Bramis <3

 
Sov underbart gott i min koja, ända till klockan 10 (!) då en från mitt jobb väckte mig. Nu ska jag iväg till stallet, har ganska mycket träningsvärk sen min ridning i måndags, men hur kan man motstå detta charmtroll. Gose.
 

27 november, 2012

 
 
 
Det är stunder som dessa man önskar att man hade en man i huset. När någonting ska fixas, vajern som draperiet ska hänga i till exempel. Inte för att jag inte kan, men för att jag inte ids.
 
Ibland känns det som att allt hade varit lättare om man var två, om man hade två löner eller om man var två om att göra allt det jobbiga, typ handla, städa och grejja.
 
Äldre personer i synnerhet blir ofta förvånade när jag säger att jag köpt en lägenhet själv.
 
- Va, har du ingen sambo? Har du den alldeles själv? Det var stort av dig!
 
Samma fras gång på gång.
 
Medelålders par som har samma lån tillsammans som vilar på mina 21-åriga axlar. Mammas kollegor brukar bli imponerade, "bara 21 år, och hon har gjort allt själv". Ja, vem skulle annars göra det åt mig, brukar jag fundera. Alla gick med sina föräldrar på visningar - jag gich med Ida. Eller själv. Förstod aldrig vitsen med att ha någon med, det är ju jag som skulle bo där.
 
En kille frågade mig varför jag alltid vill sova ytterst:
 
- Då är det ju du som tar första kulan!?
- Nej. Det är jag som försvarar oss.
- Litar du inte på någon annan?
- Jo, men jag tänker att det är lika att göra det själv så jag kan.
- varför då?
- För i slutändan har vi bara oss själva.
 
Fick upp den tillslut, men imorgon får min mänskliga skruvdragare kolla igenom skruvarna. Allt kan jag ju inte göra själv - då blir jag ju utbränd.
 

Basket

 
Fick ett sms av min mäklare.. Han frågade om jag var intresserad av att gå och se LF Basket och att han kunde fixa biljetter. Först trodde jag han agerade i privat syfte och ville gå på dejt med mig. Tur att jag tänkte efter innan jag svarade, för då hann jag se att han ringt från företagstelefonen först och att de är huvudsponsorer.
 
Insåg också att han - även om han säkert skulle vilja bjuda ut mig - inte kan hålla på terrorisera sina kunder. Men klart jag ska ha biljetter, Ida ville gå på nån match och då får jag en chans att träffa honom för att få biljetterna. Och ett tillfälle att charma honom - om han mot förmodad inte har blivit charmad än.
 
Jag behöver ju inte låtsas om att jag vet om att jag som medlem i HSB har fritt inträde redan. Det har jag läst i "Hemma i HSB" och allvarligt, vem läser den?
 
 

26 november, 2012

 
Jobb idag och sen fort iväg på ridningen. Stannade hemma ett tag efter och spelade kort med Pappa. Var egentligen ledig inatt, men ändå blev det jobb, tror inte det är meningen att jag ska vara ledig på måndagar..
 
Sa dock inget till päronen, då tror de jag blir utbränd. Anette som ringde från IK var också orolig för det, men jag sa att det var lugnt.
 
- Jag gillar din jobbinställning, sa hon, den kommer du gå långt i livet med!
 
Sen spårade hon ur och kallade mig "pärlan", det blev väldigt obekvämt och vi båda skyndade oss att lägga på.
 

25 november, 2012

 
Har haft Ida boendes hos mig i helgen. Myskväll på fredag, stan och julmarknad i Antnäs på lördagen och sen middag hos familjen Fågelqvist innan utgång. Var på oleary's och olivers, hade riktigt kul. Mötte upp Maria med kompisar och dansade loss.. Sen kom John på efterkaka hos mig. Eller vi låg på sängen som två strandade valar medan Ida gjorde the och mackor åt oss!
 
Idag övertalade jag Ida till frunch i sängen till en film. Så värt. Sen kom Mamma och hämtade mig och nu ligger jag och ser film igen. Väntar på söndagsmiddagen, lax. Blir lite bortskämd av föräldrarna..
 

Torsdagsmys

 
Ligger på jobbet och ska inviga nya sängen. Mycket skön, kommer sova som en stock och inte vakna och göra min plikt..
 
Ikväll kom min andra halva på middag och sen badade vi bastu. När jag gick till jobbet stannade hon och sov hos mig. Och så lovade hon att toppa rosen jag fått med 10 röda rosor. Jag sa att det betyder att man vill gifta sig med en. Då ändrade hon sig. Det kanske räcker med att vi beter oss som ett gift par.
 

22 november, 2012

 
Idag har jag en riktig hemmadag. Har varit på personalmöte en sväng, men annars bara tagit det lugnt. Jobbar natt och det känns riktigt bra på jobbet nu igen. Hade en svacka, men den är över.
 
På tal om jobbet har vi alla varsin byrålåda där. Min byrålåda är kaos. Jag knölar alltid ner mina sängkläder där på mornarna. Min chef och K's mamma hade av någon anledning kollat i de där lådorna.
 
- Och ja, en av lådorna hade lite mer.. oordning är de andra, sa han.
- Det är min det, sa jag lite generad.
 
Han såg förvånat på mig:
 
- Va!? Jag skojade till K's mamma och sa att det är säkert Karins och hon sa bestämt "Nej, verkligen inte!".
 
Det är lite typiskt mig, alla som träffar mig får en viss bild av mig, hur jag är, vad jag gillar, vad jag kan osv. Oftast är den fel. Ibland är jag bättre än vad folk tror. Ibland sämre. Jag förvånar många har jag märkt.
 

21 november, 2012

 
Har haft en intro med mig på jobbet idag. Vi gick hem till mig för att låsa min ytterdörr, hon, jag och K. Blev inte lite paff när jag hittade en stor, röd ros hemma. Vanligtvis brukar inkräktare ta saker - men i mitt rosaskimrande liv lämnar de saker. Så jag studsar vidare på små rosa moln med ett fånigt flin på läpparna.
 
 

20 november, 2012

 
Slutat jobbet för en timme sen och det är dags att börja ta tag i dagen. Ska handla lite till middagen idag, posta iväg ett paket och sånt. Sen åka till stallet och rida Brama, det är ju mörkt större delen av dygnet, men om jag kommer iväg i tid kan jag nog hinna med en uteritt i solen!
 
Sen middag och myskväll. Jobbar bara 3 pass i veckan. Rena semestern.. Plus ledig helg, så då ska jag nog hitta på bus!
 

19 november, 2012

 
Känner mig nästan obehagligt påkommen då jag sitter nyduschad i morgonrock och äter lunch samtidigt som jag ser min chefs bil nedanför mitt fönster..
 
 
Annars hade jag en riktigt bra dag igår. Ida kom lagomt tills mina fikagäster åkte hem, så vi åt middag och pratade en del. Sen kom även Susanna och Eva, fikade lite till innan jag gick till jobbet. Kunde självklart inte sova eftersom jag fick en kombinerad koffein- och nikotinkick efter att ha rökt en rysk smuggelcigg av Eva.
 
Ska hem till M och P på ett tag nu, sen till ridningen med Angelica som ville följa. Sen jobbar jag min 5e och sista natt, ska bli skönt att sova hemma imorgon..
 

18 november, 2012

 
Grått och tråkigt väder mest hela tiden. Jag rör mig mellan jobbet och lägenheten, skönt att folk kommer hit, jag har annars alltid varit den som hälsar på andra. Nu sitter jag i min lägenhet och går på min höjd ner till stan om jag behöver något. Var ut och åt middag igår också, men sängen har varit så väldigt lockande på senaste tiden..
 
Idag kommer mina föräldrar och Mammas faster + man hit. Bakade en sockerkaka igår och gjorde egen glass. Får alltid så gott fika där, så måste imponera lite. De hade blivit så glada att jag hade velat umgås med "gamlingarna". Sen kommer Ida hit på traditionsenligt söndagsmys. Bytte jobbkvällen till natt i stället, så börjar inte förrän 22 igen!
 

16 november, 2012

 
Long time, no seen. Har varit med människor från det att jag vaknat till jag gått och lagt mig de senaste dagarna. Idag var första gången jag har varit själv så jag har spenderat hela dagen i sängen sen jag slutade jobbet imorse. Och verkligen gjort ingenting.
 
Tänkte skita i att städa upp här hemma och åka till Ida ikväll, men då ville hon och Anna-Karin komma hit i stället så var tvungen att ta mig i kragen. Förvånas hur mycket damm som samlas, tog golven i söndags och idag blev moppen full i damm igen. Det är liksom 5 dagar!?
 
Blir att laga tacos ikväll och ha lite mys här, sen jobbar jag inatt.
 

Hoppning

 
 Min hopplektion igår gick över förväntan, trots att jag hade ont i magen av nervositet. Inte för, som de flesta i min grupp, att jag är rädd för hoppandet, utan för att jag är rädd att misslyckas. Tycker inte om att vara dålig, speciellt inte när det är som ett natzi-läger då man får göra om det man inte klarar tills man klarar det. Med hela gruppen tittandes. Gör om, gör rätt..
 
Jag skärpte mig dock och fick bara en "straffrunda", sen klarade jag resten utan anmärkning. Min lärare skrek till och med:
 
- BRAAA, Nathalie!!
 
Flera gånger åt mig. Ja, hon blandar alltid ihop mig med en annan tjej, hemskt förvirrande många gånger, som att jag inte är nog förvirrad redan!? En tjej som förövrigt är släkt med en av mina grannar. Fråga mig inte hur jag vet det..
 

Framtids-Frans

 
Någonting jag älskar är när någon säger något eller när jag läser något som träffar. När någonting är sådär klockrent. Den här beskrivningen av "Framtids-Frans" var just det.
 
 
Min Framtids-Frans är ofta hemsk mot mig. Han hånar mig när jag sover för länge på mornarna, han bannar mig för att jag säger nej till jobb fast jag redan är uppe i 200 timmar i månaden och gör jag inte något som tar mig framåt i livet suckar han missnöjt..
 
Samtidigt är han ganska bra att ha. För jag är en person som hela tiden vill framåt och jag har insett att jag mår inte bäst när jag har det jag vill ha - utan när jag kämpar för att nå det. Och då är Framtids-Frans den som gör att jag tar tag i saken. Min inre motivation som ofta är min bästa vän.
 
Och nu hör jag själv hur scitzofren jag låter så vi sätter punkt här. Jag och Frans ska diskutera framtiden i stället.
 

10 november, 2012

 
Igår var jag och Mamma till min kusin som har en liten 6-veckors bebis. Hjärtat smälte lite när den dock-liknande kroppen låg som gjuten i min famn. Och pappans stolta hållning och lyckan som sken igenom när han höll sin lilla dotter. Det var fint.
 
Nu ligger jag i min pundar-lya som inte blivit städad på flera dagar. Disk i köket, obäddad säng och höiga stallkläder slängda över hallgolvet. Ska luncha med Ida, åka på middag till M och P och känner mig som den svensson jag aldrig skulle bli vars liv kretsar kring mat. Tar en nobless på det och njuter en del.
 

Ångest

 
Igår kom ångesten med stort å tillbaka, vi har inte setts på fleera månader. Den ångesten som gör att jag inte kan äta, får frossa och ont i magen. Den ångesten jag får när jag har gjort fel. Tur att det handlar om jobbet, där jag annars alltid gör rätt.
 
Hemska minnen kom från då jag var liten, då jag gjort fel i skolan och var hemma och hoppade till av skräck varje gång telefonen ringde för att jag trodde det var någon som skulle skvallra för M och P. Eller när jag varit busig på fyllan och väntade på utskällning (mental avrättning) av Mamma.
 
Jag kommer på den ena bortförklaringen värre än den andra. Inser tillslut att det inte finns någon utväg. Så jag gör som jag alltid gjort - stoppar huvudet i sanden. Lyssnar på utskällningen utan att säga emot. Det är svårt att skälla på en tyst person, det tappar meningen. Jag låter det rinna av mig likt vatten som hälls på en gås. Blir det extra tufft påminner jag tyst mig själv: "tänk gås, Karin, tänk gås..".
 
I värsta fall är tårar ett effektivt vapen. Det behövde jag dock inte använda. Alla förstår att jag inte gjorde det med mening. Jag tror så gott om alla, vill väl och en sådan person får inte skulden. Ibland är det skönt att folk ser mig som en tyst, oskyldig mus.
 

Godnatt

 
 
Såhäär trött är jag nu. Den bilden är också anledningen till att jag inte gäspar offentligt, hur stora näsborrar kan man ha egentligen..?
 
Ska göra natt och gå och lägga mig, jobbar dag imorgon. Av någon anledning är jag alltid väldigt stressad att jag måste lägga mig i tid då, men jag går ju inte upp förrän 8, har insett att det är som sovmorgon. Om man jämför med 5 som jag vaknar när jag jobbar natt..
 
Däremot om jag jobbar kväll tänker jag alltid att 'åh nu ska jag vara uppe läääänge', som jag alltid var under gymnasietiden, älskade att nattsudda då. Ändå däckar jag senast 12, totalt utmattad.
 

5 november, 2012

 
Det är fullt upp för mig nu och när Ida igår frågade när vi skulle ses nästa gång kliade jag mig i huvudet och tänkte..
 
- Lördag..?
 
Nä, det var ju skamligt. En veckas väntetid för att vara med min andra halva är inte okej, så jag sa att hon kunde komma ikväll till mig och se Ensam Mamma Söker. Aa, det kanske hon skulle göra.
 
Sen rullade dagen på för mig idag, jobb, stall och så hem och fira Mamma som fyller år. Strax före 9, mitt i tårtfikandet med Mammas faster och hennes man ringer Ida.
 
- Jag är utanför sig nu.
- Ooj, men jag är ju inte hemma.. Jag är ju hos Mamma och Pappa..
 
Vilken vän, först ber jag henne komma och sen är jag inte hemma.
 
Imorgon ska T komma. Ska försöka hålla mig hemma då i alla fall. Hon frågade om jag skulle bjuda på lunch. Jodå, sa jag.
 
- Vad bra, jag förväntade mig det, men jag tänkte att jag kunde ju fråga i alla fall!
 
Äh, inte behöver vi hålla på med såna formaliteter, hade inte brytt mig desto mer om hon kommit och sagt: fram med käket nu.
 

Lördagsfika

 
 
M & P kom med blommor idag, och av Bengt fick jag en inflyttningsgåva. Den perfekta presenten för penningtokiga mig. Han är släktens ekonom som ser min bostadsrätt som en fantastisk investering och det bästa sparandet. Jag hoppas kunna gå i hans fotspår - väldigt prismedveten, men aldrig snål.
 
Vi fikade och Mamma fick en chock när hon kollade klockan:
 
- Man har så roligt här att man helt tappar tiden!
 
Sen sköljde hon av alla tallrikar fast jag försökte stoppa henne, hon skyllde på att det skulle bli så tråkigt för mig att komma hem till fasttorkade rester. Under tiden gick Bengt automatiskt och plockade upp gruskorn i hallen och slängde i soporna. Jag anar en stark misstanke om var mina städ- och pedant-tics kommer ifrån.
 

3 november, 2012

 
Väntar på M & P och Bengt. Har städat lägenheten, när Mamma kommer måste man tänka på allt ifrån vad man har i soporna till att ta bort kalkavlagringar i handfatet. Inte för att hon skulle säga något, men i detta läge säger en blick mer än 1000 ord.
 
Har varit och köpt en present åt Pappa, han fyller nämnligen år idag. Men jag sa åt dem att fika får de köpa själv. Nä, nu får de ta och komma, ska ju hinna förbi stallet en sväng idag också!
 

2 november, 2012

 
Idag väntar en heldag på stan med T och Maria, så ska hem och fixa mig när jag slutar. Det var länge sen, ska bli kul! På kvällen blir det fredagsmys innan jag jobbar natt igen. Är ett stort fan av x-factor och har längtat efter det hela veckan.
 
Resten av helgen blir också lugn, är väl någon typ av halloween-firande, men det får inte plats i min agenda. Jobbar natt även lördag och så sköter jag Brama hela helgen medan Angelica är i Dundret. Min morbror Bengt är här, så familjen kommer väl och inspekterar min lägenhet imorgon. Sen blir det middag hos dem och så kanske min kusin med sin nyfödda lilla Kajsa kommer förbi.
 
Funderar starkt på om jag har blivit vuxen. Jag tror det. Jag känner mig vuxen.
 

1 november, 2012

 
Ligger på min säng och gör ingenting. Filosoferar lite bara. Har jobbat 16-09 och jobbar 16-09 idag också. Tänker att jag borde göra något vettigt när jag väl är ledig, men jag har det rätt skönt. Hur mycket jag än ser upp till människor som orkar jobba mycket, göra mycket och alltid är på väg någonstans, så är de mest patetiska människorna jag vet de som tar på sig hur mycket som helst självmant och sen blir utbrända på kuppen.
 
Så för att jag inte ska bli denna pinsamt patetiska människa som tvingas ringa min chef och säga "hörru, jag pallade visst inte trycket, stryk mig från mina extrapass är du bussig" så investerar jag lite tid i mig själv. För de starkaste människorna måste väl ändå vara de som har nog med självinsikt att kunna känna efter och ta hand om sig själv på bästa sätt.
 
 
Läser om kalkolyckan i tidningen idag, ett år sedan, gud vad jag lider med honom..
 

RSS 2.0