Dags att kila iväg på teamträff med jobbet. Självklart på en restaurang på andra sidan stan och så snöar det ute..
 
 
Sen ska jag hämta ut mitt köksbord på mio som äntligen har kommit. På hemvägen stannar jag hos Brama, ska fixa maten hennes och ta mig en liten ridtur. Dags att plocka fram täckbyxorna och mina andra vinterstallsaker!
 
 

16 oktober, 2012

 
Nu tycker Gud att mitt liv är alldeles för drama-free igen, så då ska det självklart röras om i grytan.
 
I fredags såg jag "tjejen som hatar mig" på krogen. Tillsammans med hennes bästis som jobbade här i somras. Jag smög mig som rosa pantern mellan väggarna för att hon inte skulle se mig och börja prata. Då skulle det säkerligen komma fram att den söta tjejen hon jobbat med var samma person som bästisen ansåg vara en hänsynslös bitch.
 
Jag lyckades undvika en incident och var nöjd och glad. Tills jag nu ser att hon ska komma och jobba igen i helgen. Jag som har det så lugnt och skönt.. Får hoppas att hon fortfarande inte vet vem jag är, jag är för gammal för intriger. Jag är också less på att försvara mig och egentligen skiter jag i om jag är omtyckt eller inte. Det kan bara leda till så himla dålig stämning..
 

Mina "ungdomliga" grannar

 
Jag drar nog ner medelåldern en del ;)
 

15 oktober, 2012

 
 
Började dagen med frukost på sängen och sen har jag grundligt städat mina 44 kvadrat, renbäddat och tvättat. Inser att det snart är dags att skaffa mig min utbildning, för en större lägenhet än detta utan städhjälp skulle göra mig utbränd.
 
Sitter och pustar ut nu och tittar på ett program om könskvotering. Jag tror ju inte att det är ett rättvist system och jag hade känt mig mer diskriminerad av att bli tillsatt på en post för att jag är kvinna. Jag ska ta mig dit jag vill för att jag helt enkelt är bäst på det jag gör. Ska bara hitta det jag är bäst på!
 
Nä, dags att hämta tvätten och sen åka hem och hämta bilen. Ridning står på schemat ikväll.
 

Söndagsbloggen

 
Söndagsmiddag hos M & P ikväll. Rödspättafile med champinjonkräm och svart caviar - min favoriträtt. Mina föräldrar är bäst på att överraska med precis det man vill ha.
 
På osdag ska de komma och hälsa på mig, tänkte att de skulle komma på tisdag men då skulle Pappa se fotbollen, det är andra gången jag blir dissad för den.
 
- Fotbollen är viktigare än miiiiig!!!!
 
Brukar jag skrika och vänta på sympati, men den kommer inte. Tråkigt.
 
Sen åkte jag hem och såg solsidan, åt upp gårdagens chips och dipp och tog en kvällspromenad genom stan. Något jag alltid drömt om att kunna göra och guess what - det var precis så mysigt som jag tänkt mig. Tanken slog mig till och med att mitt liv är perfekt.
 

14 oktober, 2012

 
Rödvin, en vit lägenhet och så jag.. Folk som känner mig hör inte bara varningsklockorna ringa, de riktigt tjuter. Kanske kör på vitt i framtiden.
 
Annars har helgen varit lugn, middag hos Fågelqvistarna igår och filmmys. Nu gör jag och sambo oss klara för dagen. Tjing!
 

12 oktober, 2012

 
Jobbat natt och det märks att det inte är sommar längre, för då är det ljust och tröttheten känns inte av. Nu när det är höst är energin nere på 0 när man slutar.
 
Tog ett bad när jag kom hem och sen somnade jag framför tv:n. Struntade i tvättiden som jag hade, låg och kollade gossip girl i stället och det enda knop jag gjort är att ta mig till bolaget och tillbaka. På tillbakavägen busvisslade byggarbetarna åt mig och det var väl dagens höjdpunkt.
 
Lät hemskt deprimerande när jag beskrev min dag så, men sanningen är att det har varit en väldigt skön dag. Har jobbat så mycket den senaste tiden och i onsdags var jag till och med tvungen att ta en tablett mot huvudvärk, vilket jag aldrig gör för att jag (peppar, peppar) aldrig har huvudvärk. Så, så fort jag får det vet jag att jag inte skött mig ordentligt.
 
Ska ta tag i mig själv så fort det euforiska lycko-stoftet efter mitt livs bästa affär - lägenheten - har lagt sig. Min sp var länge mitt bästa köp, men lägenheten toppade det. Faktiskt!
 

12 oktober, 2012

 
Att helt plötsligt äga en lägenhet utan att kunna ett skit är otroligt stressande. Så när min diskmaskin var fylld med vatten idag så jag vatten- och fuktskador utan dess like framför mig. Tur att jag tecknat extra försäkringar till max, men vad gör man?
 
Jag har ju som sagt ingen aning, så jag ringde hit vice värden. Han sa att det inte riktigt var hans område, men att han kunde komma och kolla på det. Några minuter senare dök han upp med sugproppar och hela kittet. ( Jag var bombis på att sugproppar bara användes i film, men tydligen finns de på riktigt). Och så satt vi där på köksgolvet i mitt spartanska hem och opererade i diskmaskinen.
 
Han tyckte jag var händig som kunde koppla samman alla delar och jag var stolt som en tupp när han frågade efter en skruvmejsel och jag drog fram hela verktygslådan!
 
- Vad välutrustad du var! sa han imponerat.
 
Annars gjorde jag nog bort mig rätt hårt när jag pratade alldeles för mycket om saker jag inte borde veta. Typ att luleå hockey-spelaren bodde i e-porten och inte i a-porten och att en ny ungdom hade flyttat in i huset. Jag menar han är vice värd och trots det har jag bättre koll på folket. Jävla ratsit. Och jävla trut som aldrig kan vara stängd.
 
- Ibland är det bättre att bara vara tyst, Karin, sa T. Och oh så rätt hon har.
 
Och diskmaskinen - ja den var det inget fel på. Inte avloppet heller. Jag hade redan fixat allt med att pilla bort klegget som proppat igen innan han kom. Men han försäkrade mig att det var bättre att ringa en gång för mycket än en gång för lite. Jag kommer definitivt vara den jobbigaste i hela föreningen, men han skrattade gott åt mina skämt, så han tycker nog det är rätt underhållande att komma hit.
 

10 oktober, 2012

 
Tv:n är installerad efter lite bråk och sura miner, jag tycker inte om när saker strular. Ska bara få igång den trådlösa routern så jag slipper ha tv:n i hallen om jag ska koppla den till nätet.
 
Skräll att den är vit, min tv? Nä, inte speciellt. Men jag måste säga att den passar perfekt.
 
Sen kom T med muffins till mig idag. Och sängkläder och min halsduk. Gossan. Vi började klockan 4 båda, även hon ett stenkast från mig, så smidigt!
 
Nu slutar jag snart och ska hem där Ida redan är. Skönt för min bebis att slippa stå tom! Hinner väl med lite themys innan läggdags, imorgon jobbar jag dag och tänkte att jag kan slå till på stort och inte gå till jobbet i ugg's och cape för en gångs skull.
 

Tisdaag

 
Har bråkat med mitt bredband sen jag kom hem från jobbet imorse, HATAR att koppla in trådlösa saker. Det slutade med att jag nu sitter på hallgolvet med kablar från höger och vänster i datorn. Dessutom ska jag hämta min tv idag, jag som ville koppla i ordning och ansluta den till bredbandet idag så jag kunde se ems......
 
Ger upp nu iaf, kanske unge herr Fågelqvist kan hjälpa mig, han brukar kunna detta med kopplingar.
 
Ska i stället bege mig mot björx där en viss bil står parkerad, hämta den och sen åka till stallet och ta hand om Bramisen. Har träningsvärk från ridningen igår redan, så kommer säkert vara d.ö.d. imorgon.
 

Natti..

 
Knallade till jobbet genom garaget idag, inte bara för att jag då bara behöver gå 20 steg utomhus, utan även för att minimera risken att träffa någon när jag är totalt naturell med brillor. Men tror ni inte att när jag öppnar dörren mot gatan, så baam, smäller jag upp den rakt på.. vice värden.
 
- Woooah!! Åh guuud vad rädd jag bleev!!
 
Utbrister jag i falsett. För nä, det räcker inte med att smälla dörren på honom, jag måste även skrika i örat på honom så han får tinitus när jag ändå är igång.
 

Frulle!

 
Sitter och äter frukost i min lya medan tvätten torkar. Frukosten är heltvklart det bästa målet här. Varför - jo, inte bara för att det är den enda maten som existerar i min kyl, utan även för att det är det målet Mamma har köpt porslin till så jag får känna mig extravagant med designtallrikar och muggar. Hur perfekt är inte den lilla brickan med ett utgjutet hål på koppen och perfekt plats för skålen? Och min lilla sockerkaksbit.
 

7 oktober, 2012

 
Försov mig som vanligt imorse, eller jag trodde jag ställt klockan på halv 8 och inte halv 9 så jag ligger lugnt kvar ett tag. Nästa gång jag kollar på klockan ser jag att den är 08:43. Började klockan 9, så hann inte riktigt fixa mig som jag hade tänkt, utan hoppade bara i kläderna, borstade gaddarna och tog med frukosten till jobbet.
 
Sen gick jag och K på gudstjänst. Jag som är väldigt okristen slets mellan tankarna att ha hamnat i en sektrörelse, samtidigt som jag tror att vi hade levt i en bättre värld ifall alla var kristna. Känns som att det är väldigt nöjda människor och nöjda människor är goda människor, för de har ingen anledning att bete sig illa.
 
Dock funderar jag fortfarande om kristna verkligen tror att Gud har skapat världen, trots all teknisk bevisning som finns? Ska fråga min prästkompis om jag träffar honom. Han har ju trots allt predikat i häktet, så han borde vara van skeptismen mot tron.
 

Lördag kväll

 
Åh, hur glad tror ni jag blev när jag efter en 13 timmars arbetsdag kommer hem och ser att Ida har städat upp lägenheten och diskat undan efter igår.
 
- Jag försöker göra nogrannt, för jag vet hur noga du är med allt, sa hon en dag när hon skulle vika in mitt draperi till sovalkoven som jag klumpigt nog rev ner första dagen.
 
Ja, jag är väldigt petig med allt. Det har jag alltid varit, men innan jag flyttade till Stockholm var min största dröm (konstigt nog) att leva "ouppstyrt". Något slags kollektiv där folk kom och gick, där man inte brydde sig om städning eller hur och var man sov. Jag fick allt det, och det är jag glad över, för nu har jag fått det ur min hjärna och kan lugnt leva efter "var sak har sin plats"-metoden, som jag efter en jämförelse kan säga att jag trivs bäst med.
 
Men det betyder inte att jag har några krav på någon annan, jag städar gärna efter andra, och en extra tallrik när man diskar, eller att göra extra mat när man väl lagar, är inga problem för mig. Däremot lär man sig med tiden vilka som är värda det.
 
 

6 oktober, 2012

 
Fick bekanta mig med min vice värd igår, en ung, snygg kille. Typiskt att jag såg ut som en luffare just då. Var inne på hans kontor och för att undvika pinsam tystnad pratade jag i ett. Borde skaffa munkavel. Men han var snäll och sa att jag fick komma och plinga på hos honom om jag undrade något. Jag undrar tusen saker, men det kommer inte på fråga ändå.
 
Sen hörde jag hur någon höll på pillra med min dörr på kvällen. Jag blev livrädd och ryckte upp den och utanför står han med skruvar i munnen och sätter upp min namnskylt på dörren. Saknar verkligen ett kikhål.
 
Men nu bor jag officiellt där, har adressändrat och på mina brev står det numera stationsgatan. Ida och Susanna kom förbi igår, vi var en sväng på oleary's och när jag kom hem kändes det för första gången som att det verkligen var mitt hem.
 

Godnatt

 
Hur härligt känns det inte att efter en utekväll kunna ställa klockan en timma senare på väckning för att det numera tar endast en minut att ta sig till jobbet. Fantastiskt.
 

4 oktober, 2012

 
Skjutsat M & P till kallax imorse, de åkte till Stockholm över helgen. Sen vidare till storheden för att inhandla målarsaker och nu är blidvägen omvandlad till målerifirma. Ska till lägenheten och lämna lite mer saker, sätta upp gardinstången och lite sånt. Önska mig lycka till.
 
Sen ska jag till stallet och hoppa med Angelica i väntan på att allt torkar. Kanske hinner förbi Ida på en födelsedagsfika också. Var där igår också, men då var det bara för familjen. Och Emils Hanna och så jag!
 

Grattis Ida

 
 
Har gett frukost på sängen åt födelsedagsbarnet, som sovit första natten med mig i lägenheten. Börjar inte förrän 9 så ska krypa ner en stund igen!
 

2 oktober, 2012

 
Ligger och myser i min koja. Har packat upp alla mina saker redan och ska hem och hämta mer. Och äta lunch, har endast knäckebröd här, glömde äggen och kaviaren på jobbet..
 
T kommer också, så då får jag visa min bebis (lägenheten) för henne.
 

1 oktober, 2012

 
Jag och Mamma åkte och lämnade mina saker i lägenheten ikväll. Sen åkte hon och jag hann vara ensam med den en timma. Bäst att vänja sig i små doser. Gick till jobbet sen, det är verkligen löjligt nära. Första tanken när jag kom var:
 
"Åh, vad skönt att komma hem!!"
 
Mitt flickrum är tömt på tillhörigheter och min lägenhet känner jag mig som en inkräktare i. Tur att jag har jobbet!
 
För övrigt propsade min snygg-mäklare på att skjutsa mig till stan idag. En bilresa själv med honom - jag var salig. Pratde på okontrollerat och slog huvudet i biltaket när jag skulle kliva ut, så typiskt. Tror ändå hann föll lite för Karin-charmen. Hoppas jag.
 

Packat och klart

 
 
Då börjar jag vara redo, mina saker är rena och organiserat nerpackade. Två säckar sängsaker och handdukar, en resväska kläder, en med kökssaker, en med prydnader och två väskor städsaker står färdiga för avfärd. Det är nog bara jag som finner det otroligt sorgset.
 
Förstår verkligen inte hur folk med hela hem orkar flytta. Tycker jag har nog med saker.
 
Ska iväg och hämta nycklarna nu. Banken hade tagit sig friheten att flytta över mina pengar redan. Tror ni jag fick en chock när ett konto hade gått från 39 250 kronor till 0? Mitt magsår börjar rivas upp igen..
 

RSS 2.0